دانستنیهای ویزا
از آنجایی که این روزها بحث ویزا، بازار داغی دارد، در این محتوا تلاش نمودیم هر آنچه برای ویزا باید بدانید برای شما جمع آوری نماییم.
تمام ابهاماتی که ممکن است برای کاربران در زمینه ویزا پیش بیاید در این مطلب تحت عنوان ” دانستنیهای ویزا ” گردآوری شده است. این مطلب به ساده ترین زبان ممکن نوشته شده است تا بتواند مورد استفاده همه کاربران قرار بگیرد.
ویزا در یک جمله اجازه ورود به مسافران خارجی برای رفتن به خاک یک کشور میباشد. معادل فارسی ویزا روادید میباشد. ویزا تاریخ انقضا دارد و در زمان تمام شدن تاریخ ویزا، شخص باید آن کشور را ترک نماید. همه کشورها نیاز به درخواست ویزا ندارند، این بستگی به پیمان و سیاستهایی دارد، که دو کشور در آن با هم توافق نمودهاند. بیشتر کشورهای اروپایی ویزا لازم دارند.
بیشتر بخوانید:
بعد از جنگ جهانی اول به علت ترافیک سنگین رفت و آمد مردم به اروپا و مشکلات بسیاری که در کنترل هویت مسافران به وجود میآمد، ویزا را به عنوان سند رسمی و ضروری سفر به اروپا لحاظ نمودند.
اگر ویزا به شکل یک سند الکترونیکی باشد، باید مسافر آن را چاپ نماید و در بدو سفر به همراه داشته باشد. در حال حاضر در کشور ایران به صورت برچسب در گذرنامه مسافر صادر میشود.
در ایران مسافر یا باید شخصاً به سفارت مراجعه نماید، و یا به آژانسهای مسافرتی طرف قرارداد با سفارت مراجعه نماید تا روال کار بهتر و سریعتر به جواب برسد. در کشور مقصد ویزا توسط مأمور مهاجرت آن کشور تأیید و صادر میگردد.
بیشتر بخوانید:
برخی از کشورها باید هم برای ورود و خروج گردشگران خارجی و هم شهروندان خود ویزا صادر نمایند، در کشور نروژ بخشی وجود دارد به نام “سوالبارد” که منطقه آزاد محسوب میگردد و این روال را پیش گرفته است.
با وجود این که نروژ در پیمان شنگن قرار دارد ولی سوالبارد کاملاً مجزا عمل مینماید. سوالبارد در واقع یک مجموعه جزایر میباشد که در شمال نروژ واقع شده است.
چه مواردی در ویزا نوشته میشوند؟
برای مثال اگر ۹۰ روز ویزا داشته باشیم و ۳۰ روز مجاز باشیم یعنی که ۳۰ روز از ۹۰ روز را میتوان در کشور مقصد اقامت نمود.
بیشتر بخوانید:
منظور از ویزای بدو ورود این است که مسافر به مرز کشور مقصد میرسد و سپس ویزا توسط مأمورین مرزی صادر میگردد.
ویزای معمولی هم ویزایی میباشد که مسافر قبل از سفر باید از سفارت دریافت نماید و همراه خود داشته باشد.
به ویزایی که حداکثر یک بار بتوان به کشور مقصد رفت ویزای سینگل گفته میشود. معمولا توریستها از ویزای سینگل برای اقامت در کشور مورد نظرشان استفاده مینمایند. باید در نظر داشت تا وقتی که یک ویزای سینگل یا بیشتر در پاسپورت نداشته باشید نمیتوانید درخواست ویزای مولتی نمایید.
به ویزایی گفته میشود که در طول مدت انقضای ویزا به صورت نامحدود میتوان به کشور مقصد ورود و خروج نمود.
