هر آنچه که باید درمورد انواع مهاجرت بدانید
به طور کلی برای مهاجرت یا باید روی توانایی و تخصص، یا هوش و اشتیاق به تحصیل، یا سرمایهگذاری مالی در کشور مقصد تکیه کنید. اگر دلیل شما برای مهاجرت در هیچ کدام از این موارد نمیگنجد، مهاجرت برای شما غیرممکن نمیشود، اما فرایند سخت و احتمال خیلی کمی در انتظار شما است تا بتوانید برای شرایط بهتر در کشوری ایدهآلتر اقدام به مهاجرت کنید. البته دو راه دیگر که شامل ازدواج با تبعهی کشور مقصد و تولد در خاک آن کشور هم وجود دارد که از جمله روشهایی است که برنامهریزی ویژهای نمیتوان برای آن کرد. در ادامه توضیحاتی درمورد تمامی این روشها ارائه میدهیم.
مهاجرت به شکل کلی به دو شیوهی قانونی و غیرقانونی تقسیم میشود. اجازه بدهید تکلیف این مقاله را با نوع دوم مشخص کنیم. اگر برای ارتقای کیفیت زندگی به مهاجرت فکر میکنید، باید بدانید که مهاجرت از راه غیرقانونی و پناهندگی راههایی پرخطر و پرایراد هستند که کیفیت زندگی فعلی شما را هم از بین میبرد و هرروز پناهجویان زیادی هستند که از طرف کشورها رانده و از همه جا مانده میشوند. پس این راهها هرگز به هیچکس توصیه نمیشود و در این مقاله هم به دنبال معرفی آن نیستیم. اگر به دنبال شناخت راههایی برای مهاجرت قانونی هستید، این مقاله برای شما نوشته شده است.
و اما مهاجرت قانونی که شامل:
الف مهاجرت تحصیلی
ب مهاجرت کاری
ج مهاجرت به قصد سرمایهگذاری
د مهاجرت از طریق ازدواج با تبعهی خارجی و تولد فرزند
هدف افراد از مهاجرت تحصیلی به دو دسته تقسیم میشود. افراد به قصد تحصیل به کشورهای پیشرفتهتر مهاجرت میکنند و بعد از اتمام تحصیل به کشورشان برمیگردند و از تخصص خود بهره میبرند و یا با هدف مهاجرت دائمی به کشوری دیگر برای تحصیل اقدام میکنند.
چه کشوری برای تحصیل مناسبتر است؟
سوال خیلی خوبی است اما متاسفانه جواب روشن واضحی برای آن وجود ندارد. مگر آنکه تکلیفتان به خوبی با خودتان و هدفتان روشن باشد. وقتی برای کشور مقصد تصمیم میگیرید، حتما باید اهدافتان از مهاجرت را به درستی روشن کردهباشید. در این صورت است که این مسیر تیره و تار کم کم روشن میشود و میتوانید با راهنمایی گرفتن قدمهای بعدی را بردارید.
بعد از این که تصمیم خود را برای ادامهی مسیر روشن کردید و دیگر میدانستید پنج سال و ده سال آینده را در کجا و به چه شکل میخواهید زندگی کنید، حالا نوبت آیتم بعدی است. تحصیل رایگان یا غیررایگان برای اغلب افراد مساله است. درواقع عدهی زیادی از افراد توانایی پرداخت شهریههای سنگین و هزینههای زندگی را ندارند. اما این موضوع نباید تبدیل به مسالهای لاینحل شود.
بیایید اینطور به این موضع بپردازیم. کشور کانادا تحصیل رایگان ندارد. البته در شرایطی میتوانید از بورسیههای و فاندها برای تامین بخشی از هزینهها استفاده کنید. اما در کل تحصیل در کانادا رایگان نیست. در این مقالهها میتوانید راجع به انواع و شرایط بورسیهها اطلاعات بیشتری کسب کنید.
و اما خبر خوش! کشورهای اروپاییِ غیرانگلیسیزبان امکان ویژهای را ارائه میدهند که با استفاده از این امکان میتوانید در این کشورها به رایگان به تحصیل بپردازید. این کشورها شامل نروژ، آلمان، دانمارک و اتریش هستند. شرط این کشورها برای ارائهی چنین امکانی، یاد گرفتن زبان آنهاست و البته تحصیل در رشتهی دلخواهتان هم به همان زبان انجام خواهد گرفت.
اگر تصمیم گرفتهاید که آیندهی خود را در کشوری خارجی بنا کنید، میتوانید با استفاده از این امکان در اروپا تحصیل کنید، در کنار آن به کار دانشجویی (که اغلب مقدور است) بپردازید و بعد از تحصیل خود در آن کشور بمانید یا به کشور دلخواه دیگری مهاجرت کنید.
کشورهای هلند، اتریش و دانمارک در کنار امکان تحصیل رایگان، یک امکان جالب دیگر هم ارائه میدهند. امکان کارآموزی در هنگام تحصیل در شرکتها و کارخانههای معتبر که باعث میشود مسیر پیش روی شما کمی واضحتر و قابل برنامهریزیتر بشود. در این صورت شما میتوانید روی ویزای کاری و اقامت دائم حساب ویژهتری داشته باشید.
البته حتما و حتما به نرخ بیکاری در آن کشور دقت کنید. مثلا در حال حاضر در بین کشورهای اروپایی نرخ بیکاری در کشور ایتالیا، حدود ده درصد است. به این معنی که این کشور با بیکاری دست به گریبان است. منطقی است که اولویت ایتالیا شهروندان ایتالیایی باشد و نه مهاجرانی که برای تحصیل به کشورشان آمدهاند. به همین دلیل درحال حاضر سرمایهگذاری بر روی این کشور برای آیندهی کاری، میتواند اشتباه باشد. در حالی که کشور کمجمعیتی مثل دانمارک با نرخ بیکاری 4 درصد میتواند انتخاب درست و ویژهای برای آیندهی شما باشد. البته همهی این موارد با توجه به شرایط هر فرد تغییر میکند. یک کشور برای تمام افراد مناسب یا نامناسب نیست.
در مهاجرت کاری طبیعتا تکیهی فرد بر روی تخصص و حرفهاش است. اکثریت افرادی که برای کار اقدام به مهاجرت میکنند، برنامهی طولانیمدت برای زندگی و ساختن ایندهی خود و خانوادهشان دارند. پس با مورد خاصتر و حساستری مواجه هستند. برای کمتر کردن ریسک در انتخاب کشور مقصد باید دو آیتم را در نظر بگیرند. با در نظر گرفتن این دو آیتم احتمال خطای فرد به شدت کمتر میشود و کشور هدف خود را به درستی انتخاب میکند.
در ادامه میبینیم که این دو آیتم چه هستند.
میخواهیم با یک مثال فرضی موضوع را برای شما تشریح کنیم. فرد متخصصی را در نظر بگیرید که لیسانس پرستاری دارد و پنج سال هم در ایران سابقهی کار دارد. برای راحتی کار نام او را فرضا "خانم س" میگذاریم. "خانم س." تمایل دارد زندگی بهتری را برای خودش بسازد و برای این کار به مهاجرت فکر میکند. اما "خانم س." نمیداند چه کشوری برای او متناسب است. او سه کشور دانمارک، کانادا و ایتالیا را مد نظر دارد. دانمارک را به این دلیل انتخاب کرده که شنیده است به رشتهی پرستاری احتیاج دارد. ایتالیا را به دلیل حضور اقوام نزدیکش در نظر دارد. و درمورد کانادا تعاریف بسیاری شنیده است. خب متوجه شدیم که "خانم س." درمورد هیچ یک از این کشورها اطلاعات درستی ندارد.
اینجا دو آیتمی که خانم س. باید بررسی کند را معرفی میکنیم. اول خانم س باید جستجو کند که چه کشورهایی به شدت به تخصص و تجربهی او نیاز دارند. در جستجوهای او کشورهای کانادا، دانمارک، سوئد، ایتالیا و... ظاهر میشوند.
دومین چیزی که خانم س. باید مورد بررسی خود قرار بدهد این است که نرخ بیکاری این کشورها چه قدر است.
در صدر این لیست ایتالیا با ده درصد نرخ بیکاری، در اواخر لیست دانمارک با 4 درصد و کانادا در اواسط لیست با6 درصد حضور دارند. نتیجهگیری این است که منطقا ایتالیا با نرخ بیکاری که دارد اگر موقعیت شغلی پرستاری هم وجود داشته باشد، اولویت را با شهروندان خودش قرار میدهد. پس این کشور به خودی خود چیزی برای خانم س. و تخصص او ندارد.
