هر دانشگاهی در کشورهای مختلف در سراسر جهان دارای قانونهای خاصی هستند و اگرچه در حالت کلی مرحلههای گرفتن پذیرشنامه در دانشگاهها در مقطعهای مختلف تحصیلی باهم در تفاوت بوده است؛ اما با این اوصاف یکی از مهمترین مدارکها جهت گرفتن پذیرش در دانشگاه، کاور لتر مناسب و خوب میباشد در ادامه باما همراه باشید تا به صورت کلی به شرح آن بپردازیم و نحوهي آمادهسازی آن را برای شما توصیف کنیم.
کاور لتر به معنی شرحی از سابقهي تحصیلی و رزومهي کاری شخص متقاضی بوده است که در صورت کلی شرایط مناسب شما برای تحصیل در رشته یا دانشگاه مورد نظر و مشغول شدن در موقعیت شغلی خاصی را توجیه کرده و یکی از مهمترین کارهایی است که برای تحصیل باید انجام دهید. از طرفی اگر به دنبال گرفتن ویزای کار، تحصیلی و حتی توریستی نیز هستید میبایست در قدم اول دلیلهای سفر و شرحی از وضع حال خود را به صورت کاور لتر ارسال فرمایید.
آمادهکردن کاور لتر اولین و نخستین مرحله در پروسهي اخذ پذیرش شخص متقاضی در دانشگاههایی که مد نظر وی است محسوب میگردد؛ با توجه به این نکته که تعداد بسیاری از دانشگاههای معتبر در نقاط مختلف دنیا با تعداد درخواستهای بسیار زیادی جهت پذیرش از طرف اشخاص متقاضی روبهرو بودهاند، در وهلهي اول یا همان آمادهکردن کاور لتر مناسب نقش اساسی و بسیار مهمی در پروسهي پذیرش اشخاص خواهد داشت.
کاور لتر علاوهبر نقش داشتن در پذیرش دانشگاهها در پروسهي استخدام اشخاص در یک موقعیت شغلی مناسب و مدنظر آنها نیز نقش اساسی و پررنگی داشته است. کاور لتر جزو مدارکی میباشد که توسط مسئول مربوطه مورد بررسی قرار میگیرد و شما سابقهي تحصیلی و رزومهي خود را با آن معرفی خواهید کرد؛ در نتیجه نوشتن یک کاور لتر مناسب به شما کمک میکند تا افراد مسئول مرتبط وقت و زمان بیشتری در روند مطالعه و بررسی مدرکهای شما صرف کرده و شانس شما به نسبت بالاتر خواهد رفت.
فرق رزومه یا CV با کاورلتر در چه چیزهایی بوده است؟
مهمترین فرق و اساسی ترین آن این بوده است که کاورلتر جزو اولین مدارکی بوده است که توسط اشخاص مربوطه مورد بررسی قرار گرفته میشود و مشخص خواهد کرد که آیا بررسی کردن بقیهي مدارک تحصیلی شخص ارزش وقت صرف کردن دارد یا خیر.
اما شاید اینگونه باشد که یکی از مدارکی که بیشتر شنیده باشید، رزومهي تحصیلی یا CV بوده باشد؛ اما نکتهي مهم این بوده است که محتوا و اطلاعات ثبت شده در رزومهي تحصیلی و کاور لتر بسیار بههم شبیه یوده است؛ و فرق اساسی و تفاوت اصلی آنها در این بوده است که سابقهي علمی و عملی شما در CV به شکل تیتر وار ثبت میگردد با این تفاوت که در کاور لتر به همان شکل که از اسم آن واضح است به شکل شرح سابقهي شما مطرح میگردد.
آمادهکردن یک کاور لتر استاندارد و مناسب به شرح زیر بوده است :
با توجه به اینکه نوشتن یک کاورلتر خوب از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و تأثیر به مراتب بالایی در افزایش شانس متقاضیان برای گرفتن پذیرش در دانشگاه مورد نظر دارد، در نتیجه میبایست با نحوهي آمادهسازی آن به صورت کامل آشنا شوید.
ساختار کاور لتر به چه شکل بوده است؟
نقش اساسی و مهم کاور لتر در پروسهي پذیرش در دانشگاه مورد نظر شما یا انتخاب یک پوزیشن شغلی مناسب در این قسمت معلوم میگردد که به هنگام بررسی مدرکهای شما دارای بازخورد بهتری میباشد؛ زیرا یک کاور لتر عالی و استاندارد این امکان را فراهم میکند که در همان مرحلهي اول هیئت داوری را به مورد بررسی قرار دادن مابقی مدارک ازجمله رزومههای شما در بخشهای مختلف تشویق کند.
ساختار کاور لتر به شکل زیر میباشد:
1-بخش معرفی:
در این قسمت مشخصات شخصی افراد، وضعیت شغلی فرد، وضعیت تحصیلی و .... به صورت مختصر و مفید معرفی خواهد شد.
از مهمترین سؤالهایی که باید به صورت کاملا جامع و عالی به آن پاسخ دهید شامل موردهای زیر است:
1- موقعیت شغلی شما در زمان حال به چه صورت میباشد؟
2-روند تحقیقاتی شما به چه صورت بوده و نقشتان در پروسهي انجام دادن آن به چه صورت است؟
3- دلیل شما برای این مناسبترین فرد در این زمینه هستید چیست؟
پایاننامه:
بخش بسیار مهم و پیچیده در مراحل انجام کاورلتر قسمت پاراگراف پایاننامه میباشد؛ مهمترین زمان، هنگامی بوده است که شما هنوز از پایاننامهي خود دفاع نکردهاید. نکتهي مهم این است که شما در کامل کردن این بخش تلاش کنید جملههایی مختصر در هر قسمت از پایاننامهي تحقیقاتی خود، حدود 8 خط و به صورت کاملاً پیوسته و جامع شرح دهید. شرح دادن این قسمت بخش اساسی و مهم در قسمت پایاننامه و بخشهای اساسی آن بوده است. اگرچه در این قسمت به معرفی کردن و ارائه توضیحات به صورت کامل در زمینهي مقالهها، برگزاری همایشهای علمی، دستآوردها و جایزهها و مهمترین قسمت که ذکر تحقیقات در آینده میباشد نیز بپردازید.
سابقهی تدریس:
داشتن سابقهي تدریس برای گرفتن پذیرش در دانشگاه مدنظر مخصوصا در دورهي دکتری، امری به شدت ضروری بوده است؛ از همه مهمتر زمانی است که اگر شخص متقاضی بخواهد اخذ بورسیه کند یا درخواست کمکهزینهي تحصیلی داشته باشد. در این قسمت از کاورلتر تلاش کنید سابقهي تدریسی، فلسفه و روشهای تدریس و موضوع آن را بهصورت کامل شرح دهید.
سابقهي کاری:
بررسی سابقهکاری شما در رزومهي کاری به صورت کامل شرح داده خواهد شد اما ذکر مختصری از رزومهي کاری شما میتواند مسئولهای مربوطه را جهت بررسی ویژگیهای شخصیتی شما در حیطهکاری مربوطه توجیه کند؛ اگر تلاش کنید ویژگیهای مثبت شخصیت خود را در جهت همکاری با افراد به خوبی شرح دهید شانس شما را به صورت قابل توجهی افزایش میدهد.
نتیجهگیری:
در این قسمت در خصوص همهي بخشهای قبلی توضیح داده خواهد شد. در این قسمت مدرکهای ارائهشدهی خود را همانند رزومههای دیگر به صورت کامل پیوست دهید و اگر وبسایت رسمیی دارا هستید در پایان ماجرا به طور حتم به آن اشاره فرمایید.