افرادی که میخواهند در کشور لیتوانی نسبت به تحصیل خود اقدام کنند، ابتدا باید در موسسه آموزشی و یا رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند. در چنین شرایطی میتوانند نسبت به درخواست برای مجوز اقامت موقت خود اقدام کنند. مجوز اقامت موقت مجوزی است که به فرد این امکان را میدهد که در یک دوره مشخص در این کشور زندگی کند. اگر فرد عضو کشورهای اتحادیه اروپا باشد، مجوز موقت کشور لیتوانی صادر نخواهد شد. این مجوز یک ساله است اما قابل تمدید میباشد.
برای تحصیل در کشور لیتوانی، باید ابتدا نسبت به تکمیل فرم درخواست اقدام کنید. در این فرم تعیین میکنید که هدف شما از مهاجرت به کشور لیتوانی تحصیل در این کشور است. متقاضیان باید دارای پاسپورت معتبر باشند. پاسپورت باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته و دو برگه آن سفید باشد، افراد باید یک قطعه عکس 4 در 6 با کیفیت خوب نیز در اختیار داشتهباشند.
باید حواستان باشد که مسئله اصلی، گواهی پذیرش در یکی از موسسههای آموزشی کشور لیتوانی میباشد. اگر شما با هدف پذیرش در دانشگاههای دولتی قصد دارید که به این کشور مهاجرت کنید، باید در آزمون مورد نظر شرکت بفرمایید.
دانشگاه، نامهای ارسال میکند که در این نامه به طور دقیق ذکر شدهاست که رشته تحصیلی شما چه میباشد و میخواهید در کدام مقطع نسبت به تحصیل خود اقدام کنید؛ همینطور شرایط هزینهای نیز بررسی میشود. بهتر است حواستان باشد که اگر در نامه ذکر شود که دانشگاه بودجه دقیق برای شما را صادر نمیکند، باید نامه تمکن مالی به اندازه شهریه دانشگاه و هزینه زندگی نیز داشته باشید.
بیمه درمانی از دیگر قسمتهای بسیار مهم برای مهاجرت تحصیلی کشور لیتوانی میباشد. مدت زمان صدور مجوز اقامت موقت، دو تا چهار ماه تعیین شدهاست و پس از ورود به لیتوانی و پیش از شروع سال تحصیلی، باید مدارک مورد نظر شما برای دریافت ویزای تایپ D در اختیار دانشگاه مربوطه قرار بگیرد. شما در طول تحصیل در این کشور، اجازه دارید از 10 الی 30 ساعت را متناسب با مقطع تحصیلی خود، کار کنید. طبق تحقیقات ما، تحصیل در کشور لیتوانی، یکی از بهترین راههای ورود به کار در این کشور میباشد. به عنوان مثال افرادی که در رشتههای پزشکی در کشور لیتوانی تحصیل میکنند، از سال دوم در بیمارستانها و مراکز بهداشت مشغول به کار هستند؛ به این ترتیب شرایط برای اخذ ویزای کاری نیز برای این افراد به وجود آمدهاست. تحصیل در کشور لیتوانی از نظر هزینه، به صرفهتر از تحصیل در دانشگاه آزاد در ایران است.
بیشتر بخوانید:
5 سال پس از اقامت در لیتوانی، میتوانید نسبت به درخواست پاسپورت خود اقدام کنید، سپس از شما آزمونی گرفته میشود که باید از آن نمره قبولی را دریافت کنید. با داشتن پاسپورت لیتوانی میتوانید به 164 کشور دنیا سفر کنید.
برای دریافت اقامت لیتوانی، باید تلاش کنید که شرایط مختلفی را ارزیابی بفرمایید. اولین شرط برای اقامت لیتوانی، این است که افراد باید به مدت حداقل سه سال در این کشور زندگی کنند و پس از این مدت، درخواست مورد بررسی قرار داده میشود.
برای اخذ ویزای لیتوانی، ابتدا باید مدارک لازم را تهیه کنید. ویزای لیتوانی در مدت 1 ماه الی 1 سال صادر میشود؛ این ویزا به طور دورهای با شرایط جدیدی همراه است.
دو نکته بسیار مهم برای اخذ ویزای لیتوانی از این قرار است که در ابتدا باید فرم درخواست شما ارسال و بررسی شود. فرم شما باید از اعتبار بالایی برخوردار باشد. اگر فرم اولیه مورد تایید قرار نگیرد، میتوانید شانس خود را مجددا امتحان کنید. مورد بعدی این میباشد که از نظر سرمایه در وضعیت خوبی قرار داشتهباشید. این موضوع در روز مصاحبه، از شما پرسیده خواهد شد. ویزای لیتوانی جزو ویزاهای معتبر جهانی است و شرایط سفر به کشورهای بزرگ را نیز در اختیار شما قرار میدهد. برای صدور ویزای کاری نیاز دارید که پیگیریهای بیشتری انجام دهید.
شهر کاوناس یکی از شهرهای مهم لیتوانی و دومین شهر بزرگ این کشور میباشد. این شهر پایتخت موقت سابق لیتوانی بوده ولی همچنان از نظر مهاجرپذیری، از رتبهی خوبی برخوردار میباشد.
شهر کرناوه یکی از شهرهای باستانی لیتوانی است. این شهر در قرنهای گذشته، اولین پایتخت لیتوانی بوده و یافتههای باستانشناسی زیادی در این شهر میتوان پیدا کرد.
شهر ویلنیوس یکی دیگر از شهرهای بسیار مهم و پایتخت کنونی لیتوانی است که همیشه جزو انتخابهای اصلی مهاجران بودهاست. این شهر دارای جمعیت زیادی است و زبانهای مختلفی نیز در آن به چشم میخورد. لیتوانی یکی از بهترین شهرهای دانشگاهی به شمار میآيد و اغلب جوانانی که به قصد تحصیل وارد کشور لیتوانی شدهاند، این شهر را گزینه خوبی میدانند.
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به لیتوانی، مهاجرت از طریق خرید ملک میباشد. در این روش افراد باید تلاش نمایند در مراکز شهرهای بزرگ ملک خریداری کنند.
مدارک و شرایط لازم برای اخذ ویزای توریستی لیتوانی به شرح ذیل میباشد:
مدت زمان اخذ ویزای توریستی لیتوانی، بر اساس شرایط مختلف با هم فرق دارد اما به طور کلی بیشتر از 45 روز طول نمیکشد. متاسفانه لیتوانی در ایران دارای کنسولگری نیست و نزدیکترین سفارت لیتوانی به ایران، در شهر آنکارا در ترکیه قرار دارد. ویزای این کشور نیاز به مصاحبه و انگشتنگاری دارد.
به زبانی ساده برای شروع فعالیت در خاک لیتوانی و اخذ ویزای کار لیتوانی، ابتدا ملزمید که یک شرکت پیدا کنید که شما را بپذیرد. برای پیدا کردن شرکت مورد نظر، روشهای متعددی است که در ادامه شرح خواهیم داد.
ابتدا باید شرایط و مدارک لازم به همراه تحصیلات مرتبط همراهتان باشد. الزامی است که حداقل یک الی دو سال سابقه کاری داشته باشید. شما باید کپی سوابق کاری و یا گواهی صادر شده از طرف کارفرما در اختیارتان باشد. در صورتی که همه این شرایط به طور دقیق بررسی شد به شما مجوز ورود به بازار کار کشور لیتوانی ارائه داده خواهد شد. باید حواستان باشد که افراد برای دریافت مجوز کاری، بهتر است که به سمت شغلی بروند که با شرایط تحصیلی آنها تناسب بیشتری داشته باشد. در این زمینه حقوق افراد باید با توافق طرفین تعیین شود، همچنین افراد متخصص و ماهر، شانس بسیار خوبی برای پیدا کردن شغل در کشور لیتوانی دارند. شرایط کاری در کشور لیتوانی به این شکل میباشد که شرکت مورد نظر باید اعلامیه کار خود را حداقل به اندازه یک ماه در وضعیت عمومی قرار دهد. به این ترتیب در صورتی که فرد واجد شرایط پیدا نشد، فرد خارجی میتواند مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز کار و اقامت خود را به اداره کار کشور لیتوانی ارسال کند.
زمانی که مجوز کار را به دست آوردید، نیاز است که برای ویزای کاری که از تایپ D بوده اقدام کنید. در نظر داشته باشید که اقامت شما در این وضعیت یک ساله خواهد بود و پس از گذشت مدت زمان یک ساله میتوانید برای اقامت دائم کشور لیتوانی اقدام کنید. برای صدور ویزای ملی D، 15 روز و برای صدور مجوز اقامت این کشور، بین 2 الی 4 ماه زمان خواهد برد. برای درخواست مجوز کار در کشور لیتوانی، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
کشور لیتوانی یک کشور دیدنی و زیباست که در سالهای اخیر، مهاجران بیشتری نسبت به قبل از این کشور دیدن کردهاند. یکی از دلایلی که مهاجرت به کشور لیتوانی بیشتر شده، امنیت بالا در این کشور میباشد. این کشور موفق شدهاست که از سادهترین امکانات برای رسیدن به رفاه نسبی استفاده کند. اقامت کشور لیتوانی، دسته بندیهای مختلفی دارد.