کانادا به تخصص خانم س احتیاج دارد اما قطعیتی درمورد پیدا کردن کار وجود ندارد. چون کانادا به ده سال تجربهی کاری نیاز دارد.
درحالیکه موقعیت فوقالعاده وقتی برای خانم س فراهم میشود که به گزینهی دانمارک فکر کند! در این کشور کمجمعیت نیاز مبرمتری به رشته و تخصص او وجود دارد. احتمال این که در دانمارک بتواند زندگی بهتری را برای خودش خلق کند خیلی بیشتر از کانادایی است که جمعیتی چندین برابر دانمارک دارد. اما به هرحال در اینجا بحث سلیقه و روحیه هم دخیل میشود که آن یک تصمیم فردی است.
برای مهاجرت کاری به کانادا افراد باید ده سال سابقهی کاری مرتبط در رشتههایی که کانادا اعلام نیاز کرده است را داشته باشند. البته کانادا به تخصصهای زیادی احتیاج دارد و از این بابت راه بسیاری از رشتههایی که حتی تصور نمیشود، آیندهی روشنی در کانادا خواهند داشت.
برخی از تخصصهایی که برای مهاجرت کاری به کانادا آیندهی روشنی دارند را در ادامه میبینید.
در این مقاله در مورد مشاغل مورد نیاز در کانادا 2020 به تفضیل خواهید خواند.
سرآشپزی و آشپزی
مکانیکی
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یکی دیگر از راههایی است که در اغلب موارد به اخذ اقامت دائم منجر میشود. کارهایی نظیر خوداشتغالی، راهاندازی کسب و کار و استارتاپ یک راه اصولی است که در اغلب کشورهای دنیا منجر به کسب اقامت دائمی برای فرد و خانوادهاش میشود. پیشنهاد میشود که دیگر مطالب زانکو در مورد مهاجرت از طریق سرمایهگذاری را مطالعه کنید.
لازم به ذکر است که اقدام به مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در کانادا در حال حاضر با سختیهای بسیاری همراه است که در بخش مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری این مقاله توضیح داده شده است.
مهاجرت از طریق ازدواج با تبعهی خارجی مطابق قوانین بینالمللی عموما منجر به اخذ اقامت دائم برای فرد میشود. اما همین مورد هم قوانین و اصولی دارد که میتوان به این موارد اشاره کرد:
طبق قوانین اروپا و آمریکا اگر با یک مرد یا یک زن تبعهی کشوری از کشورهای اروپایی ازدواج کنید، فرد (چه زن باشد و چه مرد) باید متعهد شود که توانایی تامین هزینههای زندگی هر دو نفر را دارد.
پیشنهاد میشود که پیش از هرگونه تصمیمی درمورد ازدوج و اخذ تابعیت با یک موسسهی حقوقی و مهاجرتی مشورت کنید.
یک موسسهی مهاجرتی معتبر چه ویژگیهایی دارد؟
بهترین موسسهی مهاجرتی برای مهاجرت به کانادا
قانون خون و خاک و اخذ اقامت از طریق تولد فرزند
در هر کشوری قوانین مرتبط به اخذ اقامت به خاطر تولد فرزند متفاوت است. برخی کشورها مانند هلند، اتریش، انگلستان، استرالیا، ایتالیا، لهستان، ایران، ترکیه و... تابعیت از طریق خون منتقل میشود. به این معنی که حتما پدر یا مادر کودک باید ملیت آن کشور را داشته باشند تا فرزند آنها بتواند تابعیت آن کشور را به دست بیاورد. بدیهی است در چنین کشورهایی صرفا به خاطر متولد شدن فرزند در آن کشور به پدر و مادر کودک تابعیتی اهدا نمیشود.
در برخی کشورها قاعده به این شکل است که کودک در جایی که متولد شود، تابعیت آن خاک را به دست میاورد.
کشورهایی نظیر کانادا، آمریکا، آرژانتین، مکزیک، پاکستان، تایلند، شیلی، برزیل و... طبق قانون خاک به متولدین تابعیت میدهند.
پس علی رغم این که موارد خیلی کمتری بدین شکل پیش میرود، اما به دنیا آوردن فرزند در کانادا و آمریکا میتواند یک راه برای اخذ تابعیت در این کشورها باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید.