نکتهای که وجود دارد این است که ممکن است آن کشور به درخواست ویزای شما پاسخ منفی دهند و آن را رد کنند. در اینجا برای رد درخواست شما میتوانند چند اصطلاح مختلف بکار ببرند که از جمله این اصطلاحات ریجکت (Rejected) و ریفیوز (Refused) و دینای (Denied) میباشد. در ظاهر تمام این کلمات به معنای رد شدن، اجازه ندادن و نپذیرفتن و ... است اما در واقع تفاوتی بین آنها وجود دارد که سفارتها به منظورهای مختلف از هر یک از این کلمات در پاسخ به درخواستهای ویزا به افراد استفاده میکنند.
ما در این مقاله قصد داریم توضیح مختصری در ارتباط با تفاوت ریجیکت و ریفیوز و دینای شدن ویزا بدهیم تا کسانی که با این واژهها روبهرو میشوند بتوانند راحتتر آنها را درک کرده و به رفع مشکلات رد شدن ویزای خود بپردازند.
ریفیوز ویزا یا visa-refusal را می توان چنین تعریف کرد: درخواست ویزای ریفیوز شده یک درخواست معتبر است که پردازش شده و تصمیم گیرندهی آن، درخواست متقاضی را رد کرده است زیرا متقاضی نتوانسته است شرایط و الزامات موردنیاز را برآورده کند. به عنوان مثال اگر متقاضی میزان تمکن مالی لازم را از حسابهای بانکی خود نشان نداده یا به جای اسناد اصلی خواسته شده، فتوکپی آنها را ارسال کرده باشد، افسر مهاجرت درخواست متقاضی را ریفیوز میکند. هنگامی که یک درخواست ریفیوز میشود، معمولاً پاسپورت متقاضی علامت گذاری میشود تا نشان داده شود که مشکلی وجود داشته و مهمتر از همه اینکه این موضوع در سیستم کامپیوتری نیز ثبت میشود.
ریجکت ویزا یا visa-rejection را می توان چنین تعریف کرد: یک درخواست ویزای نامعتبر است که به هر دلیلی اصلا به مرحلهی تصمیم گیری دربارهی آن نرسیده است؛ از جمله این دلایل میتوان به استفاده از فرم اشتباه، مناسب نبودن فرمت تصاویر ارسال شده، امتناع بانک از پرداخت کارت اعتباری و دلایل بی شمار دیگری که میتواند یک درخواست ویزا را نامعتبر کند، اشاره کرد. هنگامی که یک درخواست ویزا ریجکت میشود، هزینههایی که متقاضی طی این پروسه پرداخت کرده است به هیچ وجه قابل استرداد نمیباشد.
وزارت امور خارجه آمریكا در بروشورهای خود از دینای یا denied یا denials به عنوان کلمهای مترادف ریفیوز استفاده میكند، اما آنها رسماً به عنوان ریفیوزال شناخته شده اند و دینای در واقع فرم رسمی و اداری ریفیوز میباشد. از دلایل دینای شدن درخواست ویزا میتوان به این موارد اشاره کرد: ناقص بودن فرم درخواست، ارائهی مدارک و اطلاعات غلط، حضور غیر قانونی در ایالات متحده و ...
در آیین نامه (EC) شماره 810/2009 (قوانین شنگن)، کلمه ریفیوز یا refusal به تعداد 12 مرتبه نوشته شده است؛ در حالی که کلمه ریجکت یا rejection فقط یک بار در زمینهی تأیید شرایط ورود به کار رفته است.
در قوانین و راهنماییهای بریتانیا فقط از کلمه ریفیوز استفاده میشود؛ این موضوع از سیاست آنهاست که بر این تفکرند که درخواستهای نامعتبر بهتر است بجای ریجکت شدن، ریفیوز شوند.
جهت دریافت راهنماییهای بیشتر در ارتباط با رد شدن ویزا و رفع ریجکتی با مشاورین زانکو تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید:
چگونه به ریجکتی ویزای خود اعتراض کنیم؟