گپ تحصیلی چیست؟
گپ تحصیلی یا Study gap از نظر لغوی گپ (Gap) به معنی شکاف می باشد که در اینجا منظور شکاف و فاصله ای است که از نظر زمانی بین مقاطع تحصیلی به هر دلیلی برای افراد ایجاد می شود. در اصطلاح، هنگامی که از آخرین مدرک آموزشی دریافتی شما تا زمان اقدام برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی و ثبت نام دوباره در دانشگاه، وقفه زمانی زیادی ایجاد شده باشد به آن فاصله و یا گپ تحصیلی گفته می شود. به طور کلی به فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی و یا هرگونه وقفه تحصیلی اصطلاحا گپ تحصیلی وقفه تحصیلی و یا فاصله تحصیلی گفته میشود.
با طولانی شدن فاصله تحصیلی، احتمال فراموشی دروس، به روز نبودن اطلاعات و خارج شدن از آمادگی حین تحصیل برای فرد زیاد میشود، از همین رو اغلب اوقات دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاههای خارجی با موضوع گپ تحصیلی به عنوان موضوعی غیرمجاز و ناموجه برخورد کرده و علیرغم تمامی تلاشهای متقاضی برای آمادهسازی مدارک تحصیلی، مالی و پیگیریهای لازم، به سادگی درخواست پذیرش وی را رد میکنند. برخی از دانشگاهها برای ثبتنام دانشجویان بینالمللی در هرمقطع تحصیلی، سقفی را به عنوان گپ تحصیلی مشخص میکنند که در ادامه به توضیح بیشتر آن خواهیم پرداخت، اما چیزی که بیش از همه باید به آن توجه کنید رویکرد سفارت مورد نظر نسبت به این مقوله است.
عموما آفیسرهای پرونده متقاضیان ادامه تحصیل در کشورهای معتبر و مطرح دنیا نظیر آلمان، کانادا، انگلیس و پرتغال نسبت به شرایط و مدارک ارائه شده متقاضی، علی الخصوص شرایط سنی و گپ تحصیلی فرد توجه زیادی داشته و حساسیت بالایی از خود نشان میدهند.
بدین خاطر در صورتی که دانشجوی متقاضی ادامه تحصیل دارای گپ تحصیلی نتواند دلایل موجهی نظیر شرکت در دورههای آموزشی آزاد مرتبط تحصیلی و دورههای زبان، سوابق کاری مرتبط، دوره سربازی، بیماری و یا مواردی این چنینی ارائه کند، متاسفانه در اکثر مواقع با مشکل عدم موفقیت در دریافت ویزای تحصیلی و ریجکت ویزای شینگن از سوی سفارت روبرو میشود. در ادامه قصد داریم به توضیح کامل جزئیات گپ تحصیلی از جمله تاثیرات آن به هنگام اپلای کردن، سقف مجاز فاصله تحصیلی، شرایط ادامه تحصیل با وقفه بالا و مواردی از این قبیل بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
در مورد گپ تحصیلی نقطه نظرات بیشماری وجود دارد، اما میتوان اینطور گفت که به طور معمول بین ۲ تا ۳ سال وقفه از آخرین زمان دریافت مدرک تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی در اکثر کشورهای دنیا برای مقاطع کارشناسی مورد تائید بوده و برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد، گپ تحصیلی حتی برای ۵ سال نیز قابل پذیرش است.
لازم به ذکر است که برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا وقفه تحصیلی مسئله حائز اهمیتی نبوده و فرد با ارائه سوابق تدریس، تالیف و پژوهش معتبر و همچنین سوابق کاری مرتبط، میتواند در هر سنی (حتی در محدوده سنی ۴۰ تا ۴۵ سال) برای این مقطع تحصیلی اقدام نماید. البته زمانی که تصمیم به ادامه تحصیل در یکی از دانشگاههای معتبر خارجی دارید باید به موضوع گپ از چند دیدگاه مختلف توجه نمایید:
شما همچنین میتوانید با دسترسی و مکاتبه با وبسایت دانشگاه مورد نظر و اطلاع از مدارک لازم، ضربالعجل ثبتنام و شروط مهم سنی و گپ تحصیلی نسبت به ارسال مدارک و دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کنید.
وجود شکاف تحصیلی در صورتی که قابل توجیه نباشد تاثیر منفی روی روند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی خواهد گذاشت. البته وجود یک وقفه کوتاه مدت با اهدافی مانند استراحت، قبولی در آزمون دانشگاه، کسب مهارت در زبان خارجی و مواردی از این دست نه تنها تاثیر منفی نداشته بلکه مثبت ارزیابی میشود. اما وقفههای بیش از حد باعث کاهش شانس شما برای تحصیل در دانشگاههای خارجی معتبر خواهد شد. وجود گپ تحصیلی طولانی مدت این ذهنیت را به وجود خواهد آورد که شخص از فضای تحصیل و دانشگاه خارج شده و ممکن است بازگشت به محیط آموزشی و انجام مطالعه و تحقیق برای وی دشوار باشد. بنابراین طبیعی است که دانشگاههای خارجی معتبر علاقهای به جذب این نوع دانشجویان نداشته باشند.
با ارائه دلایل معقول و مدارک و مستندات کافی امکان توجیه گپ تحصیلی وجود خواهد داشت. مهمترین دلایل و مدارک برای توجیه وقفه تحصیلی شامل موارد زیر میشود:
جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران زانکو تماس حاصل فرمایید.