بسیاری مهاجرت را سفری بی بازگشت میدانند. برای کشورهای جنگزدهای همچون عراق یا کشورهای فقیر و ضعیف، این گزاره چندان هم بیمعنی نیست. بسیاری از انسانها در دنیای امروز جهت فرار از شرایط سخت و طاقت فرسای کشورشان مهاجرت را انتخاب میکنند. اما تعداد قابل توجهی نیز، صرفا برای پیشرفت یا تنوع به مهاجرت روی میآورند و قصد ترک همیشگی کشورشان را ندارند. مهاجرتهای صورت گرفته از ایران از نوع دوم است.
یکی از مهمترین عواملی که شخصیت و رفتارهای انسان را شکل میدهد، محیط است. انتخاب یک کشور تازه به معنای ورود به یک فضای جدید فرهنگی و یک اقلیم متفاوت است. تمام چیزهایی که سالهای سال به آنها خو گرفتهاید تغییر خواهد کرد و تطابق با این محیط جدید امری زمانبر خواهد بود.
پس اگر بگوییم این تصمیم بسیار حیاتی و سرنوشتساز بوده و نیازمند ساعتها تحقیق، بررسی و پرسوجوست، سخن به گزاف نگفتهایم. همچنین باید اهداف و انگیزههای خود از مهاجرت را بدانید. کشورهای بزرگ و پیشرفته، که معمولا مقصدهای محبوبتری برای مهاجرت هستند، شرایط خاصی جهت اعطای اقامت دارند. دولتها میخواهند مطمئن شوند که فرد مهاجر، برای آنها مفید خواهد بود. از همین رو اطلاعات شما را دریافت و بررسی کرده و بر در صورت تایید صلاحیت، درخواستتان را قبول میکنند. مهمترین این اطلاعات، تمکن مالی شما برای گذران زندگی در کشور مقصد و اثبات سودمندی شما برای جامعهی آنها خواهد بود. این سودمندی با توجه به روش مورد انتخاب شما برای مهاجرت، از راههای مختلفی اثبات میشود. مثلا محصلان از طریق سوابق تحصیلی، انگیزهنامه و توصیهنامهی معتبر و متخصصان از طریق سابقهی کاری و رزومهی قوی، سودمندی خود را مورد تایید قرار میدهند.
سخن معروفی هست با این مضمون که «اولین انتخاب بهترین انتخاب نیست»؛ در مورد مهاجرت اما، اولین و بهترین انتخاب صداقت و راستی بوده و تمام راههای غیرقانونی نفی میشوند. پناهندگی یکی از اشتباهات رایج در این زمینه است. کسانی که پناهنده میشوند با شرایط بسیار سختی در کشور مقصد روبرو خواهند شد و ممکن است ماهها در کمپهای غیربهداشتی و پرجمعیت، با هزاران پناهندهی دیگر اسیر باشند یا آوارگی و زاغهنشینی را تجربه کنند.
از دیگر راههای غیرقانونی میتوان به تبلیغات نامتعارف افراد سودجو در فضای مجازی اشاره کرد. برای مهاجرت فقط و فقط موسسات و وکلای رسمی و ثبت شده میتوانند مفید واقع شوند. هر کسی غیر از افراد حرفهای و تحصیل کرده در این زمینه، به دنبال کلاهبرداری و خالی کردن جیب شماست و نباید فریب آنها را بخورید.
همچنین در پروسهی اخذ ویزا، تمام اطلاعات خود را بدون ذرهای تغییر به سفارت مربوطه اعلام کنید. زیرا برگشت خوردن یا ریجکت شدن ویزای شما به عنوان سابقهی منفی قلمداد شده و بر تمام سفرهای خارجی شما اثر منفی خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید: