شرکت Visa در معرفی خود می گوید: “ما یک شرکت فنآروی پرداختهای جهانی در جهت ترغیب مصرفکنندگان، کسب و کارها، بانکها و دولتها به استفاده از پول دیجیتال هستیم”. بنابراین باید گفت، ویزا کارت مهمترین محصول (یا ترکیب محصول-خدمت) شرکت چند ملیتی ویزا است. این شرکت که در سال ۱۹۵۶ در ایالت کالیفرنیای آمریکا فعالیت خود را آغاز نموده است، هماکنون در سرتاسر جهان در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی مالی فعالیت میکند.
در حال حاضر ویزا کارت یکی از قدرتمندترین ابزارها برای تسهیل مبادلات مالی در جهان است. در واقع ویزا کارت یک عبارت کلی برای اطلاق به مجموعهای گسترده از کالاها شامل کارتهای اعتباری (Credit Cards)، نقدی (Debit Cards) و کارت های پیش پرداخت (Prepaid Cards) همراه با گستره وسیعی از خدمات مرتبط با آنها است. خدماتی که در بیش از ۱۴۰ کشور دنیا، از طریق یک شبکه یکپارچه و منسجم جهانی ارائه میشود.
پیش از ادامه مطلب بهتر است با اصطلاح "درگاه بانکی" که در ادامه مقاله از آن نام برده شده است بیشتر آشنا شوید.
یک درگاه بانکی در پرداخت آنلاین پنجره ایست در مرورگر جهت پرداخت هزینه کالا یا خدماتی که در یک سایت یا یک فروشگاه انتخاب کرده و قصد خرید آن را دارید، به این صورت که شما کالا را انتخاب و بر روی دکمه پرداخت کلیک می نمایید. در این زمان پنجره ای برای شما نمایش داده می شود که در آن اطلاعات کارت خود را وارد می کنید تا پول از حساب شما کسر و به حساب فروشنده کالا یا خدمات واریز گردد، همانند آنچه در زمان پرداخت آنلاین توسط کارت عابر بانک های کشورمان مشاهده می کنید. امنیت پرداخت شما توسط شرکت های صادر کننده این درگاه ها مانند VisaCard یا MasterCard تامین میشود.
شرکت ویزاکارت و مستر کارت خود کارتی صادر نمی کنند و این فرایند را از طریق صدور کارت های بانکی یا درگاه های پرداخت آنلاین وبسایتها با برند MasterCard به صورت Credit ،Debit و Prepaid انجام می دهند. به طور خلاصه ویزا و مسترکارت به کاربرانشان این امکان را می دهند تا از هر نقطه در سراسر جهان، با پرداخت کارمزدی ناچیز به یک حساب بانکی که ویزاکارت یا مستر کارت تحت آن صادر شده یا به درگاه ویزا و مستر کارت متصل است، از طریق درگاه های آنلاین بانکی یا کارت های بانکی که برند آنها روی آن حک شده است، در 200 کشور جهان پول واریز کنند.
ممکن است بانک یک مشتری با بانکی که فروشنده در آن حساب باز کرده و پولی که شما پرداخت می کنید به آن واریز می گردد، یکسان نبوده یا دو بانک با هم قرارداد همکاری بین بانکی نداشته باشند. در این موارد مبلغی که به آن Interchange گفته می شود از سوی خریدار به بانک فروشنده پرداخت می شود که رقم آن ناچیز است. اگر تجربه پرداخت با کارت های ارزی بین المللی را داشته باشید احتمالا به اینترچنج برخورد داشته اید، آن هم زمانی که در زمان پرداخت نهایی مبلغ فاکتوری که برای شما صادر می گردد چند دلار بالاتر از رقم کالایی است که در فروشگاه برای خرید انتخاب کرده اید. در نظر داشته باشید اگر قیمت چیزی که می خرید و موجودی کارت شما از دو ارز متفاوت باشند (مثلا کارت شما موجودی دلاری دارد و جنس شما در اروپا و به یورو قیمت خورده است) جدای از Interchange ، مبلغی بین 2 الی 4 درصد نیز اضافه تر بابت تفاوت نرخ ارزها از شما کسر می گردد که مربوط به سرویس های ویزا و مسترکارت نیست و تحت قوانین بین بانکی کشور ها محاسبه می شود.
در مجموع از نظر تنوع در نوع خدمات، این دو شرکت بسیار مشابه هستند. این دو شرکت، دو نام بزرگ در صنعت چند صد میلیارد دلاری خدمات پرداخت آنلاین هستند که تلاش روزافزونی برای رقابت بر سر تصاحب بخش بیشتری از این تجارت پر سود دارند.
بیشتر بخوانید:
شرکتهای مختلفی که در ایران اقدام به صدور ویزا کارت میکنند هر کدام مراحل مختص به خود را دارند. اما حداقلترین مراحل برای صدور ویزاکارت و کارتهای اعتباری در ایران:
لازم به ذکر است که به علت عدم وجود قوانین مالی و بانکی در این زمینه، همواره امکان تخلفات گسترده و خسارت مالی وجود خواهد داشت اما با رعایت این نکات میتوانید امنیت صدور مستر کارت را تضمین کنید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با نحوه اخذ انواع ویزاکارت و مسترکارت میتوانید با زانکو تماس بگیرید.