این کنکور همانند کنکور سراسری کشور خودمان، مختص کسانیست که شهروند ترکیه محسوب میشوند. متقاضیان مهاجرت به هیچ وجه واجد شرایط شرکت در این آزمون نبوده و پس از شروع پروسهی مهاجرت باید از دو آزمون YOS و SAT استفاده کنند.
معمولترین و رایجترین شیوهی پذیرش دانشجوی خارجی در بین دانشگاههای ترکیه، از طریق آزمون YOS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) میباشد. این آزمون نامتمرکز است؛ یعنی در یک تاریخ به صورت همزمان برگزار نشده و حتی برای تمام دانشگاهها یکسان نیست.
زمان برگزاری این آزمون در بازهی اوایل اردیبهشت تا اوایل تیر بوده و بسته به دانشگاه مورد نظر شما، تعداد سوالات آن متغیر است. این تعداد معمولا در بازهی 80 تا 100 سوال قرار دارد.
آزمون YOS از لحاظ تعداد سوال و زمان برگزاری نامتمرکز است اما برای تمام دانشگاهها، مواد امتحانی ریاضی، هندسه و هوش میباشد. متقاضیان بین یک و نیم تا دو ساعت دارند تا به سوالات پاسخ دهند.
لازم به ذکر است این آزمون و کسب نمرهی قبولی در آن شرط لازم است اما برای همهی دانشگاهها شرط کافی نیست. برخی از دانشگاههای ترکیه، سوابق تحصیلی شما را نیز در نمرهی کسب شده دخیل کرده و در نهایت با توجه به نتیجه کنکور و سوابقتان شما را پذیرش خواهند کرد.
این آزمون از کشور آمریکا ریشه میگیرد و مرکز اصلی برگزاری آن نیز ایالات متحده است. دانشگاههای انگلیسی زبان ترکیه نیز با استفاده از SAT (مخفف Scholastic Aptitude Test) اقدام به پذیرش دانشجو مینمایند. زمان این آزمون 4 ساعت بوده و مواد امتحانی آن شامل ریاضی، هندسه، ادبیات و انشای انگلیسی میباشد.
لازم به ذکر است برای تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان ارائهی مدارک معتبری همچون تافل و آیلتس الزامیست. معتبرترین مدرک موجود برای زبان ترکی نیز مربوط به آزمون تومر میباشد.
بیشتر بخوانید: