اتباع کشورهای عضو اتحادیهی اروپا و همچنین کشورهایی همچون آمریکا، استرالیا، سوییس، کره، ژاپن، نیوزیلند و کانادا میتوانند بدون ویزا جهت جستجوی کار در آلمان اقدام کنند. اما در مورد سایر کشورها شرایط متفاوت بوده و نیاز است تا ویزای جستجوی کار اخذ گردد. همچنین اگر شما دانشجوی آلمان باشید، پس از فارغ التحصیلی میتوانید از مهلت 18 ماههی جستجو برای کار استفاده کنید. اما در صورتی که بخواهید از کشوری مثل ایران به آلمان مهاجرت کرده و دنبال کار بگردید باید پیشنهاد کاری داشته باشید، ایدهی خوب برای شروع یک بیزنس را اثبات کرده و یا مهارت خود را به آنها نشان دهید.
این مورد آخر تحت عنوان ویزای جستجوی کار آلمان یا همان job seeker قرار دارد که هدف این مقاله تشریح آن است.
طبق عادت مالوف در اخذ ویزا، برای این نوع از ویزا نیز لازم است که صلاحیت خود را به افسر مربوطه ثابت کنید. این صلاحیت شامل موارد زیر میباشد:
• حداقل سه سال سابقهی کار در زمینهی مورد نظر (ترجیحا رشتهی تحصیلی)
• اثبات تمکن مالی جهت تامین هزینههای اساسی زندگی در آلمان
• بیمه مسافرتی یا پزشکی (که 6 ماه زمان حضورتان را پوشش دهد)
• مدرک معتبر زبان آلمانی
پس از ارسال و مقبول شدن این مدارک و موفقیت در مصاحبهی حضوری سفارت، دولت آلمان به شما 6 ماه زمان میدهد تا در این کشور دنبال کار بگردید. چنانچه موفق شوید در این مدت با یک کارفرما به توافق برسید. چنانچه در این مرحله نیز موفق شوید، به شما ویزای کاری اعطا خواهد شد و شما قادرید در این کشور به کار و زندگی بپردازید.
شایان ذکر است که سفارت آلمان با توجه به شرایط متقاضیان، اقدام به امتیازدهی میکند. از این معیارهای امتیازدهی اطلاعات دقیقی در دست نیست اما میتوان حدس زد سابقهی کار بیشتر، تحصیلات بهتر، نمرهی بالاتر در زبان و تمکن مالی بهتر شما را در شرایط بهتری از حیث شانس موفقیت درخواستتان قرار خواهد داد.
بیشتر بخوانید: