با پیشرفت روز به روز تکنولوژی، تعداد فریلنسرها یا دورکارها نیز در حال افزایش است. کار فریلنس چه در ایران و چه در کشورهای دیگر بسیار رایج است و لذا از این جهت اگر شما قصد مهاجرت به کشورهای دیگر داشته باشید میتوانید به عنوان فریلنسر در آن کشورها کار کنید و درآمد کسب کنید.
وقتی به دنبال فرصتهای کاری جدید در خارج از کشور هستید، کار فریلنس در کانادا ممکن است اولین چیزی باشد که به ذهنتان می آید. ما مهمترین چیزهایی را که باید قبل از تصمیم گیری در مورد کار فریلنس در کانادا بدانید برایتانن مطرح میکنیم.
کانادا یک کشور بزرگ بزرگ است که شاید به اندازه شهر Ginza توکیو در ساعات شلوغ، پرجمعیت نباشد اما به هیچ وجه خالی هم نیست. کانادا پر از طبیعت شگفت انگیز، منابع عالی، آب و هوای پایدار قاره ای و کلانشهرهایی مانند تورنتو یا ونکوور برای کسانی است که واقعا به دنبال زندگی و کار در یک کشور دیگر هستند.
کانادا مقصدی عالی برای کسانی است که به دنبال فرصتهایی برای کار فریلنس هستند اما مانند سایر کشورهای دیگری که میتوانید انتخاب کنید، در مورد کانادا نیز مواردی وجود دارد که ممکن است شما را نسبت به انتخابتان دلسرد کند.
همه ساله هزاران نفر برای انجام کار موقت در مشاغل مختلف به کانادا مهاجرت میکنند که این موضوع به کارفرمایان کانادایی نیز برای رفع کمبود نیروهای کاری کمک میکند. نکته اینجاست که برای بیشتر مشاغل موقت در کانادا، اجازه کار یا work permit لازم است. بنابراین تصور نکنید که با داشتن ویزای توریستی معمولی میتوانید به انجام کار فریلنس در کانادا بپردازید و اگر قصد دارید به طور موقت در کانادا کار کنید باید یک مجوز کار دریافت کنید.
اگر میخواهید توسط یک کارفرمای کانادایی استخدام به کار شوید، آنها مسئول ایجاد یک نظر در مورد بازار کار(labour market opinion - LMO) از منابع انسانی و توسعه مهارتهای کانادا (Human Resources and Skills Development Canada - HRSDC) هستند. LMO فرمی است که تأیید میکند که هیچ فردی که ساکن کانادا یا شهروند دائمی کانادا باشد در دسترس کارفرما نیست و کارفرما میتواند یک کارمند خارجی را استخدام کند. با این حال برخی از مشاغل وجود دارد که به این فرم نیازی ندارند.
اما اگر به جای اینکه به عنوان یک کارمند وارد کانادا شوید، به عنوان یک بیزنسمن یا تاجر به کانادا مهاجرت کنید، اوضاع برایتان بهتر خواهد بود. همه ساله هزاران بازدید کننده از مشاغل بین المللی برای همکاری با شرکتهای کانادایی به کانادا میآیند. شرایطی وجود دارد که باید آنها را ملاقات کنید تا به کانادا اجازه داده شوید. اما یک چیز خوب است بدانید که بازدید کنندگان مشاغل به مجوز کار احتیاج ندارند.
بازدید کننده از مشاغل(business visitor):
شخصی است که بدون ورود مستقیم به بازار کار کانادا، برای شرکت در فعالیتهای تجاری بین المللی به کانادا می آید. بازدید کنندگان مشاغل معمولاً برای چند روز یا چند هفته در کانادا می مانند اما تا 6 ماه نیز می توانند در کانادا اقامت کنند.
یک بازدید کننده تجاری در واقع یک دسته جداگانه با شرایط جداگانه است، اما تفاوتی که این دسته با سایر مهاجران کاری دارد در این است که بازدید کنندگان مشاغل به مجوز کار احتیاج ندارند.
توجه داشته باشید که محدودیتهایی برای کار فریلنس انتخابی شما در کانادا وجود خواهد داشت؛ به عنوان مثال شما قادر به کار در بخش آموزش، بهداشت و درمان و اکثر مشاغل از نوع ساختمانی نخواهید بود.
در مورد انتخاب شهر کانادا برای مهاجرت، ونکوور میتواند گزینهی مناسبی باشد زیرا آب و هوای ونکوور بسیار معتدل است. نکتهی دیگر این است که کانادا بطور کلی کشوری گران و هزینه بر است اما با وجود حقوق و دستمزد بسیار خوبی که در آنجا وجود دارد، به نوعی بین دخل و خرج مردم تعادل ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید:
برنامه های مهاجرتی کانادا کدامند؟
شرایط اقامت فدرال کانادا - معرفی اسکیلد ورکر و اکسپرس انتری
شرایط اخذ اقامت دائم کانادا با برنامهی اسکیلد ورکر فدرال
همانطور که دیدید بسته به شرایط شما چند روش مختلف برای مهاجرت کاری شما به کانادا وجود دارد. در اینجا سه عامل اصلی وجود دارد که باید در نظر بگیرید و تعیین میکند کدام روش برای شما مناسب تر است:
بنابراین اگر یک فریلنسر هستید و به دنبال کار فریلنس در کانادا میگردید، رفتن به کانادا نباید برایتان چندان سخت به نظر برسد. هرچند که افرادی که از کشورهای آسیا و آفریقا می آیند، ممکن است با دشواریهای خاصی برای مهاجرت به کانادا روبرو شوند اما گرفتن ویزای اقامت موقت معمولاً خیلی دشوار نیست؛ فقط وقتی میخواهید برای زندگی در کانادا درخواست اقامت دائم دهید، این روند می تواند چالش برانگیزتر شود.
همچنین در این لینک میتوانید لیست آگهیهای کار فریلنس در کانادا را نیز مشاهده نمایید.
بیشتر بخوانید: