کافهگردی در کانادا
در مقالهی پیشین زانکو از کافهداری در کانادا صحبت کردیم و راهکارهایی را ارائه دادیم که با آن افراد بتوانند تشخیص بدهند که کانادا الان به چه نوع کافهای احتیاج دارد. با توجه به مقالهی پیشین حالا نوبت رسید به معرفی و بررسی کافههای کانادا که بتوانیم بحث کافهداری درکانادا را کامل و جامع کنیم. اگر مقالهی پیشین را نخواندهاید، پیشنهاد میکنیم که پیش از خواندن این مقاله به سراغ مقالهی کافهداری در کانادا بروید.
اما اگر قصد راهاندازی کافه در کانادا را ندارید، در این مقاله با هم قرار است به سراغ کافههای پرطرفدار در شهرهای مختلف کانادا برویم و آنها را از نظر رای مشتریان، کامنتها و نقدها، مزیت کافهها نسبت به یکدیگر، محیط و معماری و دکوراسیون و امکاناتی که ارائه میدهند، بررسی کنیم. البته همانطور که در مقالهی کافهداری در کانادا گفتیم انتخاب اسم خیلی اهمیت دارد. و از همین جهت به معنا و بار مفهومی نام برخی کافهها هم گریزی زدهایم.
در این مقاله کافههایی از شهرهای تورنتو، کبک، مونترال، آلبرتا و وست ونکوور بریتیش کلمبیا را معرفی و بررسی کردهایم. برای کافهگردی در کانادا آمادهاید؟!
اول از همه به سراغ کافههای تورنتو رفتیم و در ادامه نقد و بررسی هفت کافه که در این شهر فعالیت میکنند را میبینید.
یک کافهی دنج و کوچک که قهوه، چای، انواع محتلفی از نان، شیرینی و اسموتی را ارائه میدهد و توانسته چهار ستاره و نیم از مجموع پنج ستاره را از مشتریانش دریافت کند. چرا به سراغ این کافه رفتهایم؟ به این علت که هم در شبکههای اجتماعی کافهی وایت ربیت (نکته: اسامی عموما ترجمه ناپذیرند. مثل شرکت اپل که به همین نام پذیرفته شده و هرگز این شرکت را سیب صدا نمیزنیم!) تکیه بر این مزیت رقابتی است که در این کافه کاملا پلاستیک را حذف شده و هیچ ظرف پلاستیکی در آن استفاده نمیشود.
البته امروز که این مقاله در حال نوشته شدن است، شرایط ویژهی کووید 19 وجود دارد و این کافه علاوه بر این که در این شرایط مجبور شده تا سرویسدهی خود را به سرویس بیرونبر تقلیل بدهد، این شرط خود را هم زیر پا بگذارد و سلامت مشتریانش را در اولویت قرار بدهد و در ظروف یک بار مصرف سرویسهای خود را به دست مشتریان خود برساند.
ناگفته نماند که در این کافه از لبنیات تازه و اورگانیک و غیرهموژنیزه استفاده میشود. با این که در شبکههای اجتماعی تکیهی زیادی روی این مورد ندارند، اما این هم میتواند یک مزیت رقابتی بین کافهی وایت ربیت و کافههای دیگر در اطراف خود و در تمام تورنتو باشد که آن را از سایر کافههای کانادا متمایز کند و مشتریهای وفادار خود را پیدا کند. همانطور که از اسم کافه (وایت ربیت - خرگوش سفید) برمیآید، استفاده از مواد اولیهی سالم و غیرکارخانگی به ذهن متبادر میشود.
در نزدیکی این کافه و نبش پارک کویین، موزهی سلطنتی اونتاریو واقع است و افراد میتوانند بعد از کافهگردی موزهگردی هم بکنند و این یکی از مواردی است که موقعیت مکانی در جذب مشتری به کمک کافه آمده است.
مشتریان از کراسانهای پرفروش و خوشطعم و عطر این کافه بسیار گفتهاند. به قول خودشان گنجشک سحرخیز دانه را میبَرد! چون فقط تا ساعت 10:30 صبح فرصت دارند به کراسان کافه وایت ربیت دست پیدا کنند، در غیر این صورت تمام میشود! این تمام شدن زودهنگام برخی از طرفداران کراسانهای تروتازهی این کافه را حسابی شاکی کرده است!
برای من خیلی جالب بود با این که وایت ربیت تنها کافهی خیابان بِی (Bay) واقع در تورنتو نیست و از همه جدیدتر هم هست، اما برخی از مشتریان نام برخی از کارکنان را میدانند. مثلا درمورد بارمن کافه گفتهاند که جرارد قهوه را با عشق دم میکند و به دست مشتری میدهد! این نشان از صمیمت کارکنان کافه با مشتریان دارد که یکی از بهترین راهها برای جذب و نگه داشتن مشتری است.
این کافه علاوه بر قهوه و چای در منوی خودش چند نوع غذا هم گنجانده که طرفداران پروپا قرص خود را دارند. امپانادای مرغ، امپانادای گوشت و سوپ کری لِنتیل (Curry Lentil Soup) از این قبیل غذاها هستند. به غیر از غذاها به خاطر کیکهایی مثل کیک هویج، قهوههای خوب و لاندن فاگ (ترکیب یک نوع چای غلیظ با یک لایهی شیر کفکرده و یکی دو نوع مادهی معطر - London Fog)... این کافه را تحسین کردهاند. مجموع ستارههایی که مشتریان به این کافه دادهاند، چهار از پنج است.
اسم این کافه اسم نوعی گل را به ذهن متبادر میکند که در انگلیسی به آن فورگت می نات گفته میشود. در فارسی این گل را با نام "فراموشم مکن" میشناسند. از اسم این گل برای ساختن یک جملهی با معنا برای مخاطب استفاده شده است. به این معنی که کافه را فراموش مکن!
طبق نظر مشتریها مزهی لاته و قهوههای خیلی خوب این کافه تا مدتها زیر زبانشان خواهد بود.
مشتریها از فضای داخلی دنج و راحت، زیبا و کوچک کافه یاد کردهاند و البته به فروشگاه کوچکی از محصولات خانگی و دستساز هم غافل نبودهاند که در گوشهای از این کافه قرار دارد.
قیمتها از نظر برخی کاربرها حتی با احتساب مالیات به نسبت کیفیت خوبش ارزش دارد و مقرون به صرفه است.
یکی از مشتریهای مشتاق کافه از مسافت دور کافه از محل زندگی خود نوشته و با حسرت از این که دیر به دیر میتواند مهمانشان بشود و کراسان و هاتچاکلت یا امپانادای گوشت بخورد یاد کرده است.
البته کاربرهایی هم از نبود امکان رزرو میز و ارسال سفارش گله کردهاند.
سرویسدهی این کافه از نظر مشتریانش انقدر ارزش داشته که پنج ستاره از پنج را گرفته است. عجیب این که سرویس سفارش گرفتن آنها به این شکل است که مشتریان خود به سمت پیشخوان میروند و بعد سفارش را تحویل میگیرند و سر میز خود میاورند. با این حال کیفیت غذاها، منوی خوب، برخورد کارکنان و دکور کافه انقدر خوب بوده است که توانسته این میزان از مشتریها را راضی کند.
ساندویچها و صبحانه بیشترین میزان رضایت مشتری را در منوی این کافه به خود جلب کردهاند.
فضای دنج و راحتی دارد اما به گفتهی خود کافه برای کار مناسب نیست و افراد نمیتوانند مدت طولانی در این کافه بمانند.
کیفیت خوب و قیمت اقتصادی از ویژگیهای بارز کافه مالو از دید مشتریان است.
با یک بررسی کلی میتوان فهمید که چرا این کافه توانسته بدون این که حتی ویتر سرویس داشته باشد به این میزان از رضایت مشتری دست پیدا کند! این کافه مشتریان بالقوهی خود را درست انتخاب کرده و به آنها سرویس ویژهای ارائه داده است. بله! وگانها، افراد دارای معلولیت، خانوادههایی که کودک خردسال دارند و افرادی با چنین شرایط ویژهای وقتی به یک کافه با این میزان امکانات میرسند، توقع آنها از یک کافه با غذای باکیفیت و ملاحظهی شرایط آنها دیگر چه میتواند باشد که در این کافه جواب نگیرد؟!
این کافه از نظر مخاطبان خود از پنج ستاره مجموعا چهار ستاره دریافت کرده است. برویم ببینیم که چطور توانسته این نمرهی خوب را به دست بیاورد.
اسم این کافه یک نوع هنجارشکنی محسوب میشود! به این علت که عامدانه غلط املایی در آن به کار رفته و حس طنازی گردانندگانش را به افراد نشان میدهد. انگار که عامدانه نوشته باشی دیر وقط! همان کلمه شنیده میشود اما در نوشتار میتواند توجه افراد را به خود جلب کند! مثل افرادی که دارند از خیابان عبور میکنند و چشمشان ناگهان به یک اشتباه املایی روی یک ساختمان میافتد! بله! احتمال این که از سر کنجکاوی به آن سری بزنند بیشتر میشود!
از جمله کارهایی که این کافه در جهت سلامت مشتریانش انجام داده است، درخواست از مشتریان برای زدن ماسک است تا در شرایط کورونا سلامت کسی به خطر نیفتد. و در همین شرایط کافه لیت نایت سرویس ارسال سفارش را به خدمات خود اضافه کرده تا مشتریانی که نمیخواهند بیرون بروند، هم با خیال راحت سفارش خود را دریافت کنند.
جالب است بدانید که این کافه شبانهروزی است و در نزدیکی محلهی چینیهای تورنتو قرار دارد.
برخی از مشتریان اظهار داشتهاند که محیط کافه و دکوراسیون آن جالب و زیبا است، اما با آنچه که بلاگرهای کافه و رستوران از این کافه نشان داده بودند فرق بسیاری داشته است. همین موضوع باعث دلخوری عدهای شده بود چون با تصور دیگری آمده بودند و با چیز دیگری مواجه شده بودند. گرچه از خدمات کافه راضی بودند اما تفاوت داشتن با چیزی که بلاگرها از آن نشان داده بودند کمی آزرده خاطرشان کرده بود.
نکتهی قابل توجه دیگر که در نظرات مشتریان کافه لیت نایت خواندم برخورد گرم و دوستانهی کارکنان کافه بود.
مشتری دیگری گفته بود که به خاطر مشکل عدم تحمل لاکتوز کافه سفارش او را با یک جایگزین برای شیر سرو کرده و مشتری از این امکان بسیار راضی بوده است.
کافهای که در بخشی از مقالهی کافهداری در کانادا به عنوان کافهای موفق که توسط یک فرد مهاجر ساخته شده بود، همین کافهای است که الان به سراغش رفتهایم. کافه فارنهایت از پنج ستاره مجموعا چهار ستاره و نیم دریافت کرده و به این معنی است که تلاش آنها در جهت جلب رضایت مشتری به موفقیت انجامیده. مفصلا به دلایل رشد و موفقیت روزافزون این کافه در مقالهی پیشین پرداختهایم.
کافه فارنهایت که از سال 2011 فعالیت خود را شروع کرده است، بعد از مدتی شروع کرد به تعلیم دادن باریستاهای حرفهای در محیط خود کافه و همین امر باعث شد تا در داشتن کادر آشپزخانه همیشه دست پر را داشته باشد و ضعف نیرو را احساس نکند.
کافهای که ارائه دهندهی یک منوی پیچیده و مملو از غذاهای مختلف نیست و تنها یک منوی ساده از انواع مختلف قهوه، چای و نوشیدنی را ارائه میدهد، چه ویژگی منحصر به فردی داشته که تا این حد موفق و راضی کننده از آب درآمده؟! برویم ببینیم که کاربران درمورد این کافه چه چیزهایی را ارزشمند دانستهاند!
اولین دیدگاه ثبت شده راجع به فارنهایت به محیط دنج و دوستانه اشاره میکند و این کافه را برای کار کردن و نوشیدن قهوه توصیه میکند.
در دیدگاههای بعدی به این نکتهی ظریف اشاره شده است که تعداد غذاهای این کافه بسیار کم است، درست برعکس قهوه و نوشیدنیها. اما کیفیت خوراکیها آنقدر بالاست که میتوان کم بودن تعداد گزینهها را نوعی قوت و استراتژی متفکرانهی گردانندهی آن دانست.
یکی از نقاط ضعفی که برای این کافه برشمرده شده ساعت کاری آنها است. این کافه از ساعت 7 صبح تا 6 بعد از ظهر فعالیت میکند و افرادی که قصد معاشرت و شبنشینی در ساعاتی پس از عصر را دارند از این کافه محروم میشوند.
همچنان برخورد گرم و صمیمانهی عوامل این کافه یکی از چیزهایی است که مشتریان به شدت از آن لذت میبرند و تحسین میکنند.
این کافه سرویس بیرونبر را ارائه میدهد اما سرویس ارسال سفارش به مشتری را ندارد. و این یکی از عوامل نارضایتی برخی از کاربران است.
آماده باشید که به یکی از کافههای هیجانانگیز کانادا نزدیک میشویم! کافه بلک کناری یکی کافههای مشهور کانادا است و البته در کنار شهرت خود از پنج ستاره توانسته چهار ستاره و نیم از مشتریان خود کسب کند و این قطعا اتفاقی نیست! این کافه توانسته با ارائهی فضای مهیج، داستانی و بامزه توجه مشتریهای بسیاری را به خود جلب کرده است. ناگفته نماند که اسم این کافه از یکی از شخصیتهای کمیک ابرقهرمانی برگرفته شده است! و همین اسم میتواند مشخص کند که چه افرادی مشتری پروپا قرص این کافه هستند! بله! طرفداران کمیک و سریالهای ابرقهرمانی! ساعت کاری این کافه هر روز هفته از 8 صبح تا 9 شب است. برویم ببینیم که نظر کافهبازهای کانادایی درمورد این کافه چیست!
کاربرها عموما بر سر این که قهوهها و نوشیدنیهای این کافه بسیار خوب است اتفاق نظر دارند، اما عدهای هم هستند که طعمی که امضای اسپرسوبار است به مذاقشان خوش نیامده. مثلا کاربری که بنا به تعریفی که از آیسلاتهی این کافه شنیده بود، آن را امتحان کرده بود و اصلا از آن خوشش نیامده بود.
اسپرسوبار در وسط یک کافهی شلوغ پلوغ و پر از ویترینهای فیگورهای عروسکی است. ویترینهایی که کمی تا قسمتی بیانگر سلیقهی شخصی کارکنان کافه و همچنین مشتریان ویژهی کافه است. این ویترینها پر است از فیگورهای ریز و درشت عروسکها از شخصیتهای ابرقهرمانی فیلمها، سریالها و کمیکها. اگر طرفدار چنین چیزهایی هستید، اسپرسوبار بلک کناری میتواند انتخاب جالبی برای شما باشد.
با توجه به شلوغی کافه، اینجا نمیتواند محل خوبی برای مطالعه، استراحت یا کار برای شما باشد.
کافه فیکا آخرین کافهای است که در شهر تورنتو به آن میپردازیم. گرچه تعداد کافههای این شهر آنقدر زیاد است که پرداختن به تمامی آنها در یک مقاله ممکن نیست.
کافه فیکا از نظر فرهنگی اهمیت دارد. جامعهی کانادا متشکل از ملیتهای مختلف از سراسر دنیا است اما فرهنگ غالب فرهنگ فرانسوی و انگلیسی است. فیکا در فرهنگ سوئدیها بسیار اهمیت دارد. در فرهنگ سوئدی یک رسم وجود دارد که در میان وعدههای اصلی غذایی خود از قهوه بسیار بهره میبرند. در هر موقعیت زمانی وقتی از کاری فراغت پیدا میکنند میگویند برویم یک فیکا بخوریم! یا برای شروع معاشرت فیکا را بهانه قرار میدهند و قهوهای دم میکنند یا به کافهای میروند و فیکا صرف میکنند. جای این خردهفرهنگ سوئدی در کانادا خالی بوده و گردانندگان کافه با تیزهوشی این اسم را انتخاب کردند تا سوئدیهای تورنتو را به صرف فیکا دعوت کنند.
این کافه در کنار قهوه و چای سرویس ساندویچ را هم ارائه میدهد و دو روز در هفته (سهشنبه و چهارشنبه) تعطیل است، در روزهای دوشنبه، پنجشنبه و جمعه از ساعت 11 صبح تا 4 عصر و در روزهای شنبه و یکشنبه از 11 صبح تا 5 عصر سرویسدهی میکند. این محل محبوب سوئدیها توانسته چهار ستاره از پنج ستاره را دریافت کند که میزان رضایت از مشتری را به خوبی نشان میدهد.
این کافه نه تنها نظر سوئدیهای مقیم تورنتو را جلب کرده، بلکه توانسته به عنوان یک خردهفرهنگ جذاب و مشهور پای افراد دیگر را هم به کافه باز کند تا مزهی فیکا را بچشند. این موضوع را وقتی فهمیدم که نظر کاربران غیرسوئدی را خواندم و فهمیدم که با توجه به کیفیت، طعم و عطر فیکا آنها هم مجذوب و مفتون این قهوهی سوئدی شدهاند.
در بین نظرها چشمم به انتقاد یکی از کاربرها افتاد. این کاربر به کمبود صندلی و فضای کوچک کافه فیکا اشاره کرده بود و همچنین سرویس ویتر (کسی که سفارش مشتریها را یادداشت کند و به آشپزخانه انتقال بدهد و سفارش را بر سر میز بیاورد.) در این کافه وجود ندارد و مشتریها خودشان تمام این مراحل را انجام میدهند.
به جز انواع قهوه و نوشیدنیهای این کافه که تمام و کمال ارائه شدهاند، گویا ساندویچها هنوز جای کار دارند و مشتریها را آنطور که باید و شاید راضی نکرده است. این طور که به نظر میرسد، فیکای این کافه دارد جور ساندویچها را میکشد!
مشتریها از محیط دنج و راحت آن نوشتهاند و فیکا را یک محل صمیمی دانستهاند که حاضرند باز هم به آن سر بزنند.
خب در این بخش از مقاله از تورنتو خارج میشویم و وارد یک شهر دیگر از کانادا میشویم تا کافهگردی را در کبک یا فرانسهی کوچک کانادا ادامه بدهیم.
اولین کافه از کبک لا مزون اسمیت است که در بخش فرانسوینشین کانادا واقع شده و سروشکلی فرانسوی هم دارد. یک کافهقنادی که فضای بیرونی برای نشستن هم دارد. وقتی وارد کافه میشوید یخچالهای شیرینی با رنگها و شکلهای هوسانگیز دلبری میکنند و حسابی چشم مشتریها را به خود خیره میکنند. البته گفته میشود که شیرینیهای این کافه محصول خودشان نیست و شرکتی هستند. اما به هرحال رنگهای خیرهکنندهی ماکارونها (نوعی شیرینی فرانسوی) با طعمهای منحصر به فردی مثل زردآلو، نارنگی، نارگیلی، کارامل نمکی و... را هم شامل میشود، میتواند عقل و هوش را از هر مشتری برباید!
تعداد کمی از مشتریها از نحوهی برخورد کارمندان این کافه گلهمند بودند و در نظرسنجی این را جمع نمرات کافه کم کرده بودند. درحالیکه برخی دیگر از افراد عقیده داشتند که برخورد کارمندان کافه خوب و دوستانه بوده است. به هر روی کافه لا مزون اسمیت از پنج ستاره توانسته چهار ستاره و نیم را دریافت کند.
بخش زیادی از افراد اعتقاد داشتند که قهوه و شیرینیهایی که در این کافه فروخته میشود واقعا باکیفیت است و به نسبت همین کیفیت قیمت معقولی هم دارد.
در زبان فرانسه Soleil به معنی خورشید است. این کافهی کِبکی علیرغم نامش فضای داخلی دنج و کمی تا قسمتی کم نور دارد. اما دنج بودن و سکوت آن باعث شده تا افراد برای مطالعه و کار کردن این کافه را پیشنهاد کنند. این کافه هر روز هفته باز است و دو روز شنبه و یکشنبه یک ساعت و نیم دیرتر فعالیت خود را آغاز میکند. ساعت کاری این کافه 06:30 تا 05:00 عصر است. این کافه توانسته دل مشتریان را به دست آورد و سهمش از پنج ستارهی مشتریان چهار ستاره و نیم است.
فضای کوچک و میزهای نزدیک به یکدیگر از جمله چیزهایی بود که مشتریان درمورد آن انتقاد داشتند اما جملگی اعتقاد داشتند که رفتار خوب کارکنان، سرویسدهی قابل قبول و طعم و کیفیت مطلوب خوراکیها تا حدی کمبود جا و فضای کوچک را پوشش داده و جبران کرده است.
یک کافهی دیگر برای کار کردن و مطالعه در کبک کافه ما استیسیون است. این کافه فضایی کاملا اروپایی و یک منوی تماما فرانسوی دارد و توانسته رضایت مشتریان را به گونهای جلب کند که سهمش از پنج ستاره، پنج ستاره است! البته ممکن است با هر سلیقهای جور درنیاید اما مشخص است که وقتی مشتریان خود را درست انتخاب کنید، و تمامی خدمات و اِلمانهای موجود را با سلیقهی همان مشتریان ارائه بدهید و بچینید، طبیعتا رضایت خیل کثیری از آنها را هم به دست میاورید. چیزی که درمورد این کافه هم صدق میکند، پیش از هرچیز سلیقهی مخاطب خود را شناسایی کرده و بر طبق آن سروشکل پیدا کرده است. همه چیز با هم همخوانی دارد و مشتری تضادی را احساس نمیکند.
این کافه هر روز هفته از ساعت 07:00 صبح تا 06:00 عصر فعالیت میکند و در دو روز شنبه و یکشنبه یک ساعت دیرتر شروع به کار میکند.
یکی از نظرهای جالب درمورد این کافه درمورد زبان فرانسوی منو بود که لازم شده بود از ویترس کافه کمک بخواهند. بله! با این که زبان رسمی کانادا انگلیسی و فرانسوی است و با این که کبک به فرانسهی کوچک کانادا مشهور است اما تمام افرادی که در کبک زندگی میکنند به هر دو زبان مسلط نیستند! و این مورد از معدود مواردی بود که این کافه از آن غافل بوده است.
در منوی کافه غذاهای مناسب برای افراد گیاهخوار و وگان هم یافت میشود و این یک نکتهی مثبت دیگر به کافه اضافه میکند.
وایفای و سرویس بیرونبر از جمله مواردی است که از کافهها انتظار داریم و در این کافه به مشتریان ارائه میشود.
پارکینگ برای مشتریان دوچرخهسوار هم از جمله چیزهایی است که این کافه ارائه میدهد.
همانطور که انتظار داشتیم کافهها در کبک بیشتر سوار بر سلیقهی اروپایی و سروشکل فرانسوی است و در این منطقه از کانادا تنوع کافهها بسیار کم است. درست برعکس تورنتو که برای هر نوع سلیقهای میشود کافهای یافت یا حتی ساخت!
این بخش از کبک برای افراد زمستانهای خاطرهانگیز و فراموشنشدنی را میسازد. میپرسید چرا؟! تجربهی یک سورتمهسواری طولانی و بعد سر زدن به یک کافهی زیبا و نوشیدن یک قهوهی گرم یا خوردن یک غذای فوقالعاده ترکیبی است که تمام حواس پنجگانهی شما را درگیر میکند و همین موضوع باعث میشود به این راحتیها این خاطره را از یاد نبرید. از چه حرف میزنم؟ با من همراه بشید تا برای شما از کافه آ 1884 قدیمی صحبت کنم.
کافه آ 1884 صدوسیوشش سالی هست که بر بام دافِرین تراس نشسته است. زمستانها اینجا آنقدر شلوغ میشود که جای سوزن انداختن نیست و سرمای هوا لابهلای هیجان و شور مردمی که به اینجا سر زدهاند گم میشود. تصویری که میبینید یک قلعهی قدیمی و بازسازی شده است. و کافهی مورد بحث ما در این قلعهی جذاب خانه کرده. جالب نیست؟! بعد از این که عکسهای این کافه را دیدید، به سراغ نظر کاربرها راجع به تجربهشان از این کافه میرویم.
بعد از یک سورتمهسواری، وقتی که صورت آدم از سرما سرخ شده و بیحس شده، چه چیزی میچسبد؟! بله! یک نوشیدنی داغ! قهوه، هاتچاکلت ژلاتو و هاتچاکلت فندقی و کراسانهای کافه آ 1884 را بسیار از مشتریانی توصیه کردهاند.
شیرینیها و کوکیهای خانگی که محصول همین کافه و زوج گردانندهی کافه آ 1884 است، بین مشتریان حسابی مشهور و پرطرفدار است.
محیط حیرتانگیز، معماری چشمگیر و طراحی داخلی این کافه هم از چشم کاربرها دور نمانده و مورد تایید قرار گرفته است.
این کافه چهار ستاره از مجموع پنج ستارهی رضایت مشتریان را از آن خود کرده است
.
کافه پیجِن به معنی کبوتر در مونترال قرار دارد. از این نظر اهمیت دارد که از سلیقهی اروپایی و فرانسوی مردم کبک فاصله دارد و تا حد زیادی چه در انتخاب اسم، چه در ارائهی سروی و چه در دکوراسیون هنجارشکنی کرده است. تا اینجای مطلب متوجه سلیقهی غالب در کبک شدیم اما از اینجا به بعد که در مونترال قدم میزنیم به سراغ کافههای متفاوت میرویم.
بخشی از دکوراسیون داخلی کافه پیجِن به شکل قفس است وو به ذهن قفس پرندگان و محل زندگی پرندگان را تداعی میکند. این کافه توانسته از مشتریان خود چهار ستاره از پنج ستاره را دریافت کند که میزان رضایتمندی مشتریان را نشان میدهد. به سراغ نظر مشتریان میرویم.
این کافه هر روز از ساعت 07:00 تا 19:00 سرویسدهی میکند. به جز روزهای شنبه و یکشنبه که دو ساعت دیرتر مشغول به فعالیت میشود.
با این که مشتریها به فضای کوچک کافه اشاره کردهاند و پیجِن را برای مطالعه، ماندن طولانی مدت، کار کردن و گشتن در کافه نامناسب دانستهاند، اما کوکیهای بینظیر، کارکنان خوشبرخورد و طناز و مهربان کافه، گیاهانی که از در و دیوار و سقف بالا رفتهاند انقدر جالب توجه و رضایتبخش بودهاند که توانستهاند کمبود فضای کافه را جبران کنند.
این کافه مشتریان پروپاقرص خود را پیدا کرده و شاهد این ادعا مشتریانی هستند که به خاطر محیط زیبا و دلپسند، ارتباطشان با کارکنان کافه که به اسم در ذهن آنها شناخته شدهاند و کیفیت محصولات و سرویسدهی به کافه برمیگردند. یک مشتری چه میخواهد غیر از صمیمیت، احترام، کیفیت و محیط جذاب؟!
یک کافه با معماری چشمگیر و پر از پنجره که توانسته در کسب رضایت از مشتری هم عملکرد خوبی از خود نشان بدهد و چهار ستاره از پنج را به خود اختصاص بدهد. جالب نیست؟! این کافه هم در مونترال قرار دارد و ساعت کاری کافه هم از 07:00 صبح تا 20:00 است. آمادهی شنیدن نظرات مشتریان این کافه هستید؟!
عدهی بسیاریاز مشتریان اطراف این کافه کار میکنند یا درس میخوانند و یا محل زندگیشان آن حوالی است. بنابراین خیل کثیری از مشتریان این کافه بر اساس نزدیکی کافه کستل را انتخاب کردهاند.
در بین خوراکیهای منوی کافه کستل سالادها درخشش عجیب داشتند و رضایت بسیاری را جلب کردهاند.
اما درمورد لاته آرت روی قهوهها رضایت به حداقل میزان رسیده و اغلب در این مورد ضعیف عمل کرده است.
روی هم رفته کستل توانسته کافهی جذاب و منحصر به فردی باشد که جای خود را در مونترال محکم کند.
کافهای که در ساختمان و فضای یک بانک قدیمی و بزرگ مشغول به کار باشد میتواند حیرتانگیز به نظر برسد! اینطور نیست!؟! یک فضای منحصر به فرد و عجیب که اتاقهای بسیاری دارد و امکانات بسیاری را هم ارائه میدهد! البته مسلم است که این امکانات را در قبال هزینه ارائه میدهد! پس از یک کافهی اقتصادی صحبت نمیکنم!
این کافه در واقع یک عضو از یک مجموعهی خیلی بزرگ است که شامل نمایشگاه آثار هنری، سالن کنفرانس، فضای کار اشتراکی، اتاق استراحت و... میشود.
کافهای بینظیر، شیک و باشکوه که کارکنان و منوی حرفهای و باکیفیت دارد. البته که همچنان از نظر خیلی از افراد گرانقیمت محسوب میشود و طبیعتا انتخاب همیشگی همهی افراد نخواهد بود. اما مطمئنا با توجه به چیزی که در مقالهی کافهداری از آن صحبت کردیم، در تعریف مشتریان خود حتما قیمت را لحاظ کردهاند و مشتری مورنظر آنها بهای موردنظر را خواهد پرداخت.
البته ناگفته نماند که از نظر عدهی قلیلی کیفیت و طعم قهوهای که در این کافه نوشیده بودند قابل بحث بوده است. اما در کل عملکرد کافه و کیفیت آنقدر رضایتبخش بوده است که چهار ستاره و نیم از پنج ستاره را دریافت کرده است.
این کافه هم در مونترال واقع شده و با استفاده از زبان در انتخاب اسم بازیگوشی و طنازی کرده! کلمهی عزیز (Dear) تقریبا مثل کلمهی آهو (Deer) شنیده میشود و با استفاده از یک عبارت مرسوم به جای کلمهی متداول از کلمهای غیرعادی استفاده شده است!
ساعت کاری این کافه هر روز هفته از ساعت 08:00 تا 19:00 است. به استثنای روزهای شنبه و یکشنبه که یک الی دو ساعت دیرتر شروع به کار میکند.
این کافه توانسته چهار ستاره و نیم از مجموع پنج ستاره را دریافت کند و نشان بدهد که میتوان با شکستن چیزهایی که انتظارش را داریم، همچنان میشود محبوب بود! برویم ببینیم نظر مشتریان این کافه چیست!
این کافه علاوه بر چای، قهوه و نوشیدنیهایی از این قبیل ارائه دهندهی سرویس صبحانه و صبحانهی دوم یا برانچ هم هست و البته در این موارد هم توانسته رضایت قلبی مشتریان را به دست بیاورد.
اما درمورد ساندویچهایی که ارائه دادهاند انتقاداتی وجود داشته که به نظر میرسد در ارائهی ساندویچ آنقدر که باید و شاید خوب عمل نکردهاند. هرچه درمورد غذاها و نوشیدنیها تحسین گرفتهاند، درمورد ساندویچها اینطور نیست!
فکر میکنم برای کافهگردی در کبک و مونترال کافی باشد تا فرصت داشته باشیم به شهرهای دیگر هم سر بزنیم و کافهگردی در کانادا را در شهرها و کافههای دیگر کانادا ادامه بدهیم. به سراغ کافههای آلبرتا میرویم.
با توجه به نظرات مشتریان و امکاناتی که تیم هورتونز ارائه میدهد به نظر میرسد که کافهداری در آلبرتای کانادا چندان کار پررقابتی نیست! نه تنها تیم هورتونز، بلکه رقبای او در کافهداری چنان در سطح معمولی هستند که به سختی میتوان درمورد آنها چیز پراهمیتی برای نوشتن پیدا کرد! پس یک راست به سراغ نظرات مشتریان میرویم!
با این که ارائهی سرویس وایفای به مشتریان خیلی مرسوم است و امکان عجیبی نیست، اما برخی کاربران گفتهاند که وایفای هورتونز به سختی اتصال پیدا کرده است و کمی مشتریان را به سختی انداخته.
نارضایتی بعدی درمورد کارکنان و طولانی بودن مدت آمادهسازی و تحویل سفارش بوده است. البته مواردی هم درمورد اخلاق کارکنان گفته شده بود که رضایتبخش بوده است.
روی هم رفته این کافه سه ستاره از پنج ستارهی رضایت مشتری را به خود اختصاص داده است.
این کافه مخصوص قهوه، چای و ساندویچ و چند نوع دسر است و در مجموع از پنج ستاره چهار ستاره دریافت کرده است. تنها نقطه نظری که از این کافه به دست آمده است مربوط میشود به کوکیهایی که گفته میشود خیلی خوشمزه و با کیفیت است! این کافه مشتریان زیادی ندارد ولی توانسته با کوکیهای باکیفیت و خوشمزه دل آنها را به دست بیاورد. کافهی بیادعایی است و شاید در آینده بتواند سری در سرها دربیاورد.
بله! مُشت نمونهی خروار بود! واقعیت عجیبی است که کافههای آلبرتا در سطح معمولی هستند و اگر قصد راهاندازی کافه در کانادا را دارید، آلبرتا محل کمرقابتتری برای شروع است تا تورنتوی رنگارنگ یا کبک که شهر مردمی است با سلیقهی خاص! بعد از این به سراغ ونکوور غربی میرویم و کافهگردیمان را در بریتیش کلمبیا ادامه میدهیم!
این کافه بیشتر شکل یک نانوایی است که در کنار آن نوشیدنی و خوراکیهای خوشمزهی کافهای دیگر را هم میفروشد. جالب نیست؟! یک اسم ایتالیایی و یک مغازهی نانوایی با نانهای خوشعطر و خوشطعم که سروشکل دلربا و جذابی هم دارند.
این کافه نانوایی در بریتیش کلمبیا واقع است، هر روز هفته از ساعت 08:00 تا 22:00 باز است؛ البته به جز شنبه و یکشنبه که یک ساعت دیرتر باز میشود. پاپاروتی توانسته چهار ستاره از پنج ستاره را بگیرد و پیش مشتریان محبوب شود. برویم سراغ نظرات مشتریان و ببینیم چه نکاتی درمورد این کافه وجود دارد.
ظاهرا ترکیب نانهای شیرین و کاراملی پاپاروتی با بستنی بین مشتریان این کافه طرفدار پروپاقرص زیادی دارد. مشتریان این کافه اغلب به این کافه میآیند تا ترکیبهای عجیبتری را امتحان و کشف کنند و اغلب شگفتزده هم میشوند! چه چیزی میتواند برای یک کافه انقدر منحصر به فرد باشد به جز شخصیت کاریزماتیک و جذاب گردانندگان آن و فکری آن را طراحی کرده است؟!
همانطور که انتظار داریم از کیفیت محصولات و خوشمزگی و عطر آن بسیار صحبت شده است.
همانطور که از اسم این کافه برمیآید، کافهای است که در کنار یک دریاچه بنا شده است. یک کافهی خیلی کوچک، با فضای دنج و منظرهای از دریا در بریتیش کلومبیا که توانسته چهار ستاره از پنج ستاره را از مشتریان خود دریافت کند. اما مشتریها درمورد این کافه چه نظری دارند!؟ برویم ببینیم!
علیرغم این که خیل کثیری از مشتریان از کیفیت قهوه و خوراکیهای دیگر ابراز رضایت کرده بودند، به کامنتی راجع به برخورد بد عوامل کافه و عدم شستن دستها در شرایط کرونا برخوردم. در عین این که فقط یک کامنت این گونه بود، اما تاثیری که بدرفتاری عوامل میگذارد را دست کم نگیرید! خیلی طول میکشد تا چنین لکهای از اعتبار یک کسبوکار پاک شود!
خب! با هم به حدود بیست کافه در شهرهای مختلف کانادا سر زدیم و آنها را بررسی کردیم. امیدوارم همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، اگر در فکر راهاندازی کافه درکانادا هستید از اطلاعات و سرنخهایی که در این مقاله برایتان ارائه شد استفاده کنید و بهترین بهرهوری عایدتان شود. به علاوهی این که توصیه میشود در هر جایی از مسیر مهاجرت و راهاندازی کسب و کار در کشورهای دیگر هستید از مشاوره با متخصصین و کارشناسان این امر غافل نشوید.