یکی از روشهای مهاجرت به کشور لیتوانی از طریق پناهندگی، پناهندگی سیاسی میباشد. در این روش اگر فرد در کشور خود، دچار مشکلات زیادی شدهاست به طوری که مال و جان وی در خطر میباشد، میتواند به کشور لیتوانی درخواست پناهندگی دهد. به این ترتیب دولت کشور لیتوانی، شرایط شخص متقاضی را بررسی میکند.
پناهندگی اقتصادی از دیگر گزینههای پناهندگی میباشد. وضعیت اقتصادی و درآمد در کشور لیتوانی، به شکلی است که افراد میتوانند زندگی متوسطی داشته باشند. اگر فرد در کشور خود آنقدر فقیر باشد که نتواند به زندگی خود ادامه دهد، می تواند نسبت به درخواست پناهندگی به کشور لیتوانی اقدام کند و به این ترتیب دولت این کشور بررسی خواهد کرد که وضعیت درآمد او به چه شکل است.
کشور لیتوانی در سالهای اخیر، توانسته با درخواست پناهندگی بیشتر متقاضیان موافقت کند. اما پناهندگی در کشور لیتوانی، دارای دستهبندیهای مشخصی است.
حقوق پناهندگان در کشور لیتوانی به این شکل میباشد که افراد میتوانند برای استفاده از وسایل حملونقل عمومی در کشور لیتوانی غرامت دریافت کنند.
افراد میتوانند از خدمات درمان فوری و خدمات اجتماعی برخوردار شوند، پناهندگان در سنین کم میتوانند در مدارس دولتی این کشور نسبت به تحصیل خود اقدام کنند، این افراد اجازه ماهانه ملاقات با اقوام خود را دارند. تا زمانی که وضعیت فرد پناهجو مشخص نشده است، میتواند در کمپهایی که مخصوص پناهندگان اختصاص داده شده است، زندگی کنند و از خدمات آنجا استفاده نمایند.
بیشتر بخوانید:
کشور لیتوانی سیستم خون را لحاظ میکند ولی در شرایط خاصی، سیستم خاک را نیز برای تابعیت در نظر گرفته است. شرایط به این شکل میباشد که اگر نوزادی چه در خاک این کشور و یا کشور دیگر، از پدر و مادر لیتوانیایی متولد شده باشد که هر دو تبعه کشور لیتوانی باشند، تابعیت کشور لیتوانی را خواهد داشت. مورد بعدی؛ اگر پدر و مادر نوزاد تابعیت کشور لیتوانی را از دست دهند و کودک زیر 18 سال باشد، فرزند نیز تابعیت کشور لیتوانی را از دست میدهد. البته باید دقت کنید که اگر تابعیت فرزند مشخص نباشد و یا فرزند تابعیت خاصی نداشتهباشد، دولت این کشور موظف است که در صورتی که فرزند کمتر از 18 سال سن داشته باشد، تابعیت کشور لیتوانی را به او دهد. شرایط مهاجرت به کشور لیتوانی از طریق تولد در سالهای گذشته آسانتر از قبل است.
در صورتی که یک شهروند خارجی با یک شهروند لیتوانی ازدواج کند، میتواند پس از 7 سال اقامت دائم در این کشور، نسبت به درخواست شهروندی خود اقدام کند. در صورتی اقامت دائم فرد مورد تایید قرار میگیرد که بیش از 6 ماه در سال خارج از کشور لیتوانی نباشد. همچنین یک سری مدارک نیاز است که باید هر دو نفر ارائه دهند اما به طور کلی در صورتی میتوانید شهروندی کشور لیتوانی از طریق ازدواج را به دست آورید که بتوانید آزمون زبانی که برگزار میشود با موفقیت بگذرانید. اداره مهاجرت کشور لیتوانی اعلام کرده است که شرایط برای ازدواج در این کشور برای کسانی که از نظر بودجه در وضعیت نامناسبی قرار دارند با پوشش دهی مالی دولت نیز ممکن است.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق ازدواج به لیتوانی به شرح زیر میباشد:
بدیهی است که تمامی مدارک باید به زبان لیتوانی ترجمه شود. دقت کنید که قوانین جدید در زمینه ازدواج با تبعه کشور لیتوانی، به صورت دورهای مشخص میشود. الزامی است که به یک مسئله مهم دقت کنید که اگر ازدواج شما واقعی نباشد، قطعاً زیر سوال میروید و شانس شما برای اخذ تابعیت این کشور برای همیشه به صفر رسیده و غیر ممکن میشود. بنابراین تنها زمانی از این روش استفاده کنید که از هدفتان مطمئن هستید. ارائه نامه تمکن مالی از دیگر مدارک مورد نیاز است اما نسبت به سایر کشورها، سختگیری برای این مدرک کمتر به چشم میخورد.
اگر به لیست ویزای کشور لیتوانی دقت نمایید، واضح است که چیزی به عنوان ویزای سرمایهگذاری وجود ندارد پس جریان چیست؟ از سال 2017 دولت کشور لیتوانی یک قانون جدید تصویب کردهاست که به ویزای استارت آپی معروف شده است. در این روش، کارآفرینان و یا افرادی که دارای برنامههای اقتصادی منظمی هستند، میتوانند به نتیجه برسند. این ویزا به صورت یک ساله تحویل داده خواهد شد و میتواند در وضعیت تمدید قرار بگیرد. شما میتوانید با این ویزا اقامت دائم کشور لیتوانی را دریافت کنید. پروسه درخواست برای انتخاب بیزینس در لیتوانی، باید در بخشهای تکنولوژی پیشرفته طراحی شود و نیاز است که راجب تمام پیشنهادات بیزینسی در این زمینه با مقامات مهاجرتی لیتوانی مشورت کنید. کشور لیتوانی، یک پرتال درخواست آنلاین دارد که برای شروع درخواست ویزای استارت آپی به وجود آمدهاست. در این فضا کارآفرینان، طی یک مصاحبه ویدیویی 30 الی 60 دقیقهای با کارشناسان بیزینس ارتباط برقرار میکنند. بهتر است دقت کنید که نوع بیزینس در این روش بسیار اهمیت دارد و تنها بیزینسهایی مورد پذیرش قرار میگیرند که در لیتوانی بتوانند اجرا شوند. شما برای اخذ ویزای کارآفرینی از زیر مجموعه سرمایه گذاری، باید بودجه مشخصی تعیین کنید. در صورتی که طرح پیشنهادی افراد مورد قبول واقع شود، الزامی میباشد که نامهای برای حمایت از طرح دریافت کنید. در این صورت مجوز اقامت موقت از سوی کنسولگری کشور لیتوانی ارائه میشود. توجه کنید که شما طی 30 روز ورود به کشور لیتوانی، باید بتوانید بیزینس خود را شروع کنید. در این مسیر، داشتن مدرک تحصیلی معتبر، میتواند در سهولت مسیر شما کمک چشمگیری کند. هزینه اقامت در کشور لیتوانی، بر اساس نوع زندگی مشخص میشود.
این مسیر شاید کمی گیج کننده به نظر برسد اما برای افرادی که میخواهند سرمایه و ایده خود را وارد مرحله عمل نمایند، یک گزینه عالی به شمار میآید؛ در این روش پس از دو سال میتوانید همسر و فرزندان خود را نیز با خود همراه کنید.
بیشتر بخوانید:
یکی از روشهای مهاجرت به کشور لیتوانی از طریق تخصص میباشد که در این روش باید مدرک تحصیلی بالایی داشته باشید که از سوی فضای کاری این کشور مورد تأیید قرار بگیرد. داشتن سابقه کاری بسیار اهمیت دارد و باید مدارک مستند در این زمینه ارسال شود.
روش دوم برای مهاجرت به کشور لیتوانی، سرمایهگذاری میباشد که در این روش، باید افراد اثبات کنند از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار دارند و باید مشخص شود که سرمایه فرد از چه روشی به دست آمده است.
روش سوم برای مهاجرت به کشور لیتوانی، از طریق تحصیل است که یکی از بهترین و آسانترین روشهایی است که منجر به اقامت دائم (در صورتیکه فرد بتواند پس از اتمام تحصیل ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کاری نماید) این کشور میشود.
همچنین اگر قصد دارید با یک فرد از تبعه کشور لیتوانی ازدواج کنید، شرایط برای اقامت دائم شما فراهم شده است. افرادی که دارای ایده های کارآفرینی هستند نیز میتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.