دوره کارشناسی ارشد مدیریت Master of Business Administration به منظور پرورش مدیران کارآمد جهت اداره سازمانهای اقتصادی، اجتماعی، تولیدی و خدماتی طراحی شده است. هدف این دوره پذیرش فارغالتحصیلان دورههای کارشناسی در رشتههای مختلف به خصوص رشتههای فنی و مهندسی افرادی است که قادر باشند در زمینههای ذیل انجام وظیفه نمایند.
مدیریت اجرایی با توجه به نیاز جامعه رو به رشد امروزی کشور و با هدف تربیت مدیرانی که کارکردهای کلان مدیریتی در سطوح مختلف را به گونه ای رشد یافته به اجرا درآورند، در زمره گزینه های موجود برای انتخاب در مقطع کارشناسی ارشد قرار گرفته است. تحلیل مسائل و ارائه راهکارهای قابل اجرا برای انواع واحدهای تولیدی و خدماتی، سیستمهای اطلاع مدیریت، مباحث رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی و برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک بخشی از موضوعات مورد بحث در مدیریت اجرایی هستند که در مقطع کارشناسی ارشد به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرند. لازم به ذکر است که دانش آموختگان این رشته اغلب عهده دار پستهای مدیریتی کلان یا میانی بوده اند.
بیشتر بخوانید:
EMBA یا Executive MBA که مدیریت اجرایی نامیده میشود در سال ۱۹۴۳ توسط دانشگاه شیکاگو به منظور آموزش مدیران ارشد کسب و کار بنا نهاده شد. امروزه دوره های آموزشی EMBA در اغلب دانشگاه ها ارائه میگردد.
مدیریت اجرایی برای اشخاص باتجربه ای طراحی شده است که بیشتر قصد بالا بردن توانایی خود برای شکل دهی ایده هایشان را دارند. به همین سبب سابقه مدیریتی شرط لازم به منظور ورود به دوره های مدیریت اجرایی است. در مقابل، MBA بیشتر مورد تقاضای دانش اموختگانی است که دوره لیسانس خود را به پایان رسانده اند و هنوز به کاری مشغول نشده اند و یا از سابقه کاری کمتری برخوردار هستند و به دنبال کسب مهارتهای مدیریتی هستند.
در حالی که MBA با تئوری های روز مدیریت مرتبط است. متقاضیانی که در رشته مدیریت اجرایی تحصیل می کنند سعی در افزایش تجارب شخصی دارند. در مدیریت اجرایی EMBA دید مدیریتی غالب است اما در MBA بیشتر نگاه فنی به مسائل مدیریتی دیده میشود.
بیشتر بخوانید:
برخی معتقدند دانشجویان MBA با توجه به آموزش های به نسبت کاملتری که در زمینه مدیریت می بینند، موفق تر از دانشجویان اجرایی هستند اما امتیازی که دانشجویان مدیریت اجرایی نسبت به دانشجویان MBA دارند این است که قادرند آنچه را که در کلاس درس می آموزند هم زمان در محیط کار خود اجرا کرده و تجربه کنند . البته دوره های MBA نیز رویکرد فراگیری مهارتهای مدیریتی را دارند.
برای ورود به دوره های مدیریت اجرایی و MBA در ایران تمامی دانش اموختگان بدون توجه به مدرک دوره لیسانس می توانند برای ورود به این دو رشته داوطلب شوند. شرط سابقه مدیریت برای ورود به رشته مدیریت اجرایی در ایران وجود ندارد . آزمون سراسری این دو رشته با هم برگزار می شود اما ضرایب دروس برای هر یک از این رشته ها متفاوت است.
بیشتر بخوانید:
رشته مدیریت پروژه و ساخت در کانادا
دوره كارشناسي ارشد MBA به صورت ناپيوسته و آموزشي است. اين دوره در اغلب نظامهاي آموزش عالي كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه ارائه ميشود . باتوجه به اينكه فارغ التحصيلان رشته هاي مختلف و به خصوص رشته هاي فني و مهندسي وارد اين دوره مي شوند و بايد با مباني و اصول مديريت علمي و دانش روز مديريت در حوزه هاي مختلف آشنا شوند، طول دروه حداقل 2 و حد اكثر 3 سال بوده و تعداد واحدهاي لازم براي فارغ التحصيل شدن بر خلاف ساير دورههای ارشد که ۳۲ تا ۳۶ واحد است ۵۸ واحد درسي میباشد. بنابراين دانشجويان اين دوره، مانند ساير دانشجوياني كه در ساير نقاط جهان در اين رشته به تحصيل مي پردازند، براي تكميل دوره خود در طي ۲ سال يا ۴ ترم بايد به طور متوسط در هر نيمسال تحصيلي حدود 14 واحد درسي را بگذرانند.
بیشتر بخوانید:
مدیریت اجرایی، یکی از حوزه های رشته مدیریت است که به دنبال آموزش مدیران و تربیت نیروهای کارآمد برای سازماندهی و اداره سازمان های اقتصادی و اجتماعی، تولیدی و خدماتی تاثیر بسزایی براقتصاد کلان کشور است. رشته مديريت اجرايي با توجه به اينكه يكي از پر تقاضا ترين رشته هاي دانشگاهي در جهان است. با توجه به اينكه اين رشته دوره پژوهشي دارد، آموزشهاي آكادميك كمتري در مقطع كارشناسي ارشد دارد و تاكيد بر پژوهش عملي در زمينه هاي گوناگون مديريتي است. برنامه درسی دوره های MBA، انعطاف پذیری کمتری داشته و دانشجویان باید به صورت تمام وقت تحصیل کنند. طول دوره MBA دو سال است اما در صورت اشتغال به کار نیمه وقت، این زمان به 3 تا 4 سال هم افزایش پیدا می کند. مخاطب هدف مدیریت اجرایی، برای مدیران و صاحبان کسب و کار و افراد حرفه ای با تجربه ای طراحی شده که محدوده سنی شان بین حدود 40 سال است و دو سال یا کمتر طول میکشد. در حالی که، مدیریت MBA محدودیت سنی ندارد. در کل، هزینه مدیریت اجرایی نسبت به MBA بالاتر است. برنامه درسی برنامه درسی مدیریت اجرایی سریعتر انجام شده و به درس های عمومی تری مانند مطالعه در زمینه کارآفرینی، مالی، مدیریت، بازاریابی و مدیریت استراتژیک می پردازد و این مورد، تنها وجه تمایز مهم چشمگیر برنامه درسی مدیریت اجرایی با MBA این است. برنامه درسی MBA بیشتر شامل دوره هایی همچون اقتصاد، حسابداری، بازاریابی و عملیات تجاری و درس های اختیاری است که به دانشجویان امکان میدهد تا بر اساس علایق شخصی شان، اطلاعات بیشتری در مورد حوزه های تحصیلی متنوع به دست آورند. علاوه بر این، دانشجویان این رشته می توانند، در حوزه هایی مانند مدیریت مراقبتهای بهداشتی، گردشگری و زنجیره تامین تخصص بگیرند.
بیشتر بخوانید:
آموزش مدیریت اجرایی آموزش مدیریت اجرایی، فرصتی مغتنم و مفیدی را در اختیار مدیرانی با پیشینه فرهنگی و حرفه ای میگذارد تا با انواع دیدگاه ها در زمینه کسب و کار آشنا شده و تجرباتشان را با هم به اشتراک بگذارند. همچنین، مدیرانی که دارای گواهینامه مدیریت اجرایی باشند، میتوانند در این زمینه راهنمای دیگران بوده و کاراتر از دیگران عمل کنند و برنامه های قابل اجرایی را ارایه و پیشنهاد دهند. دوره مدیریت اجرایی، به دانش پذیران و علاقمندان امکان می دهد تا در کمترین زمان و از طریق سرفصل های دوره، با مفاهیم عمیق مدیریت آشنایی پیدا کرده و برای کار در محیط های واقعی تجارب کافی به دست آورند. بازار کار مدیریت اجرایی از دیدگاه مدیریتی، مجموعه رشته های مدیریت از بهترین و پر طرفدارترین رشته ها بوده و در صورتی که این مدیران به اندازه کافی با کفایت باشند، بازار کار مدیریت اجرایی هم میتواند خوب و پررونق باشد. با توجه به اینکه، فارغ التحصیلان رشته های مدیریت اجرایی، واحدهای مدیریت را نیز میگذرانند بنابراین میتوانند در عرصه های مدیریتی مانند مدیریت تولید، مالی یا حتی مدیریت عاملی ایفای نقش کنند. علاوه بر این، دارندگان مدرک مدیریت اجرایی و افرادی که آموزش مدیریت اجرایی را پشت سر گذاشتند، می توانند در بخش مشاوره یا تحلیل زمینه مالی، منابع انسانی یا بازار فعالیت داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
همچنین، فارغ التحصیلان این رشته، با داشتن توانایی ها و مهارت های کافی، میتوانند در پست ها و جایگاه های کلانی مانند مدیر تاسیسات نفتی سرپرست واحدهای تولیدی و صنعتی و پالایشگاهی و یا طراح برنامه های کلان اقتصادی در سازمان ها و وزارت خانه های کشور فعالیت مستمر داشته باشند. با توجه به دشوار بودن پروسه مدیریت در سازمان، مدیران و همه کارکنان باید تا دست یافتن به نتیجه مورد نظر در این امر همکاری کرده و برای آینده تصمیمات استراتژیکی اتخاذ کنند تا بتوانند اهدافشان را عملی کنند. مهمترین نقش برنامه ریزی این است که میتواند جهت و اهداف سازمانی را به طور شفاف نشان دهد. اغلب در برنامه ریزی های دوره ای، ضمن تعیین اهداف، شیوه ها و راهکارهایی برای دستیابی به آن اهداف مشخص میشود. اهمیت برنامه ریزی برای مدیریت اجرایی از این جهت است که یک مدیر باید مجموعه ای از تحلیل های استراتژیک را انجام داده، استراتژی هایی را برای ماموریت های سازمانی مختلف در نظر گرفته و با توجه به اهداف مالی سازمان، برنامه های بلند مدتی را برای نحوه کار و عملکرد کارکنان ترتیب دهد. علاوه بر این، مدیران باید تا جایی که امکان دارد در مورد این برنامه ریزی ها به کارکنان اطلاع رسانی کنند تا آنها از قبل در مورد شیوه جلب رضایت مدیران و اهداف آنها مطلع شوند.
بیشتر بخوانید:
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران زانکو تماس بگیرید