اقامت کشور اتریش، در دو نوع موقت و دائم وجود دارد. افرادی که ویزای توریستی این کشور را انتخاب کردهاند؛ اقامت موقت داشته و کسانی که با اخذ ویزای کار و سرمایهگذاری وارد خاک این کشور شدهاند؛ میتوانند از شرایط اقامت دائم بهرهمند شوند.
فرایند کلی اقامت دائم اتریش از طریق سرمایهگذاری، به این صورت است که پس از گرفتن تاییدیه به فرد متقاضی مجوز اقامت موقت اتریش داده میشود. برنامه اقامت به این صورت است که در ابتدا کارت اقامت موقت ۲ ساله و پس از آن یک ۳ ساله به فرد متقاضی اعطا میشود.
یکی از راههای اخذ اقامت اتریش، از طریق کار است. از سال ۲۰۱۱ به بعد، برای مهاجرانی که از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هستند و بهمنظور کار و اخذ اقامت به اتریش مهاجرت میکنند؛ کارت قرمز سفید قرمز «Red-White-Red Card» صادر میشود. نکته جالبتوجه در رابطه با اتریش این است که برای اخذ ویزای این کشور، الزاماً نیاز به پیشنهاد کار ندارید؛ بلکه درصورتیکه در سیستم امتیازبندی، امتیازات لازم را کسب کنید، میتوانید ویزای 6 ماهه جستوجوی کار را دریافت کنید.
برای اخذ پاسپورت اتریش در ابتدا باید اقامت دائم داشته باشید نیاز است که تا حد زیادی با زبان مردم این کشور آشنا باشید. شرایط زندگی شما و میزان درآمد در طول 5 الی 10 سال سنجیده میشود.
بیشتر بخوانید:
متقاضیان اقامت موقت کشور اتریش، باید دارای حقوق و درآمد ثابت و منظم باشند که فرد متقاضی را از دریافت وام یا کمکهای مالی دولتی، بینیاز میکند.
پس از ۵ سال اقامت موقت در اتریش، اقامت دائم فرد، قطعی خواهد شد و میتواند پس از ۱ سال بعد در کشور اتریش و ۲ سال بعد در کشور آلمان درخواست پاسپورت و تابعیت بدهد.
متقاضی این نوع ویزا باید دارای حداقل مدرک لیسانس بوده و یک پیشنهاد کاری از شرکت اتریشی داشته باشد،
البته صرف داشتن پیشنهاد شغلی کافی نیست و کارفرما یا اسپانسر باید برای متقاضی دعوت نامه ارسال کرده باشند.
کارفرما بایستی دارای ملیت اتریشی و شرکتی معتبر در کشور اتریش باشد.
این ویزا اجازه اقامت و کار تا کمتر از ۲ سال را به متقاضی اعطاء می کند.