اقامت لیتوانی
اقامت کشور لیتوانی و روشهای اخذ اقامت کشور لیتوانی از جمله موضوعاتی میباشد که باید افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند از آنها مطلع باشند. همان گونه که احتمالا در جریان میباشید، روشهای مختلفی به منظور اخذ اقامت در یک کشور موجود میباشد. اخذ اقامت کشور لیتوانی نیز از راههای مختلف امکان پذیر میباشد. این افتخار را داریم که در این مقاله شما را با انواع راههای اخذ اقامت کشور لیتوانی از جمله تولد، ازدواج، پناهندگی، کار، سرمایه گذاری و تحصیل آشنا کنیم. امروزه اخذ اقامت کشور لیتوانی به گزینه بسیار پر طرفدار و محبوبی تبدیل شده است، به این علت که این کشور از نظر مقرون و به صرفه بودن هزینهها و مخارج و همچنین عضویت در اتحادیه اروپا مورد توجه قرار گرفته است و اخذ اقامت کشور لیتوانی میتواند شرایط ایده آلی را برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، فراهم نماید.
به منظور بررسی شرایط کاری در کشور لیتوانی مطلوب است در آغاز نگاهی به نرخ بیکاری در این کشور بیندازیم. نرخ بیکاری در کشور لیتوانی 2/6 درصد است. احتمالا یکی از سوالاتی که ذهن شما مخاطبان عزیز را به خود مشغول کرده است، شرایط کار در کشور لیتوانی است. آیا به وسیله کار کردن در کشور لیتوانی، این امکان را دارید که اقامت لیتوانی را به کسب کنید یا خیر؟ آیا عموما شرایط کار در کشور لیتوانی از نظر درآمدی، مساعد است یا خیر؟
به منظور پاسخ دادن به این پرسش، باید در مرحله نخست بدانیم از چه روشی میتوان فرصتهای شغلی را در کشور لیتوانی به دست آورد. همان طور که آگاه میباشید، برخی از کشورها پس از بررسی پارامترهای مختلفی از جمله سن، مدرک زبان، مدرک تحصیلی و سابقه شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی، اجازه جست و جوی کار را به افراد محتلف در سراسر جهان میدهند. اما کشور لیتوانی از جمله کشورهایی است که در آن میتوانید فقط با در دست داشتن یک job offer یا دعوتنامه شغلی از طرف کارفرما، اجازه استفاده از فرصتهای شغلی داخل این کشور را دریافت نمایید. همان گونه که مطلع هستید، کشورهای عضو اتحادیه اروپا عموما استراتژی(رویکرد) متحدی را در زمینه سازماندهی نیروهای کار اتخاذ نموده اند. بنا بر این استراتژی، یک کارفرما به منظور جست و جوی کارجوی مورد نظر خود، میبایست ابتدا به مدت 3 ماه یک آگهی در کشور خود ارائه دهد که نیاز به چه نیروی کار و با چه ویژگیهایی دارد. در شرایطی که فرد مورد نیاز در کشور مبدا پیدا نشود، آگهی کارفرما میتواند در کل اتحادیه اروپا به مدت 3 ماه انتشار پیدا کند. سر انجام در صورتی که در طی این 6 ماه فرد مورد پسند پیدا نشد، این امکان و اجازه وجود دارد تا شخص مورد نیاز از خارج اتحادیه اروپا انتخاب شود.
بیشتر بخوانید:
تحصیلات عالی در کشور لیتوانی در دانشگاهها یا کالجها امکان پذیر میباشد. مؤسسات آموزش عالی از رهنمودهای اعلامیه بولونیا پیروی مینمایند. روند بولونیا در سال 1999 شروع شد، زمانی که وزرای آموزش و پرورش از 29 کشور اروپایی، اعلامیه بولونیا را در شهر بولونیا واقع در کشور ایتالیا امضا نمودند. هدف از این فرآیند، به وجود آوردن استانداردهای آموزشی برای مدارک تحصیلی و تضمین کیفیت میباشد تا دانشجویان از این امکان برخوردار باشند که از یک کشور اروپایی به طرف کشوری دیگر حرکت کنند و کیفیت کلی آموزش عالی اروپا را بهبود ببخشند. این سیستم همچنین ابعاد نظام آموزش عالی آمریکایی را در بر میگیرد و در نتیجه، مقایسه را آسان مینماید. سیستم بولونیا، از سیستم انتقال اعتبار اروپا (ECTS) به منظور اندازه گیری میزان اعتبارات آموزش عالی استفاده مینماید. سیستم بولونیا و به همین ترتیب سیستم آموزش عالی کشور لیتوانی، سیستم لیسانس / فوق لیسانس را دنبال مینماید:
3سال (180واحد اعتبار) در مدت تحصیل در یک مقطع لیسانس حرفهای یا یک لیسانس آکادمیک. دانشجویان از این امکان برخوردار میباشند که در رشته انتخاب شده و با نظام آموزشی با دیسیپلین مشغول به کار شوند و این یک آموزش عمومی، یکپارچه و وسیع میباشد. فارغالتحصیل لیسانس آکادمیک، به تحصیلات کارشناسی ارشد دسترسی پیدا میکند.
