شهری با بیش از ۴ میلیون نفر جمعیت جایی نیست جز مونترال که بعد از شهر محبوب تورنتو بزرگترین شهر کشور کانادا محسوب میشود. طی چند سال اخیر شهر پرجنب و جوش تورنتو، به عنوان پایتخت تجاری کانادا از شهر مونترال پیشی گرفته است، اما با این وجود مونترال هنوز یک مرکز مهم در زمینههای بازرگانی، هنر، فرهنگ و معماری در کشور کانادا محسوب میشود.
شهر مونترال یکی از قابل زندگیترین شهرها در سراسر دنیا است و توسط مجله Monocle و سازمان یونسکو لقب پایتخت فرهنگی کانادا و شهر طراحی را از آن خود کرده است. شهر مونترال در لیست ۱۰ مکان شاد در دنیا در رتبه دوم قرار گرفته است. شهری تمیز ، مهماننواز ، باطراوت و چندفرهنگی که در تمام طول سال لبخند میزند.
مونترال مرکز کسب و کار و بیزینس استان کبک محسوب میشود و به عنوان دومین شهر بزرگ و مهم کانادا دارای تنوع فرهنگی فراوانی بوده و از محلههای مختلف و متفاوتی برخوردار است. بنابر آمار، 75درصد از افراد مقیم شهر مونترال زبان اصلی خود را فرانسوی میدانند، از این رو زبان غالب و متداول شهر مونترال فرانسوی محسوب میشود؛ تنها ۱۱ درصد از جمعیت محدوده وسیع شهر مونترال از زبان انگلیسی به عنوان زبان مادری استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
در شریانهای اصلی شهر نظیر خیابانهای St. Laurent Boulevard و St. Catherine Street اغلب اوقات بخاطر ایجاد فضا برای جشنوارههای خیابانی و بزرگی نظیر Just for Laughs ، فستیوال بینالمللی جاز، جشنواره جهانی فیلم مونترال، فستیوال آتشبازی و بسیاری از رویدادهای دیگر، اجازه عبور و مرور خودرو وجود ندارد.
هر منطقه و محله در شهر مونترال دارای اتمسفر و کاراکتر خاصی برای خود است. اما بهتر است پیش از انتخاب محله برای زندگی در مونترال، به توانایی خود در زبان فرانسوی توجه کنید. برخی از محدودهها و محلههای مونترال نظیر همپستد Hampstead، نتردام دی گریس Notre Dame de Grace و وست مونت Westmount غالبا انگلیسیزبان هستند. اما سایر مناطق مونترال نظیر رزمونت Rosemont بسیار فرانسویزبان هستند؛ شما علامتهای خیابانی، روزنامه و فروشگاههای انگلیسیزبان کمتری را در این مناطق پیدا خواهید کرد و در عین حال افراد کمی در هر یک از محلهها برای مکالمه به زبان انگلیسی در دسترس شما خواهند بود. اما در نزدیکی مرکز شهر مونتریال، در محلههای پلاتیو و یا مونت رویال اغلب شهروندان انگلیسیزبان و یا دوزبانه هستند و میتوانند به راحتی به هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی با شما مکالمه کنند.
فاکتور اجاره خانه محبوبترین گزینهای است که مهاجران را ترغیب به زندگی در مرکز شهر مونترال میکند. لازم به ذکر است که شهر مونترال دارای پایینترین نرخ اجاره در میان شهرهای بزرگ کاناداست. محلههایی نظیر پلاتیو ، مونت رویال و رزمونت دارای خانههای کوچک و در عین حال مرتفع بوده و از لحاظ ظاهری، هر یک همچون شهری کوچک هستند.
