رشته پزشکی در ترکیه
تحصیل رشته پزشکی در کشور ترکیه، کنکور پزشکی ترکیه ،آزمون ورودی پزشکی ترکیه ، دانشگاههای علوم پزشکی ترکیه ، بهترین دانشگاه پزشکی کشور ترکیه شرایط کار پزشکان در کشور ترکیه را در این مقاله مورد تحقیق و بررسی علمی قرار می دهیم. هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه چقدر میباشد؟ آیا تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی امکان پذیر است؟ شرایط کار پزشکی در ترکیه چگونه است؟ کنکور پزشکی ترکیه چه نام دارد؟ آزمون ورودی پزشکی ترکیه به چه زبانی است؟بهترین دانشگاههای علوم پزشکی ترکیه کدامند؟ آیا شرایط کار پزشکان در ترکیه مناسب میباشد؟ آیا تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون امکان پذیر است؟ در این مقاله به کلیه این پرسش ها پاسخ می دهیم و مانند گذشته اطلاعات دقیق و به روزی را برای شما عزیزان فراهم مینماییم.
ابتدا در مورد شرایط تحصیل پزشکی در کشور ترکیه اطلاعاتی ارائه میدهیم از رویای تحصیل پزشکی دارند و آن کسانی که تاکنون نتوانسته اند در رشتههای پزشکی مشغول به تحصیل شوند میتوانند به کشور ترکیه فکر کنند.
تحصیل پزشکی در کشور ترکیه که یکی از راه های مهاجرت به ترکیه است و مورد توجه بسیاری از متقاضیانی قرار گرفته است که قصد تحصیل پزشکی در خارج از ایران را دارند. در ابتدا امر پرسشهای فراوانی برای متقاضیان تحصیل پزشکی در کشور ترکیه به وجود میآید که تعدادی از آن ها را در ادامه مشاهده می نماییم.
به منظور ورود به رشتههای پزشکی اشخاص باید در کشور ترکیه ابتدا یک دوره کالج یک ساله را بگذرانند تا برای کنکور پزشکی ترکیه آمادگی مورد نیاز را پیدا کنند.در واقع تحصیل پزشکی در کشور ترکیه بدون آزمون امکان پذیر نیستزبان تحصیل پزشکی در کشور ترکیه انگلیسی و یا ترکی میباشد . دوره تحصیل برای دانشجویان پزشکی کشور ترکیه ۶ ساله است. دانشگاهها در کشور ترکیه دولتی و خصوصی میباشند. دو نوع آزمون ورودی پزشکی ترکیه وجود دارد، یکی YOS و دیگری SAT. فرق آزمون SAT و YOSدر این میباشد که برای تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی افراد نیاز دارند تا آزمون YOS را بدهند و اشخاصی که می خواهند در دانشگاههای خصوصی مشغول به تحصیل شوند آزمون SAT را باید پشت سر بگذارنند. بعد از این که افراد توانستند وارد دانشگاههای پزشکی کشور ترکیه شوند، عموماً باید دو سال اول را به خواندن دروس علوم پایه اختصاص دهند.
سال سوم شامل معرفی نظری و عملی بیماری هاست. بعد از آن در سال پنجم دانشجویان رشته پزشکی باید دوره یک ساله کارآموزی بالینی را پشت سر بگذارند و سرانجام در سال ششم باید دانشجویان در بیمارستان ها مشغول به تمرین عملی کار پزشکی شوند. در این دوره شهروندان ترکیه با درآمدهای متوسط وارد بیمارستان ها می شوند و از خدمات پزشکی بیمارستان ها استفاده مینمایند. در واقع این دوره برای دانشجویان یک دوره کارورزی نهایی است. شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه برای ورود به دانشگاههای دولتی بسیار دشوار میباشد. زیرا اشخاصی که می خواهند وارد رشته پزشکی شوند، در دانشگاههای دولتی نیاز به نمرات بالایی در آزمون YOS دارند. هر دانشگاه آزمون YOS مخصوص خود را دارد. آزمون YOS برای تحصیل پزشکی در این کشور به زبان ترکی است اما امکان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی نیز برای این متقاضیان فراهم شده است. اما باید دانشجویان توجه داشته باشند که برای ورود به دانشگاه انگلیسی زبان باید آزمون SAT را پشت سر بگذارند. در بعضی از دانشگاههای کشور ترکیه تحصیل پزشکی بر اساس سیستم آموزشی آمریکایی و اروپایی میباشد. افرادی که به زبان انگلیسی تحصیل می کنند باید بدانند که از سال سوم به بعد باید م زبان ترکی را فرا گرفته باشند و دانش خوبی از این زبان داشته باشند. زیرا از سال سوم به بعد باید با مردم مرتبط بوده و باید قدرت برقراری ارتباط کلامی با مردم را داشته باشند. از سوی دیگر افرادی که به زبان انگلیسی تحصیل می کنند، اگر به زبان های دیگری هم تسلط داشته باشند برای آنها امتیاز بزرگی محسوب میشود. زیرا کشور ترکیه کشوری توریست پذیر است و به خاطر این موضوع اشخاص زیادی از اروپا، روسیه آسیا و کشور عربستان به آن کشور می آیند مثلاً برای مقاصد جراحی زیبایی از این کشور استفاده می نمایند.
بیشتر بخوانید:
سیستم آموزش در دانشگاههای ترکیه به صورت ترمی – واحدی است و بر اساس دانشگاه و رشته تحصیلی به زبان های ترکی و یا فرانسه و یا آلمانی ارائه میگردد. همانند کشور ایران ترم تحصیلی پاییز از اکتبر آغاز شده تا انتهای ژانویه ادامه دارد و ترم تابستانی از ماه جولای تا آخر ماه آگوست می باشد.
ترکیه دارای ۱۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی میباشد که عموم دانشگاه های دولتی به زبان ترکی یا به صورت خیلی محدود به زبان انگلیسی و بیشتر دانشگاههای خصوصی به زبان انگلیسی می باشد. بسیاری ازدانشگاههای دولتی در ترکیه آزمون ورودی دارند همانند کشور ایران اسامی قبول شدگان در این آزمون در روزنامه های رسمی منتشر میگردد. شرایط اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه را در ادامه با هم بررسی می کنیم.
1_ در مرحله نخست بعد از مشخص نمودن دانشگاه خود در ترکیه میبایست فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل نموده و ارسال نمایید.
2_ در این مرحله شما بعد از تکمیل نمودن فرم پذیرش دانشگاه ، در خواست خود را ارائه نموده و مدارک تحصیلی مورد نیاز اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاههای ترکیه را به دانشگاه تسلیم نمایید. در صورتی که چند مورد را در پذیرش بخواهید اعم از خوابگاه، زبان و.. باید در فرم پذیرش اعلام کنید.
3_ شما این امکان را دارید که در پروسه پذیرش از چند دانشگاه هم زمان پذیرش خود را در خواست نمایید.
4_ پیش از تمام شدن زمان مورد نیاز، ترجمه مدارک تحصیلی خود را به دانشگاه ارائه نمایید.
5_ در صورت پذیرفته شدن شما توسط دانشگاه برای شما نامه پذیرش صادر خواهد شد.
از موارد خیلی مهمی که دانشجویان در انتخاب خود برای تحصیل در ترکیه در نظر دارند، مخارج تحصیل در دانشگاهها است. در خصوص مخارج تحصیل در ترکیه میتوان به دو صورت دانشگاههای دولتی و دانشگاههای خصوصی موضوع را مورد بررسی قرار داد.
در خیلی از مواقع دلیل دانشجویان برای انتخاب کشور ترکیه جهت تحصیل هزینههای پایین آن است. اما در واقع به این گونه است که در زمان تحصیل در دانشگاههای ترکیه مخارج را باید بر اساس دانشگاه های دولتی و دانشگاههای خصوصی در رشتههای گوناگون تفکیک نمود.
برای کسانی که برای تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان ترکیه و یا دانشگاه های دولتی ترکیه مدرک زبان نداشته باشند می توان هم دوره های زبان انگلیسی و هم دوره های زبان ترکی درخواست داد. هزینه دورههای زبان ترکی یا دوره های زبان انگلیسی در حدود 2000 دلار تا حدود 5000 دلار در سال می باشد.
دوره های آماده سازی آزمون YOS برای ورود به دانشگاههای ترکیه که نیازمند این آزمون میباشند هم ارائه می شود که حدود 1200 تا 1500 دلار هزینه خواهد داشت.
به منظور ورود به دانشگاههای ترکیه حتما به این نکته توجه داشته باشید تا دانشگاه مربوطه مورد تأیید باشد . لذا برای سهولت شما نام دانشگاههای مورد تأیید ترکیه را در متن ذیل آورده ایم .
معرفي دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تركیه ( وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایران )
Bilkent University
Bogazici University
Hacettepe University
Istanbul University
Gazi Universitesi
Sabanci University
KOC University
Istanbul Technical University
Middle East Technical University
Dokuz Eylul Universitesi
Ege Universitesi
Karadeniz University of Technology
Marmara Universitesi
Cukurova Universitesi
Anadolu University
Ataturk University
Ankara University
Mimar Sinan University
Yildiz Technical University
کمتر کسی وجود دارد که وقتی می خواهد در کشوری مشغول به تحصیل شود اعتبار دانشگاه های کشور مقصد را مورد بررسی قرار ندهد. زیرا که آینده فرد به نوع دانشگاه و مدرکی که از آن دانشگاه می گیرد بستگی دارد. پس یکی از مهمترین مواردی که باید دانشجویان بین المللی پیش از تحصیل خود بدانند، اعتبار دانشگاه های کشور مقصد میباشد.
مدارک لازم برای پذیرش در رشته پزشکی ترکیه
مخارج تحصیل در دانشگاه های پزشکی در ترکیه بسیار متفاوت و متنوع است. زیرا هزینه های دانشگاههای خصوصی با دانشگاههای دولتی تفاوت بسیار زیادی دارند. مثلاً در دانشگاههای دولتی شما اگر بخواهید تحصیل کنید باید سالیانه هزینه ای بین ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار بپردازید ، اما در دانشگاه های خصوصی هزینه های تحصیل شما بین ۱۰ تا ۲۵ هزار دلار متفاوت خواهد بود. مسلماً ورود به دانشگاه های دولتی دشوار تر بوده و به دلیل هزینه های کم ورود به این دانشگاه ها بسیار رقابتی می باشد. افرادی که دوره های YOS را گذرانده باشند، می توانند در آزمون های ورودی دانشگاه های دولتی شرکت نمایند و اشخاصی که دوره های SAT را گذرانده باشند میتوانند در آزمون ورودی دانشگاه های خصوصی شرکت کنند. در واقع هزینه های که دانشگاههای کشور ترکیه اشخاص زیادی را به این فکر انداخته است تا در این کشور بتوانند مشغول به تحصیل دوره های پزشکی شوند. اما فقط کشور ترکیه نیست که این امکان را دارد، کشورهای دیگری مانند فرانسه و اسپانیا، آلمان و اتریش نیز امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان بین المللی فراهم آوردهاند.
بیشتر بخوانید:
موضوع خیلی مهم دیگری که برای دانشجویان مورد توجه میباشد، مخارج زندگی در کشور مقصد است. کشور ترکیه برای تحصیل از کشورهای ارزان محسوب میشود و مخارج زندگی زیادی برای فرد ندارد در واقع به طور متوسط ماهیانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار برای یک فرد دانشجو در کشور ترکیه هزینه لازم است. البته با توجه به سبک زندگی اشخاص ممکن است هزینهها بیشتر شود. از طرف دیگر مخارج مربوط به خرید کتاب و هزینههای اداری برای شخص نیز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در ترم می باشد.
نکته دیگر که در موضوع مخارج زندگی بسیار تاثیر گذار میباشد، مقدار تورم کشور ترکیه می باشد. در واقع نرخ تورم هر چقدر بالاتر باشد، ثبات برای قیمتها کمتر وجود خواهد داشت و در واقع گرانی بیشتر میشود. در نمودار زیر می توانید ببینید که مقدار تورم در کشور ترکیه نزدیک به ۱۲ درصد میباشد. نرخ تورم ترکیه در مقابل برخی کشورهای اروپایی بسیار بالاتر است و این موضوع ممکن است برای اشخاصی که روی مخارج زندگی در تاریخ امروز حساب کردهاند نتوانند در سالهای آینده هزینههای خود را تامین نمایند. با نرخ موجود اگر کشور ترکیه در مهار تورم موفق نباشد، به طور قطع در چند سال دیگر این هزینهها افزایش پیدا میکند.
یکی از نکاتی که مورد علاقه دانشجویان بین المللی میباشد گرفتن بورسیه از خارج کشور است. اما گرفتن بورسیه برای تمامی دانشجویان امکان پذیر نیست . معمولا روند گرفتن بورسیه به این صورت است که دانشجو پس از وارد شدن به دانشگاه و گذراندن یک الی دو ترم، اگر بتوانند نمرات بالایی و معدل خوبی در این ترمها نشان دهد میتواند از دانشگاه درخواست بورسیه نماید. دانشگاه همیشه تعداد محدودی افراد را شامل بورسیه میکند. در واقع سهمیه بورسیه در دانشگاهها بسیار محدود میباشد. شاید در یک ترم دو یا سه نفر و بسته به نوع دانشگاه شاید تعداد بیشتری را نیز مشمول بورسیه نمایند. بعد از این که دانشجو درخواست بورسیه را به دانشگاه میدهد، دانشگاه نمرات و معدل اشخاص متقاضی را مورد بررسی قرار میدهد و از بین آنها کسانی که شایستگی بیشتری برای دریافت بورسیه دارند را انتخاب میکند. از طرف دیگر تمام دانشگاهها برنامه بورسیه را ممکن است نداشته باشند. در هنگامی که شخص شرایط پذیرش دانشگاه را میخواند، امکان بورسیه شدن و یا نشدن را در شرایط اولیه دانشگاه میتوان مشاهده نمود.
افراد می توانند با آوردن نمره مناسب در رشته های پزشکی موردعلاقه خود تحصیل نمایند.
بعد از دوره کالج، زمان برگزاری آزمون ورودی پزشکی در ترکیه خواهد رسید. هنگامی که شما در یک دانشگاه پذیرفته شدید، باید مدارکی را برای اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه تهیه نمایید و با آن مدارک به سفارت کشور ترکیه مراجعه کنید. مدارکی که باید به سفارت کشور ترکیه تحویل دهید از این قبیل می باشد:
پروسه اخذ ویزای شما در کنسولگری کشور ترکیه هشت هفته طول خواهد کشید. بعد از این که شما وارد کشور ترکیه شدید ظرف یک ماه باید درخواست اقامت را داده باشید. درخواست اقامت به اداره پلیس داده می شود.
بهترین مقصد برای دانشجویان پزشکی کشوری میباشد، که دارای شرایط بسیار مناسبی برای کار دانشجویان هنگام فارغ التحصیلی باشد. البته کسانی که پس از تحصیل پزشکی قصد کار در کشور ایران را دارند باید در دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت ایران در ترکیه تحصیل کرده باشند تا بتواند در ایران کار پزشکی انجام بدهند. باید بدانیم که چگونه میتوان شرایط کار پزشکان در ترکیه را مورد بررسی قرار داد. در واقع یک فاکتور علمی برای بررسی این موضوع وجود دارد و آن نرخ بیکاری کشور مورد نظر میباشد. هر چقدر تعداد افراد بیکار در کشور مورد نظر پایین تر باشند نشان دهنده این موضوع است که شرایط کاریابی در این کشور برای افراد دانشجو مناسب تر میباشد. در اینجا می خواهیم نرخ بیکاری کشور ترکیه را مورد بررسی قرار دهیم. نرخ بیکاری کشور ترکیه در آخرین مقدار ثبت شده برابر با 13.79درصد است. نرخ بیکاری فعلی ترکیه بسیار بالاست و برای کاریابی افراد دانشجو اصلا نرخ مناسبی محسوب نمیشود و شرایط بعد از تحصیل در این کشور خیلی آسان نیست.
تحصیل رشته پزشکی در کشور ترکیه، شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه، دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت ایران در ترکیه ، زمان برگزاری آزمون ورودی پزشکی در ترکیه ، زبان تحصیل پزشکی در ترکیه ، تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون ، آزمون SAT ، آزمون YOS ، فرق آزمون SAT و YOS را در این مقاله مورد بحث و بررسی علمی قرار دادیم. زبان تحصیل پزشکی در ترکیه انگلیسی یا ترکی میتواند باشد. تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور ترکیه کم هزینه م و همچنین مخارج زندگی نیز در این کشور پایین میباشد اما مدارک معتبری را در اختیار دانشجویان قرار نمیدهد و نمیتوانید با مدارک که از دانشگاههای ترکیه دریافت کردهاید در کشورهای اروپایی مشغول به کار شوید. تحصیل در دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت ایران در ترکیه بیشتر برای افرادی مفید است که می خواهند پس از تحصیل در ایران مشغول به کار شوند. تحصیل در دانشگاههای رایگان مانند اسپانیا فرانسه آلمان و اتریش میتواند برای دانشجویان گزینهای بهتر محسوب شود زیرا اعتبار بالای مدارک پزشکی باعث میشود که شما اجازه کار در تمامی اتحادیه اروپا را داشته باشید و مدارک شما در این منطقه مورد قبول باشد. زانکو این مقاله را برای شما عزیزان و همراهان همیشگی تهیه نموده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد تحصیل پزشکی در ترکیه می توانید با مشاورین مربوطه در این امر تماس حاصل نموده و از آنان مشاوره در این خصوص دریافت نمایید.
بیشتر بخوانید:
ما در مجموعه زانکو تمام امور مربوط به مهاجرت را از جمله وقت VIP سفارت کانادا ، پیکاپ ویزا ،ویزای توریستی ، ویزای تحصیلی و .... را برای شما عزیزان انجام می دهیم ، شما می توانید با تماس با شماره ی 02122226480 از مشاوره ما بهرهمند شوید.