در حال حاضر 258 میلیون مهاجر در سراسر جهان وجود دارد. این مهاجران دلایل مختلفی دارند، بسیاری از آنها روشهای قانونی را برای مهاجرت انتخاب میکنند. اما چرا سازمان ملل اقدام به جمعآوری حمایت برای سند بینالمللی مهاجرت نمود؟ علت آن را باید در برخوردهای ظالمانه و یا ناعادلانه با مهاجران جستجو کرد. آمریکا (که خود قصد دیوار کشی برای جلوگیری از مهاجرتها را دارد)، از مخالفین درجه یک این پیمان است. با اینحال، این سند امضای نمایندگان 164 کشور از 193 کشور حاضر در سازمان ملل متحد را دارد.
همانطور که در مورد مهاجران افغان در کشور خودمان مشاهده میکنیم، در بسیاری از نقاط جهان نیز این پدیده وجود دارد. به طور مثال، در آمریکا این برخورد با مهاجران آمریکای جنوبی و بهخصوص مکزیک صورت میگیرد. همین امر در آلمان شامل حال مهاجرین ترک میشود. در حال حاضر هزاران پناهجوی خاورمیانهای (خصوصا سوری)در کمپهای این کشور سرگردانند. آمار آوارگان جنگی و سیاسی در سراسر دنیا سه میلیون میباشد. این آمار ناامید کننده و ترسناک است. از طرفی نمیتوان آتش همه جنگها را خاموش کرد و از طرف دیگر نمیتوان قول برخوردهای مهربانانه و عدالت را به این پناهجویان داد.
این سند در واقع یک پیمان همکاریست و ضمانت قانونی چندانی ندارد. اما به تصویب رساندن همین پیمان دو سال گفتگو و مذاکره بههمراه داشت. این سند 23 بند دارد که بهطور خلاصه در صدد است شرایط را برای پناهجویان سادهتر کرده و دستگیری را بهعنوان آخرین راهحل معرفی نماید. همچنین راههای موجود برای مهاجرت قانونی به کشورها افزایش یافته و آموزشهای لازم در راستای جلوگیری از بیگانه هراسی برای مردم صورت گیرد.
در حال حاضر 3 درصد جمعیت جهان را مهاجران تشکیل میدهند. پس مشکل آنها مشکلی بزرگ و مهم برای جهانیان میباشد. از طرفی گروههای افراطی و ملی در کشورهای مختلف نسبت به این پیمان معترض شدهاند. زیرا آن را باعث کم شدن اقتدار و اهمیت مرزهای کشور خود میدانند. باید دید تصویب «سند مهاجرت امن و منظم» چگونه در عمل به کسانی که به هر دلیل مجبور به ترک وطن شده اند کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
خدمات زانکو: