آزمون PTE چیست؟
آزمون استاندارد زبان پیرسون مخفف Pearson Test of English مناسب دانشجویان و دانشآموزانی است که قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند.
*این آزمون توسط انتشارات پیرسون که ناشر کتابهای لانگمن (Longman) نیز هست برگزار میشود.
آزمون PTE یکی از آزمونهای بینالمللی زبان در دنیا است که مانند آزمون آیلتس (IELTS) و آزمون تافل (TOFEL) دارای اعتبار جهانی بوده و در اکثر کشورها برای ادامه تحصیل و مهاجرت قابل قبول است.
این آزمون همچون تافل، با استفاده از کامپیوتر و اینترنتی انجام میشود. در PTE، هر چهار مهارت اصلی Writing ،Speaking ،Reading و Listening مورد سوال قرار میگیرند.
با این که پیتیای یکی از معتبرترین آزمونهای جامع زبان است، اما هر کشور و یا هر دانشگاهی ممکن است آن را نپذیرد. بنابراین قبل از اقدام برای شرکت در آزمون، از پذیرفته شدن آن در کشور مقصد خود اطمینان حاصل کنید.
جهت کسب اطلاع از اینکه آیا دانشگاه مقصدتان نتیجه آزمون PTE را میپذیرد یا خیر میتوانید از طریق صفحه WHO ACCEPTS IT وبسایت رسمی PTE لیست دانشگاههایی که نمره این آزمون را میپذیرند مشاهده کنید.
توصیه ما این است که فقط به این لیست بسنده نکنید و حتما تحقیقات وسیعتری در این مورد انجام دهید.
با اینکه این آزمون ممکن است در بسیاری از کشورها مورد قبول نباشد اما، به دلیل آسانتر بودن آن نسبت به تافل و آیلتس، از محبوبیت بالایی میان داوطلبان یادگیری زبان برخوردار است.
یکی از دلایل محبوبیت این آزمون در بین زبان آموزان این است که اداره مهاجرت استرالیا این آزمون را برای مهاجرت به جای آیلتس هم قبول می کند و علت اینکه چرا افراد زیادی تمایل به شرکت در این آزمون را دارند این است که این آزمون ساده تر از آزمون آیلتس و تافل می باشد. ولی این نکته شایان ذکر است که کشور کانادا این آزمون را برای مهاجرت قبول نمی کند و برای این کشور فقط آیلتس مورد قبول می باشد.
چنانچه شما تمایل دارید که به استرالیا مهاجرت کنید و نیازمند کسب نمره 7 در هر چهار مهارت می باشید می توانید به جای آیلتس در آزمون PTE شرکت کنید. پیرسون (Pearson)، مجری و برگزارکننده ی آزمون PTE اعلام کرده است که سطح نمره دهی آزمون و تطبیق نمراتش با آیلتس را تغییر داده است و این تغییرات را به سازمان مهاجرت کشور های انگلیس، نیوزیلند و استرالیا نیز اعلام کرده است. طبق این تغییرات برای کسانی که نمره هایی برابر 6.5 آیلتس و کمتر می خواهند، اوضاع بهتر شده است و برای افرادی که نمره های 7 و 8 آیلتس برای استفاده امتیازهای مهاجرتی را میخواستند، شرایط سخت تر شده است، زیرا:
در گذشته برای اخد 10 امتیاز مهاجرتی باید نمره 65 پی تی ای که برابر با 7 آیلتس بود را اخذ می کردند، اما در حال حاضر لازم است نمره ی 66 را کسب نمایند.
در گذشته برای اخد 20 امتیاز مهاجرتی نمره 79 پی تی ای که برابر با 8 آیلتس بود را برای کسب می کردند، اما در حال حاضر نمره ی 84 لازم است.
اهمیت این قضیه بیشتر در مهارت Writing میاشد چون با توجه به داوطلبان زیادی که در آزمون آیلتس شرکت کرده اند کسب نمره 7 در مهارت رایتینگ آیلتس به شدت سخت بوده و معمولا افراد مجبور به شرکت در آزمون آیلتس به دفعات می باشند. این آزمون در هر هفته برگزار می شود ولی در کشور ما هیچ مرکزیاین آزمون را برگزار نکرده و شما برای شرکت در این آزمون می بایست به کشورها همسایه از جمله ترکیه، دبی سفر کرده و در آزمون شرکت نمایید. از لحاظ هزینه ای ثبت نام آزمون در کشور ترکیه ارزان تر از دبی می باشد.
قطعاً اولین سؤالی که در ذهن شما شکل خواهد گرفت، این است که چرا باید در آزمون PTE شرکت کنم؟ مزایا و کاربردهای آن بهقدری هست که با قبولی در آن آینده خوبی برای خود رقم بزنم؟ آیا آنقدر اعتبار دارد که در اکثر نقاط دنیا و در دانشگاههای مطرح دنیا از آن استفاده کنم؟ برای پاسخ به این سؤال به شرح مزایا و کاربردهای آزمون خواهیم پرداخت.
آزمون PTE در هر دو فرم خود در بیش از 200 مرکز آزمون در سرتاسر جهان و حتی خاورمیانه برگزار میگردد، از این حیث احتمال اینکه مرکز آزمون نزدیک به خود پیدا کنید بسیار بالا است. ازآنجاییکه این آزمون در سرتاسر جهان و حتی دانشگاههای مطرح دنیا مانند هاروارد و ییل «Yale University» نیز پذیرفته شده است، مراکز برگزاری این آزمون در حال گسترش است و در حال حاضر در بیش از 50 کشور جهان در حال برگزاری است. ازجمله کشورهایی که هماکنون در مؤسسات و دانشگاههای خود مراکز برگزاری آزمون PTE را دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد: استرالیا، چین، هند، اتریش، آذربایجان، ترکیه، بحرین، آلمان، آمریکا، انگلستان، نیوزیلند، بنگلادش، بلژیک، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، اکوادور، یونان، غنا، عربستان سعودی، مصر، فرانسه، فنلاند، لبنان، تایلند، اسپانیا، امارات متحده عربی، ویتنام و غیره
اکثر متقاضیان این آزمون، بر سر یک دو راهی بزرگ میمانند. اینکه برای آمادگی شرکت در آزمون پیتیای از کمک معلمهای مجرب و آموزشگاهها استفاده کنند یا سعی کنند خودشان مهارتهای لازم را کسب کنند؟
به هرحال تصمیم آنها هرچه که باشد، بد نیست ما هم کمکی به آنها کنیم. در اینجا لیستی از کتابها و منابع آزمون PTE را برایتان تهیه کردهایم تا به شما کمک کنند در آزمون بهترین نتیجه را بگیرید.
نکتهای که همیشه باید به یاد داشته باشید این است که “وقت طلاست”. متقاضیان این آزمون نباید مطالعه و کسب مهارت برای شرکت در آزمون را به روزهای آخر و نزدیک به امتحان موکول کنند.
هرچه زودتر باید برای یادگیری اقدام کنند تا بتوانند در اولین تلاش خود در این آزمون موفق و سربلند بیرون بیایند.
کتابها و منابعی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، مورد تایید رسمی انتشارات PTE برای شرکت در آزمون هستند. این کتابها را به راحتی از کتاب فروشیهای معتبر یا سایتهای خرید آنلاین معتبر میتوانید تهیه کنید.
این کتاب، اطلاعات جامع و کاملی در مورد آزمون در اختیار شما قرار خواهد داد که شامل بیشتر از ۲۰۰ تمرین زبان، تحلیل و بررسی پاسخنامهها و نکات مورد نیاز برای شرکت در آزمون است.
این منبع، تنها منبع رسمی و جامعی است که توسط انتشارات برگزار کننده آزمون در اختیار داوطلبان قرار گرفته است و شامل تمام اطلاعاتی است که برای شرکت در آزمون پیتیای لازم است.
از تفاوت PTE آکادمیک و جنرال می توان به ساختار این دو آزمون اشاره کرد.( و اشاره ایی گذرا بر مقایسه آزمون pte ، Ielts ، Toefl خواهیم داشت )
این تفاوت ها به شکل زیر میباشند:
آزمون PTE آکادمیک :
این آزمون دقیقا به شکل آیلتس دارای 4 بخش مجزای زبانی میباشد.
این بخش ها شامل : Listening / Reading / Writing / Speaking میباشند.
آزمون PTE جنرال :
این آزمون دارای دو بخش می باشد.
به طور کلی این آزمون شامل 6 قسمت میباشد.
این آزمون به طور کلی دارای دو بخش کتبی و بخش شفاهی میباشد.
بخش کتبی شامل مهارت های Listening ، Reading و مهارت Writing میباشد.