این مقطع 1 یا 2 سال (60 یا 120 واحد اعتبار) محتوای تخصصی ارائه میدهد. در حالی که برای توسعه و پیشرفت بیشتر این امکان وجود دارد که به روند تحقیق علمی بیشتر نیز بینجامد. بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد، دانش آموزان از این امکان برخوردارند که برای پیگیری پروژههای تحقیقاتی که منجر به تحصیلات دکترا میگردند انتخاب شوند. مدرک دکترا فقط به وسیله دانشگاهها اعطا میگردد.
سیستم بولونیا همچنین از سیستم انتقال اعتبار اروپایی (ECTS) به منظور اندازه گیری اعتبارات تحصیلی بالاتر استفاده مینماید.
دانش آموزان به صورت مستقیم از موسسه آموزشی انتخابی خود درخواست پذیرش مینمایند. به منظور ورود به دوره تحصیلات لیسانس معمولا نیاز به تحصیلات متوسطه دارند. متقاضی ورود به دوره کارشناسی ارشد نیز باید دوره کارشناسی را به پایان رسانده باشد.
دانش آموزان خارجی و خارج از اتحادیه اروپا که به کشور لیتوانی میآیند، برای یک یا دو ترم تحصیلی نیاز به اجازه اقامت دارند. آنها میتوانند این اجازه را پیش از خروج، در سفارت کشور لیتوانی در کشور خود به کسب نمایند.
پیش از درخواست برای تحصیل در کشور لیتوانی، باید اطمینان حاصل فرمایید که شرایط تحصیلی شما در سطح تحصیل شما پذیرفته میگردد. به عنوان یک شهروند خارجی، مدارک تحصیلی شما باید به وسیله مرکز لیتوپایی به منظور ارزیابی کیفیت در آموزش عالی (CQAHE) مورد ارزیابی و شناسایی قرار گیرد، که به منظور این امر، شما باید نسخه اصلی دیپلم و رشته تحصیلی خود را ارائه کنید.
یکی دیگر از موضوعاتی که باید آن را مورد توجه قرار دهید، این است که چه زبانهایی را مطالعه خواهید کرد. اگر قصد دارید به زبان انگلیسی مطالعه نمایید و زبان مادری شما نیست، شما باید در یک آزمون مهارت زبان مانند IELTS یا TOEFL شرکت نمایسد. عموما دانشگاهها نمرات 6، 5/6 و 7 را برای مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا مورد پذیرش میدانند.
در صورتی که شما از یک کشور خارج از اتحادیه اروپا میباشید، باید به صورت مستقیم به دانشگاه مورد نظر خود درخواست ارسال نمایید و تمام مدارک مورد نیاز را ارسال کنید:
• فرم درخواست تکمیل شده
• گواهی آموزش (که به وسیله مرکز ارزیابی کیفیت در آموزش عالی به رسمیت شناخته شده است)
• CV و انگیزه نامه
• کپی پاسپورت شما
• عکس از خودتان
• یک رسید که اثابت مینماید هزینههای برنامه و هزینه تحصیل پرداخته شده است
• پرینت بانکی نشان دهنده تمکن مالی شما برای تحصیل و زندگی در کشور لیتوانی
بیشتر بخوانید:
هزینه تحصیل در کشور لیتوانی بین دانشگاهها و سطوح تحصیلی متفاوت، متغیر میباشد. اما به صورت میانگین عبارتند از:
• 1،000-5،300 یورو (~ US $ 1،060-5،620) برای مدرک لیسانس
• 2،200-6،500 یورو (~ US $ 2،330-6،890) برای مدرک کارشناسی ارشد
• 7،100-8،500 یورو (~ 7،520-9،000 US $) برای مدرک دکترا
کشور لیتوانی یک کشور نسبتا ارزان برای زندگی میباشد و هزینههای تخمینی که میتوان در این کشور متصور بود 489 یورو (~ 520 دلار) در ماه، یا € 5،868 (~ 6240 دلار) در سال است که هزینههای اسکان را نیز در شامل می گردد. در صورتی که در خوابگاه دانشجویی سکونت انجام شود، میتوان صرفا 70 € (~ 74 دلار) را در هر ماه به عنوان هزینههای خوابگاه متصور بود.
کشور لیتوانی به عنوان یک مقصد ایده آل برای سرمایه گذاران خارجی جهت مهاجرت تبدیل شده است، به ویژه به دلیل موقعیت جغرافیایی و محیط اقتصادی پایدار و عضویت در اتحادیه اروپا و مخارج بسیار پایین زندگی و استانداردهای مطلوب آموزش و پرورش و مراقبتهای بهداشتی خوب و همچنین در موقعیت استراتژیک مناسب جهت ایجاد روابط تجاری قوی بین اروپا و بین المللی واقع شده است.
برنامه مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در کشور لیتوانی اجازه میدهد تا یک شخص به واسطه سرمایه گذاری مقدار معینی از پول در این کشور، اقامت دائم خود را در این کشور به دست آورد. به طور معمول، سرمایه گذاری به صورت پولی میباشد و باید طرح مورد نظر برای سرمایه گذاری از قبل مورد تأیید کشور لیتوانی قرار گرفته باشد. سرمایه گذاری نیز باید برای رشد اقتصادی سودمند و مفید باشد. مجوز اقامت موقت امکان دارد به بازرگان و اعضای خانواده آنها اعطا گردد، در صورتی که یک شرکت را با حداقل ارزش سرمایه اولیه معادل 29،000 یورو راه اندازی کنند و 3 شهروند لیتوانیایی را با اقامت دائم در این کشور استخدام نمایند. در این صورت ابتدا بعد از 6 ماه به آن شخص و خانواده او اقامت موقت داده میشود و بعد از پنج سال شخص این امکان را دارد که به منظور اقامت دائم درخواست نماید و نیزبعد از 10 سال اقامت موقت و اقامت دائم از این امکان برخوردار میباشد که شهروندی در کشور لیتوانی را درخواست نماید.
کشور لیتوانی اجازه میدهد که اتباع خارجی که این توانایی و علاقه را دارند تا به نفع اقتصاد این کشور سرمایه گذاری بزرگی انجام دهند، درخواست اقامت دائم نمایند. با وجود این که کشور برنامه مهاجرت سرمایه گذاری خاص را اتخاذ نمیکند، قوانین مهاجرت در کشور لیتوانی ابزارهای نظارتی را فراهم مینماید که به سبب آن یک خارجی میتواند به واسطه یک سرمایه گذاری بزرگ پولی، شهروندی کشور لیتوانی را به دست آورد.
بیشتر بخوانید:
• ورود آزادانه به حریم منطقه شنگن و کشورهای عضو اتحادیه اروپا
• عدم محدودیت حق کار در لیتوانی
• پیشرفت به شهروندی لیتوانی
• اعطای اقامت به اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر 18سال)
• موقعیت جغرافیایی فرصتهای کسب و کار بیشتری را فراهم میکند
• هزینه کم زندگی و انجام کسب و کار
• دارنده مجوز اقامت لیتوانی از حقوق و امتیازات اجتماعی نیز برخوردار است: مانند خدمات درمانی، مزایای زایمان، کمک هزینه بیکاری و …
همان گونه که مطلع هستید، قواعد حقوقی در زمینه تولد در کشورهای مختلف، متفاوت میباشد. کشورها به صورت کلی یا از سیستم خاک و یا از سیتم خون برای اعطای تابعیت اقدام مینمایند. سیستم یا قاعده خاک به این معنی میباشد که فرد به واسطه تولد در خاک یک کشور، فارغ از نوع تابعیت پدر یا مادر، مجاز به اخذ پاسپورت یا شهروندی در آن کشور میشود و قاعده خون به این معنی است که تابعیت میتواند در برخی کشورها از طریق اصالت خون یعنی پدر یا مادر به فرزند انتقال یپیدا کند.
کشور لیتوانی از جمله کشورهایی میباشد که از قاعده دوم یعنی قاعده خون پیروی میکند. به این معنی که صرف تولد در قلمرو این کشور منجر به اعطای تابعیت و اقامت لیتوانی نمیشود، مگر این که فرد در صورت عدم اعطای این تابعیت مشمول شرایط بی تابعیتی شود و یا بی خانمان شود.
یکی از روشهای مهاجرت به لیتوانی و اجازه اقامت موقت در کشور لیتوانی، ازدواج با تبعه کشور لیتوانی است که منجر به اخذ اقامت لیتوانی میشود.
اگر اقامت موقت ازدواج منجر به طلاق شود، بعد از گذشت زمان اقامت قابل تمدید نمیباشد . اما اگر کسی بعد از دو یا سه سال همچنان در عقد و نکاح شخصی با تبعیت لیتوانیایی باشد، میتواند اقامت دائم دریافت کند.
واضح است که اقامت دائم پس از مدتی تبدیل به تابعیت کشور لیتوانی میشود.
در مورد چگونگی اخذ این اقامت باید گفت کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شنگن عموما شرایط و قوانین مشترکی را در این زمینه وضع نموده اند. این اصول و قواعد کلی میگوید که ازدواج حتما باید در سالن شهرداری و یا در یکی از کلیساهای این کشور صورت بگیرد..
در صورتی که فرد با یک تبعه لیتوانی ازدواج کند، ابتدا اقامت لیتوانی را به صورت موقت و 2 ساله دریافت میکند، در صورتی که شخص به تعهدات قانونی خود عمل کرده باشد و ازدواج به صورت واقعی و مورد تایید اداره مهاجرت باشد، میتواند منجر به اقامت دائم و اخذ شهروندی(تابعیت) نیز شود.
قبل از ازدواج با تبعه کشور لیتوانی حتما با وکلا دادگستری متخصص در امر ازدواج در سطح بین الملل مشورت کنید و از آثار نکاح در حقوق ما در کشور لیتوانی آگاهی پیدا کنید. شما میتوانید مقالههای تخصصی مرتبط و رایگان ما را از طریق سرچ در گوگل با کلید واژه زانکو به دست بیاورید.
بیشتر بخوانید:
ما این روش را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم، به این علت که افرادی که درخواست پناهندگی میکنند عموما مشمول کنوانسیون ژنو نمیشوند.
1. پناهندگی دارای شرایط نا معلومی است.
2. پناهنده از رفاه بالایی برخوردار نمیباشد.
3. امکان بازگشت به کشور خود را ندارد.
4. در برخی از مواقع مجبور به دروغ به کشور خود و کشور مقصد میشود.
5. پناهندگی و راههای دشوار تنها راه اقدام نیست، پس چرا از راههای درست اقدام نکنیم؟
هرچند که ما در خصوص کنوانسیون ژنو اطلاعات کامل و جامعی داریم، موارد و پروندههای زیادی را در خصوص پناهندگی در کشور لیتوانی ملاحظه نمودیم و مایل به خدمات در زمینه پناهندگی در لیتوانی نیستیم به علت این که 80% از افرادی که از طریق پناهندگی رفته اند امکان انتخاب مسیر درست و مهاجرت داشتند ولی متاسفانه نتوانستند مسیر درست را انتخاب نمایند.
امید این را داریم که با خواندن این مقاله با روشهای مختلف اخذ اقامت لیتوانی آشنا شده باشید. اقامت لیتوانی میتواند پلی برای دست یافتن به آرزوهای شما باشد. زانکو مفتخر است شما را در مسیر اخذ تصمیمات صحیح در زمینه مهاجرت به کشور لیتوانی و اخذ اقامت لیتوانی یاری نماید. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با دفاتر رسمی تماس حاصل نمایید و از مشاوره در این زمینه برخوردار شوید.
بیشتر بخوانید:
ما در مجموعه زانکو تمام امور مربوط به مهاجرت را از جمله وقت VIP سفارت کانادا ، پیکاپ ویزا ،ویزای توریستی ، ویزای تحصیلی و .... را برای شما عزیزان انجام می دهیم ، شما می توانید با تماس با شماره ی 02122226480 از مشاوره ما بهرهمند شوید.