غذاهای چین
این روزها بهانه برای سفر بسیار است؛ برخی با هدف گشت و گذار و تفریح به سفر میروند و برخی دیگر به منظور کار و تجارت. در سالهای اخیر اشخاص زیادی نیز برای چشیدن طعمهای مختلف سفر میکنند و در کشورها و شهرهای گوناگون به سراغ خوشمزه گردی میروند. هر سرزمین، خوراکیهای منحصر به فرد خودش را دارد که بیشتر توریستها در طی سفرهایشان آنها را امتحان میکنند.
ما هم امروز با هدف شکم گردی به شرق دور میرویم. مقصد ما چین است؛ کشوری که همه ما آن را با جاذبه مشهور دیوار چین میشناسیم. در چین جاذبههای دیدنی بسیاری وجود دارد و همین موضوع سبب شده سالانه خیل عظیمی از گردشگران به سوی این کشور روانه گردند. در کنار بازدید از جاذبهها، تقریبا همه مسافران چین ترجیح میدهند برای یک بار هم که شده طعم غذاهای معروف این سرزمین را بچشند. ما هم امروز راهی چین می شویم و تنها به خوراکی های لذیذ این دیار می پردازیم تا به شما عزیزان کمک کنیم که در طی سفرهایتان، غذاهایی که باب میلتان هستند را انتخاب نمایید؛ چرا که تنوع خوراکیهای چینی بسیار است و سبک و سیاقشان هم با غذاهای ایرانی کاملا متفاوت. در این مطلب سعی داریم غذاهایی را معرفی کنیم که از شهرت و محبوبیت بیشتری برخوردارند.
در این قسمت 10 مورد از معروف ترین غذاهای چین را معرفی مینماییم و در ادامه نیز به دیگر غذاهای خوش رنگ و لعاب چینی می پردازیم.
چین کشوری پهناور میباشد و جمعیت زیادی هم دارد، تا اندازه ای که این سرزمین را با جمعیت بسیار زیادش می شناسند؛ همین جمعیت زیاد سبب شده تا تنوع غذایی هم در آن بیشتر باشد. برای بررسی فرهنگ غذایی چینی می توان آن را به چند دسته بزرگ تقسیم بندی نمود زیرا هر قسمتی از چین فرهنگی مخصوص به خود را دارد. در این بخش نگاه کوتاهی به سبک خورد و خوراک ها در نقاط مختلف این دیار می اندازیم.
غذاهایی که در شهرهای شمالی چین طبخ میشوند، بیشتر باب میل غربی هاست. خوراکی های این نواحی چرب و شور میباشند و ترکیبی از غذاهای کشورهای مختلف را به نمایش می گذارند، برای مثال کباب را از کشورهای مسلمان نشین و استفاده از لبنیات را از مغولستان وام گرفته اند.
این مناطق زمستان هایی سرد و خشک و تابستان هایی گرم و سوزان دارند و در غذاهایشان به این نکته هم توجه می نمایند؛ در فصول گوناگون خوراکی هایی که برای آن فصل مناسب هستند را میل میکنند تا زندگی سالم تری داشته باشند.
مردمان شمال چین از گوشت و نشاسته زیادی در غذاهایشان استفاده مینمایند و آرد گندم، رشته فرنگی و پنیر هم زیاد در غذاهایشان دیده می شود. البته آن ها علاقه زیادی هم به استفاده از سبزیجات دارند؛ اما به علت این که در زمستان ها کشاورزیشان رونقی ندارد در این فصل اغلب از گوشت بهره می برند.
در این نواحی که شهر بزرگ شانگهای نیز جزئی از آن میباشد، غذاها شیرین و نرم هستند و موادی چون ماهی، گوشت خوک، مرغ و سبزیجات به وفور در خوراکی هایشان یافت میشود. دلتای رود یانگ تسه کیانگ در سمت شرق چین قرار گرفته و همین موضوع سبب شده تا کشاورزی در این نواحی پر رونق باشد و مردمانش بتوانند گندم و برنج را در طیف گستردهای تولید کنند، پس این دو محصول هم نقش مهمی در غذاهای مناطق شرقی چین دارند. غذاهای دریایی هم در شرق چین زیاد یافت میشوند زیرا در این نواحی رودهای بسیاری جریان دارند و صید ماهی یکی از مشاغل اصلی مردمان این نواحی است.
اغلب ساکنان مناطق جنوبی چین را کشاورزان و قشر ضعیف جامعه تشکیل می دهند، به همین دلیل استفاده از غلات امری رایج است و استفاده از غذاهای سبک و ارزان قیمت رونق دارد.
مردمان جنوبی چین غذاها را خشک میکنند و حتی ماهی خشک و گوشت دودی هم زیاد مصرف می نمایند، از دیگر خصوصیات غذایی چینی های ساکن در جنوب کشور، استفاده زیاد از سرکه و ترشیجات است و تقریبا غذایی پیدا نمیکنید که بدون نوعی ترشی سرو گردد. اگر طعم تلخ یا تند نیز شما را آزار می دهد، سراغ خوراکیهای جنوب چین نروید چرا که خشک کردن بعضی از مواد با نور خورشید باعث تلخ شدن آن ها می شود و برای گرفتن این طعم از فلفل استفاده می کنند که باعث خلق مزه ای عجیب و چیزی ما بین تلخی و تندی می شود.
در این نواحی از خوراکیهای عجیب هم استفاده می کنند برای نمونه سوپ حلزون و قورباغه از محبوب ترین غذاهایشان میباشند. به طور کلی ساکنان جنوبی چین سعی دارند که کمترین هزینه را برای خورد و خوراک خرج کنند، به همین دلیل گاهی مواد عجیبی را در غذاهایشان پیدا می کنیم.
تعداد زیادی از مردمان نواحی غربی چین، مسلمان میباشند و همین امر سبب شده تا غذاهای حلال رواج داشته باشند، پس در این نواحی اصلا گوشت خوک نخواهید یافت. موقعیت جغرافیایی هم تاثیر زیادی در شیوه غذاخوردن و مواد مصرفی مردمان این دیار داشته است و سبب شده به منظور تامین غذاهای زمستانشان به خوراکی های خشک شده روی بیاورند.
از مواد محبوب ساکنان نواحی غربی چین می توان به گندم، پیاز، هویج، فلفل، بادمجان و گوجه فرنگی اشاره نمود که یکی از آنها حتما در غذاها پیدا می شود. در سالهای اخیر غذاهای لبنانی هم در اینجا طرفداران زیادی پیدا کرده اند و در آن ها از گوشت گاو، شتر و اسب استفاده می کنند.
با این که در نواحی گوناگون چین، غذاهای متنوعی طبخ و مصرف می شوند؛ اما در بین آنها خصوصیات مشترکی هم وجود دارد، مثلا به نوع بُرش غذاها توجه زیادی میشود و آشپزها تلاش می کنند همه اجزای غذا را طوری خُرد کنند که دیگر نیاز به جویدن زیاد یا خرد کردن آن ها در بشقاب نباشد و یا این که همیشه سبزیجات به صورت جداگانه پخته و سرخ می شوند تا مزه اصلی خود را حفظ کنند.
حالا که تا حدودی با فرهنگ غذایی مردمان چین آشنا شدیم با هم به معرفی معروف ترین خوراکیهای چینی می پردازیم.
گنگ بائو غذایی است که در همه نواحی چین طرفداران خاص خودش را دارد. این غذا نوعی مرغ کبابی تند میباشد که با انواع آجیل، بهخصوص بادام زمینی مخلوط میشود. برای تهیه این غذا مرغ را تکه تکه کرده و کبابی میکنند، بعد از آن که مرغ خوب تفت داده شد، سیب زمینی، ذرت و سیر خرد شده را به آن اضافه می کنند. جهت بهتر شدن این غذا هر آشپز سبزیجات مورد علاقه خود را نیز به این ترکیب اضافه می کند.
مرغ گنگ بائو سس مخصوصی هم دارد که بسیار شیرین است و یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این غذا است. پیشنهاد می کنیم این غذا را امتحان نمایید زیرا در پخت آن از مواد تازه استفاده می شود و طعم همه مواد آن به صورت جداگانه احساس میشود که تجربهای بسیار جذاب و کمیاب است.
ما پو توفو نام یک غذای خوشمزه است که حدود 100 سال قدمت دارد و از خوراکیهای قدیمی چین به شمار می رود؛ غذایی با طعم تند و گرم که در آن از گوشت زیادی استفاده میکنند. برای پخت این غذا ابتدا مقدار زیادی پیاز را خرد و سرخ می نمایند، گوشت را هم جداگانه پخته و سرخ می نمایند و در آخر این دو مواد را با هم مخلوط می کنند.
به منظور پخت ما پو توفو از گوشت گاو استفاده می کنند؛ اما این کار الزامی نمیباشد و دیده شده که از گوشت دیگر حیوانات هم در ما پو توفو استفاده کنند. در نهایت برای خوش طعم کردن بیشترِ ما پو توفو سسی تهیه می کنند که ماده اصلی آن شیر است و طعم غذا را بسیار لذیذ می نماید. اگر از طعم گوشت سرخ شده خوشتان می آید این غذا یکی از بهترین گزینه ها برای شما است.
بیشتر بخوانید:
دامپلینگ غذایی بسیار محبوب میباشد و سابقه پخت آن در چین به 1800 سال پیش بازمیگردد. این خوراکی خوشمزه در شمال این کشور به وفور یافت می شود. جهت پخت این غذا که به پیراشکی های ما شباهت دارد، گوشت و سبزیجات را با هم تفت داده و سرخ می نمایند سپس آنها را در خمیرهای مخصوص و نازک می پیچند. اندازه دامپلینگ باید به حدی باشد که با یک گاز خورده شود به همین دلیل لازم است برای هر نفر حدود 6 دامپلینگ آماده شود.
دامپلینگ ها بسیار متنوع میباشند؛ در بعضی از آن ها از میگو، تکه های مرغ، گوشت خوک یا گاو نیز استفاده می نمایند که همین موضوع باعث اختلاف طعم و مزه آن ها می شود. رمز این که دامپلینگ ها خوشمزه تر شوند این است که ابتدا آن ها را بپزید و سپس سرخ کنید.
جالب است بدانید دامپلینگ ها آن قدر محبوب میباشند که در شب سال نو چینی یکی از اصلی ترین خوراکی ها به حساب می آیند و همچنین در چند سال اخیر در نیویورک نیز طرفداران زیادی پیدا کرده اند، پس حتما این غذای قدیمی چینی را امتحان نمایید.
از زمان حکومت تانگ بر چین یعنی بین سال های 618 تا 907 میلادی، مردمان این سرزمین عادت کردند که غذاهای ساده و مخصوص به فصل زمستان را بیشتر مصرف نمایند. علت این موضوع هم وضعیت معیشتی سخت چینیها بود. در همین دوران غذای وانتان به وجود آمد؛ این خوراکی که شباهت زیادی به تورتلینی ایتالیایی هم دارد، نوعی رشتههای شکل دار میباشد که در آب جوشانده و میل می گردد.
می توان گفت که وانتان نوعی غذای ساده است که همین سادگی باعث شده تا شهرتی دو چندان به دست آورد و می توان گفت که این غذا، ترکیبی از سوپ و دامپلینگ های لذیذ و پر طرفدار میباشد که کم کم خشک و خشک تر شده، این روزها برای لوکس تر کردن این غذا از موادی چون گوشت یا میگو هم استفاده می گردد که از سبک اصیل و کهن آن کمی فراتر رفته است. وانتان غذای نسبتا ارزانی است که اغلب در استان های چین آن را خواهید یافت.
چو مین نوعی رشته فرنگی چینی است که به صورت سرخ شده میل می گردد؛ اما این روزها به علت استمرار استفاده از آن، آن را هم معنای رشته فرنگی چینی می انگارند.
غذای چو مین فقط از رشته فرنگی تشکیل نمیشود؛ بلکه موادی چون مرغ، گوشت گاو، میگو، یا گوشت خوک، پیاز و کرفس نیز در آن به کار می رود. به منظور پخت این غذا ابتدا رشته فرنگیها را در آب جوش غوطه ور می کنند تا خوب نرم گردد، سپس در تابه ای جداگانه گوشت و پیاز و کرفس را سرخ می نمایند، وقتی رشته فرنگیها خوب پخت، آن را چند دقیقه ای با دیگر مواد سرخ می کنند و در ظروف مخصوص سرو می نمایند.
اردک چینی که با نام پکینگ داک در کشورهای آمریکایی و اروپایی شناخته میشود از شهرتی جهانی برخوردار میباشد و اکیدا توصیه میکنیم که در سفرهایتان به چین آن را امتحان کنید.
ماده اصلی این غذا همانطور که از نامش هم بر می آید، اردک میباشد. اردک را به صورت درسته میپزند و پوست آن را هم جدا نمیکنند؛ اما به علت آن که اردک را در فر با درجه بالا می پزند، پوست آن بسیار نازک و برشته میشود و طعم بدی ندارد.
اردک چینی را به تنهایی سرو نمینمایند بلکه اغلب در کنارش یک برش کیک یا پنکیک هم قرار می دهند. این غذا سسی شیرین هم دارد که در تهیه آن از لوبیا و سیر خرد شده استفاده می کنند. جالب است بدانید که این غذا اصالتا متعلق به شهر پکنِ چین است.
