بورس تحصیلی به معنای دریافت مزایا و حمایتهای دولتی از طریق قبولی در یک آزمون میباشد. مشابه این امر را در کنکور کشور خودمان مشاهده میکنیم. کسانی که نمرهی لازم برای قبولی در نوبت روزانهی یکی از دانشگاههای دولتی را کسب میکنند تحت حمایت دولت قرار گرفته و هزینههای مختلفی از جمله شهریه، تغذیه، مسکن و... را نمیپردازند. بر همین اساس، مهاجران با شرکت در آزمون بورس هزینههای خود را تا حد قابل توجهی کاهش خواهند داد. اما دریافت این مزایا ساده نیست؛ زیرا افراد زیادی متقاضی اخذ آن بوده و دولت ترکیه نیز با گذاشتن فیلترهایی قصد دارد بهترین و مفیدترین گزینهها را جذب کند.
اولین و بدیهیترین شرط مورد نظر، برخورداری از مدرک معتبر زبان انگلیسی میباشد. در مورد زبان ترکی نیز، مدرک معتبر با حداقل سطح C1 لازم است. نکتهی دیگر، آزمونهای پذیرش بینالمللی مانند GRE، GMAT و SAT میباشد. برای جایگزینی کنکور کشور ترکیه نیز در حال حاضر میتوان از SAT یا GCSE استفاده کرد. همچنین در صورت استفاده از این گزینهها لازم است تا ریزنمرات مقطع متوسطه و سال پیشدانشگاهی را نیز ارائه کنید.
نکتهی مهم دیگر، گپ یا شکاف تحصیلی است؛ به این معنا که از آخرین فراغت شما از تحصیل زمان زیادی نگذشته باشد. همچنین شرط سنی برای مقطع کارشناسی حداکثر 21 سال، مقطع ارشد 30 سال و برای دکترا 35 سال میباشد. برای فرصتهای مطالعاتی و محققان نیز حداکثر سن ممکن 45 سال است.
بورسیهی تحصیلی ترکیه صرفا مختص کسانی است که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند. کسانی که در حال حاضر در ترکیه تحصیل میکنند امکان دریافت بورس را نخواهند داشت. همچنین کسانی که اقامت ترکیه را دارند واجد شرایط دریافت بورس محسوب نمیشوند.
برای دریافت بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی، لازم است حداقل 70درصد نمرات مقاطع پیشین را کسب کرده باشید. این عدد برای ارشد و دکترای رشتههای غیر پزشکی 75 و برای رشتههای پزشکی 90 میباشد.
برای اطلاعات بیشتر و بهروز تر میتوانید از وبسایت رسمی بورسیهی این کشور با نام بورسلاری دیدن فرمایید.
بورس شدن در ترکیه، همانند قبولی در نوبت روزانهی دانشگاههای دولتی کشورمان، هزینههای دانشجو را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. قبل از همهچیز مسکن و تغذیه است که تحت پوشش دولت ترکیه قرار میگیرد. همچنین دانشجویان بورس شده لازم نیست شهریه بپردازند. علاوه بر این، دولت ترکیه هزینهی رفت و برگشت شما در ابتدا و انتهای تحصیل را به شما خواهد داد.
از دیگر مزایای این بورسیه میتوان به بیمهی خدمات درمانی، دورهی رایگان آموزش زبان ترکی و حقوق ماهانه اشاره کرد. این حقوق برای دانشجویان کارشناسی 700لیر، در مقطع ارشد 900 لیر و در مقطع دکترا 1400 لیر ترکیه میباشد. محققان و پژوهشگران نیز ماهی 3000 لیر دریافت میکنند.
برای هر سال، تا 24فوریه (5 اسفند)مهلت ارسال مدارک جهت درخواست بورسیهی کشور ترکیه در نظر گرفته شده است. شروع کار به صورت آنلاین بوده و پس از پر کردن فرم و پیوست کردن مدارک لازم، درخواست شما مورد بررسی قرار گرفته و تا ماه آپریل (خرداد-اردیبهشت) همان سال نتیجه به متقاضی اعلام خواهد شد. اگر واجد شرایط تشخیص داده شوید جهت مصاحبه دعوت خواهید شد. این کار از طریق ایمیل صورت میگیرد. در صورت موفقیت در مصاحبه نیز پروسهی ویزا استارت خواهد خورد و نهایتا شهریور شروع کلاسهاست.
مدارک لازم
• مدارک شناسایی
• ریز نمرات و سوابق تحصیلی
• مدرک اثبات قبولی در کنکور یا آزمونهای معادل
• توصیهنامهی اساتید مورد تایید در مقاطع ارشد و دکترا
• انگیزهنامه
• دو عکس رنگی 4در6
• مدرک زبان انگلیسی و ترکی
بیشتر بخوانید: