امارات متحده عربی، تشکیل شده از اتحادی از طرف هفت شیخ نشین کوچک به اسمهای ابوظبی (که بخش پایتخت بر عهدهی آن است)،همچنین دبی، شارجه، عجمان، فجیره، راسالخیمه و امالقوین تشکیل شده است که بعد از استقلال پیدا کردن از کشور انگلستان در تاریخ ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی به طور مستقل و جدا شکل گرفت تاکنون نیز پابرجا بوده و با همان نظام و سیاست در حال حرکت است. در حال حاضر و در زمان حال خلیفه بن زاید آل نهیان رئیس دولت مرکزی امارات متحده عربی بوده و تمام اختیارات و ادارهی امورات کشور بر عهدهی وی بوده است.
هر یک از این ۷ امیرنشین و کشورهایی که نام بردیم از استقلال فراوانی برخوردار هستند و هیچ کدام با هم تداخل و مشکلی ندارند، اما یک امیر موروثی به عنوان حاکم و تصمیم گیرندهی اصلی کشور ایفای وظیفه میکند و در راس امورات کشوری قرار دارد و شورای عالی حکام که تشکیل شده از هفت امیر بوده است، رئیس دولت و کابینه را انتخاب کرده و این نشان دهندهی استقلال و حق تصمیم گیری در این کشور است. در حال حاضر و هماکنون امیر و رئیس دولت امارات که در راس امور بوده و پادشاه کشور است شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان بوده است.
این سرزمین یا همان کشور امارات قبل از اسلام بخشی از سرزمین پهناور ایران بوده است که با آغاز شدن قرن شانزدهم میلادی، به این کشور حمله شد و جنگ شکل گرفت و پرتغالیها نیز به این کشور حمله کردند و آن را مورد اشغال خود قرار دادند و در دورهی صفویه این سرزمین باز پس گرفته شد و از اشغال پرتغالیها درآمد، اما بعدها به عنوان امارات متصالی به کار ادامه داد و زیر نظر بریتانیا شکل گرفت و در کل امورات زیر نظر بریتانیا بود و در سال ۱۹۷۱ میلادی، با توافق بین انگستان و اتحاد هفت امارات، از زیر نظر بریتانیا درآمد و کشور مستقلی تشکیل داد و حالا نیز همانطور بوده و تغییری در حکومت آن شکل نگرفته است.
تشکیل دهنده یا همان موسس و بنیان گذار حکومت امارات متحده عربی شیخ زاید بن سلطان آل نهیان بوده است که با کمک و همکاری افرادی از قبیل شیخ راشد بن سعید آل مکتوم و کمک دیگر افرادی که حاضر بودند به تأسیس این اتحاد پرداختند و کشور امارات با این حکومت شکل گرفت. اولین نخست وزیری که تجربهی حضور در این حکومت را داشت کسی نبود جز شیخ مکتوم بن راشد که نخست وزیری را بر عهده گرفت و به کا خود ادامه داد. بعد از درگذشت مؤسس و بنیانگذار دولت اتحاد امارات که در سال 2004 بود، رئیس جدید حکومت امارات در سال ۲۰۰۴ (میلادی) شیخ خلیفه بن زاید پسر شیخ زاید بن سلطان آل نهیان بود و نایب رئیس و نخست وزیر امارات نیز شیخ محمد بن راشد حاکم دبی هستند و این افراد نیز در زمان کنون نیز عهده دار وظایف خود هستند.
همانطور که گفته شد به طور کامل امارات متحده عربی، متحد شده توسط هفت شیخنشین کوچک به نامهای ابوظبی بودند که عبارت است از : دبی، شارجه، عجمان، فجیره، رأسالخیمه و امالقوین که هرکدام جدا دارای استقلال هستند ولی در کل زیر نظر پادشاه اداره میشوند که در راس امورات قرار دارد که بعد از مستقل شدن از بریتانیا در تاریخی که در قسمتهای بالا گفته شد شکل گرفت و تا کنون ادامه دارد و نکتهی بسیار جالب و مهم این است که این روز را با نام روز ملی امارات جشن هر ساله با برگذار کردن مراسمی بزرگ و بسیار زیبا جشن میگیرند تا یاد آن ایام را گرامی بدارند.
همانطور که گفته شد هر یک از این ۷ امیرنشین از استقلال فراوانی برخوردارند و منطقهی خود را اداره میکنند اما نکته اینجاست که یک نفر به نام پادشاه در راس حکومت قرار دارد و به صورت موروثی بوده و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
جمعیت سرزمین امارات در سال ۲۰۱۳ میلادی طبق آماری که از این کشور گرفته شد در حدود 13 میلیون نفر بوده است که از این تعداد در حدود ۱/۴ میلیون نفر اهل خود امارات بوده و اصلیتی اماراتی دارند و در حدود ۷/۸ میلیون نفر نیز افراد خارجی هستند که یا از کشورهای عرب زبان دیگر و یا از کشورهای دیگر آمدند ولی فقط ۳۸ درصد از ساکنین این کشور اصلیت اماراتی دارند و تعداد کثیری از جمعیت این کشور که در حدود ۴۵ درصد است همانطور که گفته شد از اعراب دیگر کشورهای عربی بودهاند و به طور دقیق مابقی این افراد از کشور ایران، اروپا ، کشور چین، کشور پاکستان و سایر کشورها هستند. زبان رسمی و مرسوم این کشور عربی بوده است و زبانهایی از قبیل انگلیسی، چینی، اردو و هندی نیز کاربرد دارد و تعداد قابل مشاهدهای از مردم به این زبانها صحبت میکنند که نشان چند ملیتی بودن این کشور است. مذهب رسمی این کشور اسلام بوده است که در حدود ۹۶٪ که عدد قابل توجهی است از مردم را شامل میشود. رشد جمعیت آن بر طبق آخرین آمار گرفته شده چیزی در حدود ۳٫۰۵ درصد بوده است و با اقامت گرفتن و سکونت بیشتر از ۱۶ مهاجر در هر سال به ازای هر هزار نفر جمعیت این کشور جزو پنجمین کشور در دنیا به جهت مهاجرپذیری است که شرایط اقامت گفتن در این کشور نیز در تمام جهات در ادامه به طور کامل بیان میشود. جمعیت سرزمین امارات در سال ۲۰۲۰ در حدود 13 میلیون نفر تخمین زده شده است که با توجه به شرایط این کشور از تمام لحاظها شاهد بیشتر شدن جمعیت و مهاجر پذیری بیشتری در سالهای آتی هستیم.
امارات یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا و شامل بزرگترین ذخایر نفتی دنیا است و درصد بالایی از نفت کل جهان را در اختیار دارد و تولید ناخالص سرانه این کشور در حد ثروتمندترین کشورهای اروپای غربی بوده است و حتی در برخی موارد ثروتمندتر از سایر کشورهای اروپایی است. بیشتر اقتصاد این کشور از نفت تامین میشود و یکی از بهترین ویژگیهای این کشور این است که اقتصاد این کشور با ساختاری بسیار شفاف و امن، در اختیار مردم است و پذیرای بخش بزرگی از شرکتهای اروپایی و آمریکایی و سایر کشورها و منابع بینالمللی نیز است. واحد پول کشور امارات درهم است که ارزش بسیار بالایی در بین پولهای جهان دارد. نفت خام در امارات در سال ۲۰11 میلادی در حدود ۲٫۳۹۵ میلیون بشکه در روز بوده است که عدد بسیار بالایی است که به سبب همین عدد امارات را چهارمین صادرکننده بزرگ نفت دنیا میدانند و از نظر اقتصادی نیز رتبهی بسیار بالایی دارد. سرانهی تولید ناخالص داخلی در امارات طبق آمار مربوط در سال 2012 بر طبق قدرت خرید چیزی در حدود ۴۸٬۵۰۰ دلار بوده است که به همین جهت است که امارات را جزو کشورهای ثروتمند جهان میدانند و باید آن را در رتبهی یازدهم دنیا قرار داد نکته جالب توجه این است همانطور که گفته شد امارات متحده عربی از سمت شرق با کشور عمان و از سمت جنوب با عربستان سعودی مرز زمینی مشترک داشته است و با کشور قطر نیز از غرب و با کشور ایران و خلیج همیشگی فارس از قسمت شمالی همسایه بوده است. پایتخت این کشور ابوظبی بوده است که بسیار زیبا است و از مهم ترین شهرهای آن نیز میتوان به دبی، شارجه، العین و عجمان اشاره داشت که از نظر توریست و گردشگر نیز دبی بسیار معروف و زیبا است و همه ساله گردشگران زیادی راهی دبی میشوند و جدیدا فیلمهای زیادی بعضی از سکانسهای خود را در این کشور فیلمبرداری میکنند.
زبان رسمی مردم امارات، عربی بوده است و زبانهای دیگری نیز در این کشور مرسوم است که به طور کامل توضیح دادیم. دین اکثر ساکنین در این کشور را با ۷۶٪، دین اسلام تشکیل میدهد و در رتبهی بعد از آن مسیحیت با ۱۲.۶٪بیشترین سهم از دین را در این کشور دارد و دینهای دیگر از قبیل هندویسم با ۶.۶٪ درصد و بودیسم با ۲٪ درصد در رتبههای دیگر قرار گرفتهاست. از نظر حکومتی نیز نوع حکومت امارات متحده عربی همانطور که گفته شد به صورت پادشاهی مطلقه بوده است و امیر آن نیز به صورت ارثی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. و چون این کشور از اتحاد ۷ امارت (شیخنشین) شکل گرفته است، امیر هر یک از این امارتها صاحب قدرت بوده ولی پادشاهی بر عهدهی یک نفر است و این امیران 7 امارت به عنوان شورای عالی احکام بودهاند که وظیفهی آنها انتخاب رئیس دولت و کابینه کشور است که با دقت انجام میشود زیرا بسیار انتخاب مهمی است. کشور امارت از نظر آب و هوایی، از آب و هوای بسیار گرمی برخوردار بوده است و در گاهی اوقات دمای روزها در تابستان به ۴۸ درجه نیز خواهد رسید.
نکتهی بسیار مهم و تاثیر گذار این است که بعد از خارج شدن نیروهای بریتانیا از این کشور و اعلام کردن استقلال داشتن در تاریخ ۲ دسامبر سال ۱۹۷۱، امارات متحده عربی به طور رسمی بنیان گذاری شد و شکل گرفت و با سرعتی بسیار بالا در عرض طی کردن فقط چند دهه رشد و توسعه فراوانی یافت و از نظر اقتصادی و رشد شهری سرآمد بسیاری از کشورها بوده است. هر چند کشور امارت جدا از رشدهای اقتصادی از نظر جاذبههای طبیعی نیز بسیار ثروتمند بوده است و با داشتن تعداد بالایی از جاذبههای طبیعی، بناهای تاریخی کهن و سازههای بسیار جذاب و زیبا و مدرن که منحصر به فرد نیز است، مقصد مهم گردشگری در جهان برای دوستداران سفر به شمار میرود. از مشهورترین و زیباترین و دیدنیهای امارات متحده عربی، برج العرب دبی بوده است که برج العرب بلندترین ارتفاع در سازهها و هتلها در دنیا بوده است که با ارتفاع 322 متر، بر روی جزیرهي مصنوعی ساخت دست بشر قرار گرفته است. سازندگان بسیار حرفهای این برج از طرح اصلی بادبان قایق برای ساخت این برج الهام گرفتهاند که آن را بسیار خاص و زیبا کرده است. ساحل بسیار زیبای جمیرا با شنهای سفیدی که دارد، از بهترین و خاص ترین مقاصد گردشگری ساحلی برای افراد بوده است. انواع ورزشهای آبی از قبیل قایق و جتاسکی و .... و صندلیهای ساحلی از امکانات بسیار زیبای خط ساحلی جمیرا به شمار میآید. مسجد شیخ زائد ابوظبی نیز نمونهای بارز از دیگر دیدنیهای جذاب امارات متحده عربی بوده است. منعکس شدن نور آفتاب بر روی سنگهای سفید، حوضچههای کوچک خوش رنگ کنار راهروها و نقش و نگارهای زیبای طراحی شده بر روی دیوارها از زیباییهای خارقالعاده و کمنظیر این مسجد زیبا به شمار میرود. قلعهی فجیره نیز از دیگر جاذبههای جذاب گردشگری امارت شمارنده میشود. این قلعه در سال ۱۶۷۰ میلادی ساخته شده است و سالانه میزبان گردشگران بسیار زیادی از سراسر ایران مخصوصا کشور ایران و کشورهای آسیایی و اروپایی محسوب میشود.
از دیگر مکانها و جاذبههای زیبا و کمنظیر امارات و باید به مهمترین دیدنیهای امارات متحده عربی که شامل چشمههای آبگرم زیبا، پارک آبی، پارک بالیوود در دبی، لگولند در دبی، جمیرا، دهکدهی زیبای میراث و غواصی دردبی، موزهی لوور، قلعهی جاهلی در امارات، پارک مانگرو، پارک برادران وارنر، واحه العین و چرخ و فلک دبی و دیگر جاذبههای گردشگری امارات اشاره کرد.
ساعت امارات متحده عربی چیزی در حدود 30 تا 35 دقیقه از ساعت ایران عقبتر بوده است و هموطنان عزیز و دوسداشتنی برای سفر به کشور توریستی امارات به ویزا نیاز خواهند داشت.
امارات یکی از بزرگترین ذخیرههای نفتی جهان را دارا میباشد و تولید ناخالص آن در بهترین وضعیت ممکن بوده است و جزو ثروتمندترین کشورهای جهان است و در رقابت با کشورهای اروپای غربی نیز میباشد. مساحت این کشور در حدود ۸۳٬۶۰۰ کیلومترمربع میباشد که در رتبهی ۱۱۵ دنیا از نظر گستردگی قرار دارد. آبوهوایی گرم و خشک بیابانی و سرزمینی هموار و صاف دارد که از حجم فراوانی شن وماسه تشکیل شده است و قسمت شرقی آن کوهستانی بوده و سردتر است و دارای آب و هوای بهتری نیز میباشد و تنها ۰٫۷۷ درصد خاک آن برای کشاورزی مناسب بوده است.
صادرات نفت خام به کشورهای دیگر نیز در این کشور در سال ۲۰۰۹ میلادی، حدود ۲٫۳۹۵ میلیون بشکه در روز بوده است که رقم قابل توجهی بوده است و کشور امارات را چهارمین صادرکنندهی بزرگ نفت دنیا میدانند.
فقط ۱۹ درصد ساکنین امارات اصلیت این کشور را دارا هستند و ۲۳ درصد دیگر از عربهای کشورهای دیگر و ایرانیها و چیزی در حدود ۵۰ درصد از مردمان جنوب آسیا بودهاند. زبان رسمی امارات عربی بوده است و انگلیسی، فارسی، اردو و هندی نیز کاربرد فراوانی در این کشور دارد و مردم در گفتگوی محاورهای خود از این زبانها استفاده میکنند و همه ساله مردمانی از سراسر جهان خواهان تحصیل در امارات و زندگی کردن در آن هستند..
شورای عالی حکام بالاترین و اصلیترین نهاد سیاسی در کشور محصوب میشود و تشکیل شده از حکام امارتهای هفتگانه که به طور کامل در قسمتهای بالا توضیح دادیم میشود. جالب قضیه اینجاست که ریاست امارت از ابتدای تشکیل حکومت، بر عهدهی شخص پادشاه ابوظبی بوده و تعیین سیاستهای کلی کشور، انتخاب کردن رئیس کل و نخست وزیر امارات، انتخاب کردن رئیس و قضاوت دیوان عالی و موافقت با تمام قوانین اتحادی منصوب قبل از صدور حکم، موافقت کردن با عهدنامهها و امضا کردن قراردادهای بینالمللی از وظایف شورا میباشد در کل وضع قوانین و تصمیم گیری در حالت کلی زیر نظر این بخش انجام میشود و جزو مهمترین بخشهای نظام امارات است.
امارات با ریشههایی نزدیکی که در فرهنگ اسلام دارد، رابطهی بسیار قوی با سایر عربها و مسلمانان جهان اسلام برقرار کرده و دولت امارات به طور کلی به وسیلهی بنیاد فرهنگی ابوظبی، در تلاش برای حفظ اشکال سنتی هنر و فرهنگ بوده است. اگرچه تغییرهایی چشمگیر در زندگی اجتماعی مردمان صورت گرفته و زندگی سنتی آرام آرام کنار میرود با این حال ریشههایی از گذشته و اصالت در امارات کنونی دیده میشود و ورزشهای جدید و خوبی در کنار شتر سواری سنتی کم کم در حال رایج شدن میباشد، مثل ورزش زیبای گلف که در بیابانهای دوبی صورت میگیرد و مسابقات سراسری گلف ابوظبی و گرانترین مسابقه سوارکاری جهان و جام جهانی دوبی و ... که همه ساله در ماه مارس برگزار میگردد و همه سال شاهد شرکت کنندگان بسیار زیادی از سرتاسر جهان برای شرکت در این مسابقات زیبا هستیم.
وضعیت حقوق بشر در امارات همواره مورد نقد بسیار زیادی از سوی سازمانها و نهادهای حامی حقوق بشر بوده زیرا شهروندان ساکن در امارات اجازهی انتخاب یا تغییر دادن دولت و عضو شدن در احزاب سیاسی کشور را در هیچ زمانی به دست نیاوردهاند. در طول تمام تاریخ این کشور تنها یک بار انتخابات برگزار شد که در سال ۲۰۰۶ بوده است.
دولت امارات به وسیلهی محدودیتهای زیاد و گستردهای که برای آزادی بیان بهوجود آورده همیشه مورد سرزنش و انتقاد است. کشور امارات رسانهها را از انتقاد علیه کشور و مقامات سیاسی و مشکلات اقتصادی کشور منع کرده است. و خودسانسوری نیز به طور شدید و گستردهای در رسانههای داخلی وجود دارد و موج میزند.
در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسهي زانکو که جزو با سابقهترین موسسههایی در حیطهی این موضوع فعالیت میکنند بوده است همراه باشید تا مشاوران زانکو با کادری مجرب از کارشناسان و مشاوران همراه همیشگی شما خواهند بود.