بیشتر بخوانید:
تمام این مناطق و محلهها دارای خانههایی با قیمت مناسب بوده و از نرخ جرم پایینی برخوردار هستند. به طور تقریبی میانگین اجارهبهای یک آپارتمان در این مناطق از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در ماه برای یک واحد دوخوابه متغیر است. محلههای مذکور از امکانات متنوعی برای ساکنین نظیر فروشگاههای خرید مواد خوراکی، میوه و سبزیجات، فروشگاههای ابزار و وسایل خانه، انواع بیمارستان و کلینیک، بوتیک و کافه و انواع بار و رستوران برخوردار است؛ و در عین حال دسترسی راحتی به اتوبوس و خطوط مترو دارد. محلههای محبوب نوتردام دی گریس، لاوال و کیرکلند در حومه شهر مونترال از قیمت متوسطی برای خرید خانه برخوردار هستند. در این بین، محلههای سنت میشل، پارک اکستنشن و مونترال نورث از محبوبیت کمتری در مونتریال برخوردار بوده و بخاطر وجود خشونت و گروههای خلافکار به عنوان یکی از ضعیفترین محلههای این شهر محسوب میشوند.
چالش های زندگی مونترال
بیشتر بخوانید:
آب و هوای مونترال در استان کبک قاره ای است. تابستان ها گرم و مرطوب و زمستان ها در مونترال بسیار سرد و سوزان و برفی است. فصل بهار و پاییز در مونترال نیز در بیشتر اوقات معتدل و مطلوب و با بارندگی همراه است. هوای مونترال ریتم منظمی ندارد. حتی در تابستان که هوا گرم است ممکن است مجبور باشید چتر خود را به همراه ببرید چون احتمال رعد و برق و باران وجود دارد. البته در فصل زمستان هوا شما را غافلگیر نمیکند چون همواره سرد و خشن است.
زمستانهای استان کبک بخاطر سرما، یخی و بارانی بودن با پایتخت کشور کانادا یعنی اتاوا شباهت فراوانی داشته و سردی آن از تورنتو سختتر است. تابستانهای این شهر گرم بوده و میانگین درجه دمای آن بین ۲۳ تا ۲۷ سانتیگراد است. البته برخی اوقات این دما به ۱۳ درجه کاهش و تا ۳۵ درجه افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:
وسایل نقلیه عمومی و تاکسی در مونترال مقرون به صرفه و راحت اند. ایستگاه های اتوبوس در مونترال نیز 24 ساعته در کل سطح شهر فعال هستند. متروی مونترال تمیز، امن و سریع است. با چهار خط مرکز شهر را به نقاط توریستی و ایستگاه های اتوبوس و قطار متصل می کند. ساعت کاری مترو در مونترال هر روز از ساعت 5:30 صبح تا 1 بامداد می باشد. مدت زمان انتظار برای قطار ها نیز 8 دقیقه و در ساعات شلوغی 3 دقیقه می باشد.
تابستان های مونترال با دمای متوسط 27 درجه گرم و مرطوب است. در ماه جولای این دما به 30 درجه و بیشتر نیز می رسد. با این وجود زمستان های مونترال با دمای متوسط -10 درجه بسیار سرد و سوزان و برفی است و به علت همین بادهای سرد در بعضی مواقع دما به پایین تر از این مقدار نیز می رسد. دمای هوای مونترال در فصل های بهار و پاییز بسیار متغیر است.
بیشتر بخوانید:
ویزای تحصیلی کانادا چقدر طول میکشد
ساعت مونترال: مونترال 4 ساعت از ساعت هماهنگ جهانی (UTC) عقب تر و معمولا 7 ساعت و 30 دقیقه از تهران عقب تر است.
کد تلفن مونترال: کد تلفن شهر مونترال با پیش شماره +1 ، 514 و 438 می باشد.
جمعیت مونترال: طبق آخرین سرشماری در سال 2016 جمعیت مونترال کانادا 1.704.000 نفر برآورد شده است.
دانشآموزان در مونترال، در سن ۵ سالگی وارد مدرسه شده و اگر قصد تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، بعد از اتمام دوره ۱۱ساله مدرسه، باید دوره دوساله کالج را بگذرانند. زبان رایج آموزش در مدارس عمومی مونترال، فرانسوی است. لازم به ذکر است که در مونترال مدارس عمومی انگلیسی زبان نیز وجود دارد که مخصوص دانشآموزانی است که والدینشان شهروند کانادایی بوده و مقاطعی از تحصیل خود را به زبان انگلیسی گذراندهاند. انگلیسی در مدارس فرانسوی زبان، به عنوان زبان دوم تدریس میشود. لازم به ذکر است که مدارس خصوصی مونترال و تعدادی دیگر از مدارس کبک دو زبانه هستند. تعداد زیادی از دانشآموزان، مدارس خصوصی را برای تحصیل انتخاب میکنند که البته دارای آزمون ورودی هستند. همچنین گزینهای دیگر برای دانشآموزان غیرفرانسوی زبان، ثبتنام در مدارس بینالمللی مونترال است که متوسط شهریه آنها تقریباً ۲۵۰۰۰ دلار کانادا است. شرایط مورد نیاز برای ثبتنام، برای مدرسههای متفاوت، متغیر است. همچنین مونترال، کالجها و دانشگاههای انگلیسی زبان نیز دارد. دانشگاههای McGill و Concordia از بین دانشگاههای انگلیسی زبان، گزینههای مناسبی برای دانشجویانی هستند که قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی دارند. لازم به ذکر است باوجود اینکه دروس این دانشگاهها به زبان انگلیسی تدریس میشود، یادگیری زبان فرانسوی برای زندگی در مونترال لازم است.
بیشتر بخوانید:
نمره زبان برای مهاجرت به کانادا
مونترال بسیاری از دانشگاه های رتبه بالای کانادا را در خود جای داده است. 3 دانشگاه از 7 دانشگاه شهر مونترال از جایگاه بین المللی برخوردارند. میانگین شهریه این دانشگاه های برتر سالانه 12000 دلار می باشد. سه دانشگاه مونترال شامل دانشگاه های زیر می شوند:
• دانشگاه مک گیل (رتبه 35 در جهان و دوم در کانادا)
• دانشگاه مونترال ( رتبه 137 در جهان و پنجم در کانادا)
• دانشگاه کنکوردیا
• دانشگاه پلی تکنیک مونترال
• دانشگاه کبک دانشکده عالی فنی
• دانشگاه اچ ای سی مونترال
• دانشگاه کبک در مونترال
بیشتر بخوانید:
رشته های موجود مقطع دکترا در کانادا
رشته های موجود مقطع فوق لیسانس در کانادا
رشته های موجود مقطع لیسانس در کانادا
مونترال شهر دانشجویی است و از همین رو کالج های زیادی در شهر مونترال وجود دارند که می توانید در آنها تحصیل کنید. دانش آموزان پسش از فارغ التحصیلی در سال یازدهم دبیرستان و در صورت تمایل به ورود به سیستم آکادمیک دانشگاهی در آنها دو سال تحصیل میکنند و پس از فارغ التحصیلی از کالج وارد دانشگاه میشوند. کالج ها به زبان انگلیسی و فرانسوی تدریس میکنند.
بیشتر بخوانید:
دریافت اقامت کانادا پس از تحصیل
کالج های دولتی مونترال
• کالج هانستیگ
• کالج بویس دو بولونیه
• کالج داوسون
• کالج جرالد گودین
• کالج جان ابوت (انگلیسی زبان)
• کالج رزمونت
• کالج ونیر (انگلیسی زبان)
کالج های خصوصی مونترال
• کالج TAV
• کالج سنتنیال
• کالج ژان د بربوف
• کالج لاسال
• کالج ماریانوپلیس
•کالج هرزینگ
شهر مونترال در استان کبک یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجرین تازه وارد به کانادا است. هزینه های پایین، فرهنگ های متنوع و نرخ پایین بیکاری پایین نشان دهنده فرصتهای خوب برای کارآفرینان است. در اینجا به چند گزینه شایان ذکر برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق مونترال اشاره خواهیم کرد. بهترین راه های مهاجرت به مونترال کبک عبارتند از:
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران زانکو تماس بگیرید