مدارک لازم جهت دریافت گذرنامه یا پاسپورت
امروزه دریافت پاسپورت یک امر طبیعی و ملزم محسوب می شود ، زیرا شما برا رفتن به هرکشوری با هر نیتی (زیارتی ، سیاحتی ، تفریحی ،کاری و ...) نیاز به دریافت پاسپورت دارید. به عبارتی داشتن پاسپورت مجوز خروج شهروندان از کشور خود می باشد.
رنگ پاسپورت های ایرانی زرشکی می باشد که در بالای آن نشان رسمی جمهوری اسلامی ایران چاپ شده است. مراحل دریافت پاسپورت و تمدید آن پیچیدگی زیادی ندارد و افراد می توانند با ارائه مدارک هویتی خود در نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس 10+)، در کمتر از یک هفته ، نسبت به دریافت و یا تمدید آن برای خروج از کشور اقدام نمایند.
توجه: حضور فرد متقاضی (صاحب پاسپورت) در تمامی گروه های سنی الزامی می باشد.
تهیه فرم و شناسه گذرنامه از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10)
توجه : حضور شخص متقاضی الزامی است.
اجازه محضری برای بانوان متأهل از سوی همسر
توجه: بانوان مقیم خارج در صورتی که شوهر خارجی اختیار نموده باشد نیازی به اجازه محضری همسر ندارند، همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.
توجه: بانوانی که همسر آنها فوت نموده، باید اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه می بایست اصل طلاق نامه را ارائه نمایند.
ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفاً هوشمند (کارتهای قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین
توجه: کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند نموده اند، بعد از گذشت 24 ساعت از درخواست تعویض، میتوانند با ارائه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور و تمدید پاسپورت خود یا تعویض گذرنامه دهند.
توجه: آقایان بالای 50 سال احتیاج به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور می بایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند.
البته پاسپورت نیز همانند گواهینامه مدت اعتبار معینی دارد و در موارد زیر باید دارنده آن برای تعویض آن اقدام کند؛
اطلاعات شخصی
همان طور که می بینید بخش اول فرم گذرنامه درمورد اطلاعات شخصی است. که در ابتدا می بایست نام ، نام خانوادگی و نام پدر خود را هم به زبان فارسی و هم به زبان لاتین بنویسید. هنگام نوشتن نام خود به زبان لاتین دقت لازم را داشته باشید که با بقیه فرم ها و مدارکی که دارید تطابق داشته باشد. همچنین هنگام پر کردن مربع ها سعی کنید ضمن قرار دادن هر حرف از نامتان در یک مربع، آن ها را با حروف بزرگ و کتابی بنویسید و چنانچه یک اسم طولانی دارید حروف باقی مانده را به صورت مرتب و خوانا در ادامه و خارج از مربع ها یادداشت کنید.
اگر در نوشتن نام خود به زبان انگلیسی اطلاعاتی ندارید می توانید از مسئول مرتبط در پلیس +10 یا اداره گذرنامه کمک بخواهید. زیرا حجای غلط اسم چه فارسی چه انگلیسی می تواند باعث دردسر شما شود.
در ادامه این بخش می بایست دین و مذهب، شماره شناسنامه، محل و تاریخ صدور شناسنامه، شماره سری شناسنامه خود را یادداشت نمایید.
توجه داشته باشید محل تولد باید دقیقا مطابق با شناسنامه باشد. زیرا ممکن است محل تولد شخصی شیراز باشد و در تهران تقاضای صدور و تمدید پاسپورت کند.