اسپرینگ رول به معنای رولتهای بهارانه است و اغلب هم در فصل بهار و تابستان پخته میشود. به منظور پخت این غذا از خمیرهای مخصوصی استفاده میکنند و داخل آن را با گوشت و سبزیجات معطر پر می نمایند، سپس همه این رول ها را در روغن داغ سرخ کرده و به آنها نمک و فلفل اضافه مینمایند.
سرخ شدن اسپرینگ رولها تا زمانی ادامه می یابد که خمیر، رنگی طلایی به خود بگیرد، وقتی خمیر طلایی شد، رولهای زیبای شما آماده هستند. این غذا در همه استانهای چین پیدا میشود اما در جیانگ سو، شانگهای، فوجیان و گوانگژو محبوبیت بیشتری دارد.
در آخر باید توجه داشته باشید که اسپرینگ رول ها اندازه های کوچکی دارند و حدودا اندازه یک انگشت میباشند؛ بنابراین برای سیر شدن باید 3 الی 4 عدد از آن ها را سفارش دهید.
احتمالا میدانید که در غذاهای چینی، زیاد از رشته و پاستاهای گوناگون استفاده می شود، در این کشور صدها نوع رشته خوراکی وجود دارد؛ اما بدون شک یکی از معروف ترین آن ها نودل ها میباشند که حتی در ایران هم به راحتی می توانید آن ها را تهیه نمایید.
نودل اصالتی چینی دارد و به خاطر طعم خوشایند و آسان بودن پختش معروف است. به منظور تهیه نودل تنها کافیست آن را در آب جوش ریخته و بعد از 5 الی 10 دقیقه غذای شما آماده است. این روزها برای خوش طعم تر شدن و کمی زرق و برق دادن به این غذا، از موادی چون پیاز و کرفس هم در آن استفاده می کنند و زمانی که نودل کاملا پخت این مواد را اضافه مینمایند که طعمشان حفظ شود؛ این کار در چین رایج است و در کشورهای دیگر کمتر دیده می شود.
بیشتر بخوانید:
اگر طرفدار غذاهای چرب و لذیذ هستید، ماشی سرخ شده یکی از بهترین خوراکیهای چرب چینی میباشد که مزه منحصر به فرد خود را دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا برنج یا نودل است که در همه جای دنیا هم به آسانی می توان به آن دسترسی پیدا کرد. به منظور تهیه این غذا نودل یا برنج و یا هر دوی آن ها را به خوبی میپزند و به آن شکر اضافه می کنند تا مزه ای شیرین و دلپذیر به خود بگیرد.
هر آشپز بنابر علایق خود سبزیجات مخصوصی را به آن اضافه می کند؛ اما باید ابتدا سبزیجات را در ظرفی دیگر سرخ نمایند و در آخر به ترکیب نودلها اضافه نمایند، بیشتر تلاش می شود که سبزیجات مزه ای ترش داشته باشند تا مخلوط آنها با نودلهای شیرین حس بهتری خلق کند. بعضی ها شاید ضخامت زیاد نودل های چینی را دوست نداشته باشند؛ اگر شما هم از این دسته افراد هستید باز هم ماشی سرخ شده را امتحان کنید زیرا نودل ها در این غذا کاملا نرم و لذیذ هستند و خوردن و هضم آنها بسیار راحت است.
کائو رو این روزها هم، جزو غذاهای خیابانی چین میباشد و هم جزئی از غذای اصلی که در میهمانیها سرو می شود. ما توصیه می کنیم که کائو رو را در خیابان ها میل نمایید و آن ها را از چرخ دستی های محلی تهیه کنید زیرا طعم آن ها کاملا سنتی و خاص میباشد.
کائو رو غذایی شبیه به کبابهای تابه ای ایرانی میباشد با این تفاوت که به سیخ های چوبی کشیده می شوند. در پخت این غذا از گوشت گوسفند و گاو استفاده می کنند اما در سال های اخیر دیده شده که بعضا از گوشت مرغ چرخ شده هم استفاده کنند. نکته ای که این غذا را خاص و جذاب کرده، این است که این کبابهای سیخی خوش طعم باید حتما روی زغال تهیه گردند و به هیچ وجه آن ها را روی گاز درست نمی کنند.
قارچهای کبابی که امروزه طرفداران زیادی هم در سراسر دنیا دارند، از همین غذا برگرفته شده اند، البته به شرط آن که روی زغال پخته شده باشند.
عروس دریایی که در خیلی از کشورها آن را با نام جلی فیش Jellyfish میشناسند در چین به عنوان یک غذای خوشمزه شناخته میشود. غذاهای بسیاری با عروس دریایی درست میشود اما جهت پخت یکی از پرطرفدارترین آنها باید ابتدا پیاز را به خوبی سرخ کنید (بهتر است روغن کنجد باشد) سپس به این غذا فلفل تند اضافه کنید. پس از آماده شدن پیاز، عروس دریاییها را به مواد اضافه کرده و کنار بگذارید. در ظرف دیگری نودلهایتان را بپزید و در آخر با دیگر مواد مخلوط کنید و روی غذا کنجد خام و فلفل سبز قرار بدهید.
برای خیلی از افراد تخم مرغهای مانده Century Eggs از متعفنترین خوراکیها محسوب میشوند. شاید شما هم از بوی تخم مرغ مانده خوشتان نیاید اما جالب است بدانید که یکی از معروفترین غذاهایی که در چین سرو میشود، تخم مرغ مانده است؛ آن هم تخم مرغهایی که چند سال ماندهاند.
چینیها به منظور پخت این غذا تخم اردک، بلدرچین و مرغ را با استفاده از روشهای خاصی نگهداری میکنند. برای مثال تخم مرغها را داخل خاک رس، خاکستر، نمک، آهک و شلتوک برنج قرار میدهند و پس از مدت زیادی به سراغ آن میروند. با این کار زرده تخممرغ به رنگ خاکستری یا قهوهای در میآید و سفیده نیز حالتی ژلهای به خود میگیرد. آشپزان چینی نیز به تخممرغها ادویههای زیادی میافزایند و آن را سرو مینمایند.
چینیها به بیرحمی در غذاهایشان معروف هستند، آنها تمامی قسمتهای مرغ را میخورند و یکی از اعضای مورد علاقه آنها نیز پای مرغ Phoenix Claws است. البته ایرانیها هم پای مرغ را میخورند به همین دلیل شاید این موضوع برای شما عجیب نباشد. پای مرغ در واقع غضروف، پوست و استخوان است و گوشتی برای خوردن ندارد.
خوراک پای مرغی که چینیها طبخ میکنن به رنگ قهوهای مایل به قرمز میباشد. آنها ترجیح میدهند که پای مرغ را بمکند و از صدایی که ایجاد میشود لذت میبرند. بد نیست بدانید که در چین این غذا به عنوان میان وعده مصرف میگردد و کمتر آن را به عنوان غذای اصلی میخورند.
از دیگر غذاهای معروف چینی میتوان به هات پات Hot Pot اشاره کرد. ترجمه کلمه به کلمه این غذا "دیگ داغ" است. این غذا در حقیقت یک سوپ بینظیر است که مواد تشکیل دهنده آن گوشت خرگوش، انواع سبزی و در صورت تمایل گوشت گاو یا مرغ میباشد. به منظور تهیه هات پات تمامی مواد ذکر شده را خرد کرده و داخل ظرفی پر از آب سرد میریزند و سپس ظرف را روی حرارت قرار میدهند تا آب به خوبی جوش آمده و گوشتها پخته شود. در آخر تمامی مواد را داخل میکسر میریزند تا رقیق شود و هات پات آماده شود.
غذاهای دریایی در کشور چین بسیار محبوب میباشند؛ اما غذاهای چینی تنها با ماهی و میگو تهیه نمیشوند بلکه آنها در غذاهایشان از انواع جانداران دریایی استفاده میکنند. یکی از جانداران دریایی محبوب در نزد چینیها خیار دریایی است. خیار دریایی نوعی از خارپوستان محسوب میشود و بدنی شبیه به چرم دارد.
خوراک خیار دریایی تنها در مناسبتهای خاص سرو میگردد و از غذاهای روزانه چینیها نمیباشد. آشپزان چینی خیارهای دریایی را به روشهای گوناگونی طبخ میکنند اما در واقع سعیشان بر این است که آن را با استفاده از مواد مختلف طعمدار کنند. این غذا را به افرادی توصیه میکنیم که علاقهمند هستند طعمهای جدید را بچشند.
بیشتر بخوانید:
ما در مجموعه زانکو تمام امور مربوط به مهاجرت را از جمله وقت VIP سفارت کانادا ، پیکاپ ویزا ،ویزای توریستی ، ویزای تحصیلی و .... را برای شما عزیزان انجام می دهیم ، شما می توانید با تماس با شماره ی 02122226480 از مشاوره ما بهرهمند شوید.