در صورتی که درخواست ویزا برای مأمور سفارت بی دلیل به نظر بیاید، درخواست ویزای شما رد یا به اصطلاح “ریجکت” میگردد. دلایل ریجکت شدن ویزا میتواند به صورتهای زیر باشد:
تنها کاری که از دست مسافر بر میآید، این میباشد که باید درخواست نامه ریجکت ویزا را تهیه نماید.
این تنها کاری میباشد که مسافر میتواند برای اعتراض به ریجکت شدن ویزا انجام دهد. پس باید حتما با تمام دقت و کاملا شفاف، برنامه سفر و تمکن مالی و اسناد مورد نیاز سفر را تهیه نماید و در اعتراض نامه درج کند.
پیکاپ پاسپورت یا پیکاپ ویزا در یک جمله برگرداندن گذرنامه به همراه ویزا به دست متقاضی میباشد. اگر بخواهید برای ویزای توریستی کانادا اقدام نمایید باید برای انگشت نگاری به آنکارا بروید. بعد از این که درخواست ویزای شما از سوی مأمور مهاجرت کشور مبدأ تأیید گشت باید دوباره گذرنامه را به آنکارا ببرید که ویزا در آن درج گردد.
به علت صرفه جویی در وقت و هزینه برای مسافر در برخی موارد مقدور نمیباشد که مجددا به آنکارا باز گردد، برای همین بعضی از کارگزاریها با پرداخت هزینه پیکاپ ویزا این مرحله را برای شما انجام میدهند.
پس از انجام کارهای ویزا شما منتظر آمدن ویزا میباشید، اما ویزای شما ریجکت شده است!!! خوب پس باید چگونه عمل کرد؟ شما تا دو ماه فرصت خواهید داشت تا ریجکت نامه را تهیه نمایید و برای بررسی مجدد پرونده را به کار بیندازید، افسر پرونده مجددا بررسیهای لازم را انجام میدهد و اگر اعتراض نامه موجه باشد ویزا به شما تعلق خواهد گرفت، در غیر این صورت بازهم ریجکت میشوید، از دلایل ریجکت شدن ویزا در بالا توضیح داده شد، تهیه ریجکت نامه در آژانس ژِیوار انجام میشود، پس از این نظر نگران نباشید.
ویزا انواع گوناگونی دارد که براساس هدف اعلام شده از طرف شما و ارائه مدارک برای اثبات آن صادر میگردد. ویزاهای رایج عبارتند از: ویزای توریستی، دانشجویی، تجاری، پژوهشی و… پس اکیدا سفارش مینماییم از ابتدا باید ویزای دریافت شده توسط مسافر، مناسب فعالیت مورد نظر (تجاری، توریستی، دانشجویی یا هر نوع دیگر) باشد. در غیر این صورت ممکن است مسافر در طول سفر درگیر مشکلات احتمالی گردد.
گاهی بین دو کشور، تفاهم نامه لغو رواید امضا میگردد. این امر به این معنی است که شهروندان این دو کشور میتوانند بدون دریافت ویزا، به کشور مقابل سفر نمایند. برای مثال بین ایران و ترکیه چنین تفاهم نامهای در زمان آتاتورک و رضاخان امضا گردیده است و ایرانیان برای ورود به ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارند.
نکته: گاهی اوقات ویزا به صورت یکطرفه لغو میگردد. مثلا زمانی ایران برای شهروندان جمهوری آذربایجان به صورت یکطرفه لغو روادید کرده بود. یعنی شهروندان آذربایجان اجازه داشتند بدون روادید به ایران بیایند ولی ایرانیها برای ورود به جمهوری آذربایجان باید ویزا تهیه میکردند.
بیشتر بخوانید:
ما در مجموعه زانکو تمام امور مربوط به مهاجرت را از جمله وقت VIP سفارت کانادا، پیکاپ ویزا، ویزای توریستی، ویزای تحصیلی و .... را برای شما عزیزان انجام میدهیم، شما میتوانید با تماس با شماره 02122226480 از مشاوره ما بهرهمند شوید.